Boston Bruins ja Montreal Canadiens iskivät yhteen yöllä suomen aikaa original six kohtaamisessa. Montrealilla oli muutamia loukkaantuneita tärkeyspelaajia sivussa, kuten Weber, Daneault ja Shaw. Tämän ei kuitenkaan olisi pitänyt näkyä niin paljoa kenttäpelissä. Boston Bruins iski tänään sellaisen naulan Montrealin arkkuun, ettei paremmasta väliä. Se oli paljon valmiimpi illan otteluun ja myös toteutti omaa pelikirjaansa erittäin paljon Montrealia huolellisemmin.

Ensimmäisessä erässä Montreal pääsi vahingossa johtoon, Bostonin ensin lyötyä tahtia Pricen vartioimalle maalille. Jacub Jerabekin ampuma laukaus ohitti Tuukka Raskin ihan vaan vahingossa, kimmoutta kerran pari pelaajien housuista ja muista maaliin. Montreal ei ansainnut johtoaan. Onneksi jo ensimmäiseen erään nähtiin tasoitus, kun Bostonin ykkösnyrkki tasoitti upealla maalillaan pelin. Marchand ja Bergeron löysivät hienosti Pasternakin maalinkulmalta, joka sivalsi varmasti kiekon ohi Pricen.

Toisessa erässä sama jatkui. Boston kontrolloi kaikkia pelin osa-alueita. Fyysistä puolta, keskialuetta, kaksinkamppailuita, tahtoa. Ryan Spooner osui Krejcin esityöstä ja Boston johti ansaitusti 2-1. Price maalillaan torjui kaiken mitä pystyi tähän asti ja montrealilla oli myös pomput ja tolpat puolellaan. Niin Vahva oli Boston. Claude Julien, Bostonin entinen pitkäaikaisvalmentaja saapui ensimmäistä kertaa Bostoniin ja sai hienot suosionosoitukset kotiyleisöltä. Sääli sinänsä, niin heikoisti ja heiveröisesti esiintyi hänen nykyinen joukkueensa Canadiens kaukalossa.

Kolmannessa erässä nähtiin lähinnä pelailua. Montreal ei kyennyt haastaamaan Bostonia koko iltana ottelun voitosta. Brad Marchand vei ylivoimalla Bergeronin ja Krugin esityöstä joukkueensa kiistattomaan ansaittuun 3-1 johtoon ja peli oli ohi. Tyhjiin maalasi vielä lopussa Krejci, Backesin syötöstä. Myös viimeisessä 4-1 maalissa Montreal ei tehnyt mitään oikein ja avasi pelin haluttomasti, kiekko kimposi puolustajan kropasta suoraan Backesille, joka löysi siis Krejckin. Mies ei erehtynyt tyhjistä. Montreal oli tänään niin surkea ja aneeminen, että ilmaisetvedot voi jo tässä kohtaa suositella lyömään kaikki talot ja paperit likoon perjantain Washington – Montreal kohtaamiseen, jossa Canadiensillä ei tule olemaan mitään sanansijaa, ellei Carey Price torju päällään 44 kertaa jälleen kerran. Ottelu oli ylivoimaisesti heikoin ja heiveröisin esitys, mitä tällä kaudella on miltään NHL-joukkueelta nähty. Kaikki Montrealin pelaajat voivat tämän ottelun nauhalta nähtyään katsoa peiliin ja kulauttaa laseihinsa kunnon setin bourbonia tai muuta viskiä, sillä sen luulisi auttavan pelaajien tuskaan. Se näkyi tänään jäällä. Bostoniin palannut valmentaja Claude Julien olisi ansainnut omiltaan tänään enemmän. Ottelu olisi helposti voinut päätyä vaikka 8-1. Niin karmaiseva oli Canadiens tänään jäällä.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!