Alexander Barkov. Florida Panthersin tärkein ja kantavin voima ja pelaaja. Siinä on mies, joka on noussut kahden suunnan hyökkääjäksi suurella tavalla. Mies tekee kaiken tarpeellisen kentällä kahteen suuntaan ja ymmärtää pelin tällä hetkellä Frank J. Selke Trophyn arvoisesti. Ainakin ehdokkuuden arvoisesti. Floridan Barkov pelasi tänään noin 50 min Floridan paidassa täydellistä jääkiekko-ottelua. Florida ja New York Islanders iskivät siis yhteen ja ensimmäisestä erästä alkaen Barkov pelasi toista pelin suurta, Tavaresia vastaan lähes jokaisessa vaihdossaan. Tasaisesti haastaen, tarkasti ja aloituksia käärien. Bjugstad ja Lee iskivät maalit ensimmäiseen erään ja ottelu Floridan ja Islandersin välillä oli tasan 1-1.

Toisessa erässä Barkovin ketju näytti osaamistaan. Hickey ja Ekblad iskivät maalit ensin ja tilanne oli 2-2. Barkov iski ansaitun ylivoimamaalinsa näiden osumien jälkeen ylivoimalla ja vei Floridan johtoon 3-2. Roberto Luongo loukkaantui toisessa erässä ja joutui jättämään ottelun kesken, James Reimerin ottaessa vastuun. Brock Nelson ja Tavares veivät Islandersin johtoon 3-4, mutta Barkovin ketju jatkoi tilanteiden luomista. Halak torjui kuitenkin hyvin Isles maalilla tänään. Kolmannessa erässä nuori Denis Malgin saikin tasoitettua lopulta ottelun ansaitusti Floridalle 4-4, mutta tämän jälkeen Floridan peli muuttui liian tarkaksi. Varovaiseksi. Floridan pelissä näkyy jo liika tarkkuus ja pelko voittamisesta ja virheiden tekemisestä. Islanders pelasi viisasta vieraspeliä ja piti pelin tasoissa. Halak maalillaan otti tarvittavat ja Reimerin ei tarvinnut juuri mitään tehdä kolmannessa erässä. Sasha Barkovin pelistä on yksi ilmaistenvetojen ystävä toitottanut kauden mittaan, että miehen peli alkaa muistuttamaan legendaarisen voittajan, Patrice Bergeronin peliä. Tätä ottelua seuratessa, sen huomaa. Bergeron Bostonissa on edelleen ykkönen. Mies tekee kaiken mahdollisen oikein, pelaten myös loukkaantuneena ja kantaen joukkuettaan myös silloin, mutta Barkovin pelissä on nähtävävissä samankaltaista johtajaa. Barkov pystyy ottamaan tärkeitä aloituksia, pelaten kaikkia mahdollisia erikoistilanteita. Bergeronin selke-vyöryyn on vielä matkaa, mutta Sasha on hyvässä vauhdissa. Mies oppii joka ilta ja loistaa Floridalle. Tänään jatkoajalle asti venynyt ottelu oli kuitekinkin loppupäässä aivan liian varovaista myös Barkovin osalta. Riskejä pitää ottaa, sillä muuten vastustaja iskee. Tänäänkin Floridan ottelu eteni rangaistuslaukauskilpailuun asti ja se ei luvannut hyvää. Halak torjui hyvin Islesille ja se iski omista rangaistuslaukauksitaan tarvittavat maalit. Pisteet lähtivät siis jälleen kerran Floridalta sivu suun. Barkovin ja kumppaneiden on pakko ottaa seuraava askel pelissään. Riskit haltuun. Muuten tulee noutaja tälläkin kaudella. Barkov pelasi tänäänkin erinomaisen ottelun, kenties kentän parasta jääkiekkoa, mutta lopussa, Islandersin John Tavares ja muut ottivat kentän haltuun. Opin tie jatkuu Barkovin osalta.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!