Chicago Blackhawks ei aikaillut käynnistäessään kautensa räjähtävällä jääkiekkoilulla ja tappavalla tehokkuudella. Se aloitti heti ensimmäisestä erästä sellaisen myllytyksen saadessaan hallitsevan mestarin Pittsburghin vieraakseen. Penguinsin maalivahtia Antti Niemeä tuskin tullaan hetkeen näkemään Mike Sullivanin valmentaman Pittsburghin maalin suulla, sen verran heikko oli Pubi-Niemen esitys tänään. 10min sisässä ja neljä maalia taakseen. Sullivan ottikin lopulta Niemen pois maaliltaan ja jo ennen ottelua huonoa onnea enteillyt Niemen kompurointi saapuessaan kaukaloon esitettiin myös ottelun aikana katsojille uudelleen. Karmaisevaa seurattavaa kertakaikkiaan ja mahdollisimman heikko aloitus entiselle Stanley Cup mestarille Niemelle.

Patrick Kane puolestaan nautti pelaamista. Jo ensimmäinen Kanen ketjun tekemä maali oli melkoista taidetta. Kanen syöttö maalin takaa ovelasti taaksepäin oli upeaa seurattavaa ja Hartman viimeisteli ensimmäisen chicago-maalin. Myös Brandon Saad, Chicagoon palannut maaliniekka oli pelipäällä hattutemppu siitä todisteena. Kanen ketjussa viilettänyt Ryan Hartman kannattaa laittaa kaikkien kiekkoa seuraavien seurantamyssyn alle, sillä mies oli tänään elementissään. 1+4 tehot saalistanut Hartman oli ottelun parhaita pelaajia, Kanen rinnalla.

Nähtäväksi jää, miten Penguins käsittelee kokeneena joukkueena tällaisen selkäsaunan. Chicago oli kauteen valmis, se on kaikille ottelun nähneille selvää, mutta Penguinsin organisaatiossa tätä ottelua tutkaillaan varmasti. Kauden alussa ilmaisetvedotkin analysoi Penguinsin kohdalla nähtävän kenties pelaajakauppa tai kaksi, kun kausi käynnistyy ja tämä kaikki indikoi juuri siihen. Alemmissa ketjuissa ei riitä keskushyökkääjä osaaminen. Cullenin ja Boninon menetykset ovat niin ratkaisevia. Penguins oli jokatapauksessa tänään niin heikkoa ja saamaton, että Chicagon 10-1 voitto oli täysin ansaittu. Odottaa sopii myös, että kaksinkertainen Stanley Cup voittaja Matt Murray jatkaa lähiviikkoinen Penguinsin maalilla. Antti Niemeä sinne on turha laittaa imuroimaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *