KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Norjan Eliteserien on edennyt kauden 2018 puoliväliin, eli nyt käynnistyy 16. kierros 30 ottelun sarjassa. Bodøssä pelataan mielenkiintoinen matsi, jossa nousijajoukkue saa vastaansa nöyryytetyn sarjakärjen.

Kotijoukkue Bodø/Glimt on ollut pelivihjeissä aiemminkin. Usein kyse on ollut ”under”-vedoista johtuen B/G:n erittäin matalista maalimääristä. Norjan liigahan on perinteisesti hyvin runsasmaalinen, mutta sarjanousijan peleissä on nähty vain 2,13 maalia per ottelu.

Glimt tulee tähän otteluun varsin hyvässä iskussa, sillä takana on neljä tappiotonta ottelua. Tämä pisteputki on nostanut joukkueen pois putoamisviivan alapuolelta. Viikko sitten Bodø/Glimt haki arvokkaan 2-2 tasapelin Vålerengan kotiluolasta.

Vierasjoukkue SK Brann on hallinnut Norjan pääsarjaa tällä kaudella. Bergenin ylpeys oli myös peli-ideana edellisellä kierroksella, mutta SKB romahti kauden avaustappioon järkyttävällä tavalla. Molde iski Bergenissä neljä maalia 21 minuutin aikana ja aiheutti Brannin suurimman kotitappion vuosikausiin. Kun Rosenborg voittaa lauantai-iltana oman ottelunsa, etumatka kaventuu kärjessä vain yhteen pisteeseen.

Brann on ollut viime kierroksen tappiosta huolimatta erittäin vakuuttavassa vireessä. Joukkueen vierassaldokin on 6-2-0 maalierolla 11-4. Brann oli päästänyt ennen Molde-ottelua vain viisi maalia 14 ottelussa, ja 0-4 selkäsaunan jälkeenkin päästettyjen maalien saldo on yhä sarjan pienin lukema.

Bodø/Glimt ja SK Brann ovat sarjan ylivoimaisesti vähämaalisimmat joukkueet. Voidaan myös olettaa, että sarjakärki lähtee nyt varovaisesti liikkeelle, jotta viime viikon kaltainen katastrofi voidaan välttää. Alle 2,5 maalia 1,84 lta maistuu ottelussa erinomaisesti (todennäköisyysarvio 62%). Tämän lisäksi peleihin riittää enemmän kuin hyvin myös Brann DNB kertoimella 1,89 ilta (todennäköisyysarvio 61%).

Brann on napsinut koko kauden 1-0 ja 2-0 voittoja. Nyt odotamme joukkueen palaavan takaisin oikeille raiteille hyvin vähämaalisen Bodø/Glimtin vieraana.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!