KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Norjan Eliteserien-kausi on tämän viikonlopun jälkeen tasan puolivälissä. Sunnuntain kierros huipentuu Bergenissä pelattavaan Brann-Molde -otteluun, jossa vastakkain ovat kaksi Norjan suurseuraa.

Kotijoukkue Brann on ollut aivan omaa luokkaansa tämän kauden Eliteserienissä. Bergenissä on unelmoitu liigamestaruudesta jo 10 vuoden ajan, sillä Brann voitti sarjan edellisen kerran vuonna 2007. Rosenborg on dominoinut Norjaa viime vuodet ylivoimaiseen tyyliin, mutta tällä kaudella RBK on ollut kaukana bergeniläisten tasosta.

Brann on sarjan puolivälin lähestyessä edelleen tappioitta saldolla 10-4-0. Bergenissä joukkue on pelannut saldolla 4-2-0 ja hurjalla maalierolla 10-1. Brann on ollut myös xG:n valossa parempi joukkue kaikissa kauden otteluista yhtä lukuun ottamatta.

Vierailija Molde voitti kultaa kaudella 2014, mutta sen jälkeen joukkue on ollut joka vuosi kaukana Rosenborgin tasosta. Tämä kausi ei ole poikkeus, sillä Molde löytyy vasta kuudennelta sijalta onnettomalla vierassaldolla 1-2-3 ja maalierolla 4-10. Molde on ollut kotonaan selvästi vahvempi ja esiintynyt paremmin materiaalinsa mukaisella tasolla.

Edellisessä vierasottelussa Molde taipui Kristiansundille maalein 1-0. Tätä ennen joukkue hävisi puolestaan nousija Ranheimille lukemin 3-1. Kauden ainoa vierasvoitto tuli toisella kierroksella Haugesundista, eikä sekään ollut numeroiden valossa ansaittu.

Brann on tällä hetkellä tiukasti kiinni mestaruudessa. Joukkue on kaatanut myös Rosenborgin sekä kolmantena olevan Ranheimin vieraskentällä. Molde on tasoltaan pari luokkaa perässä, joten Bergenissä nähdään hyvin todennäköinen kotivoitto. Poimitaan Brann lapulle in kärkikertoimella 1,84 (todennäköisyysarvio 59%).

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!