Calgary Flames otti yhteen viime kauden mestarin Pittsburgh Penguins kanssa NHL:ssä viime yönä. Mike Smith ja nuori Tristan Jarry asettuivat toisiaan vastaan maaliensa suilla. Erityisesti Mike Smith, Calgaryyn umpisurkeasta Coyotesista saapunut kokenut maalivahti, on pelannut tällä kaudella aivan erinomaisesti. Erinomainen hän oli tänäänkin. Ottelu eteni aivan loppuun asti 0-0 tilanteessa ja maalipaikkojakin nähtiin. Smith olikin saanut tililleen 55min kohdalla jo peräti 40 torjuntaa. Myös Tristan Jarry Pens maalilla pelasi kelpo peliä. Viime yönä tahkonneen, väsyneemmän Penguinsin pelissä näkyi silti ajoittain pelien tuoma rasitus. Se sai maalipaikkoja, mutta liike ei ollut parasta tänään ja ymmärrettävästi. Calgary pääsi peliin tuoreemmalla jalalla. Se iskikin avausmaalin, kun peliaikaa oli jäljellä enää 4:07. Sean Monahan teki maalin ja Calgaryn voitto näytti jo olevan lähellä. Penguins pääsi kuitenkin vielä tasoihin, erittäinkin pehmeän maalin saattelemana, kun Hornqvist iski pelivälineen Smithin nollapelin rikkoen 1-1.

Jatkoajalla Mark Giordiano kuitenkin ratkaisi voiton Calgarylle ja aivan ansaitusti. Vaikka Penguins saikin ottelussa enemmän laukauksia, voitti Calgary hienosti kaksinkamppailuja, aloituksia ja muita pelitilanteita. Se taisteli voittonsa eteen tänään 100% lasissa.

Pittsburghin tilanne kauden jatkoa ajatellen

Penguins menetti kesän aikana muutaman todella tärkeän palasen mestaruus kaudeltaan. Ron Hainsey pelaa nykyään Torontossa, Trevor Daley Detroitissa, sekä elintärkeät aloittajat ja keskushyökkääjät Bonigno ja kokenut, edelleen hienosti luisteleva Matt Cullen lähtivät myös toisaalle. Nämä pelaajat ja heidän tuomaan erityisosaaminen eivät voi olla näkymättä Penguinsin pelissä. Crosbyn ja Malkinin jälkeen alaketjuilla ei yksinkertaisesti ole enää sellaista voimaa ja osaamista erityisesti keskushyökkääjien osalla, jotta Penguins voisi ainakaan tällä vallitsevalla kokoonpanolla taistella kolmannesta perättäisestä mestaruudesta. Pelaajakauppoihin on yksinkertaisesti pakko osallistua. Jotain on tapahduttava ja niin on myös käyvä. Penguinsilla on tämän jälkeen jäljellä peräti 18 back to back peli-iltaa, eniten koko NHL:ssä. Näillä keskushyökkääjillä se ei perättäisten iltojen otteluita tule jaksamaan ja voittamaan. Malkin ja Crosby tulevat olemaan liian puhki voittamaan 18 back to back peliä.

Mielenkiintoisia nimiä saattaisivat olla esimerkiksi rohkea ehdotus ja pelaajahuhuissa paljon vilahdellut Matt Duchene Coloradosta. Hän istuisi juuri tappavasti Penguins kolmosketjun keskelle, avittamaan Malkinin ja Crosbyn taakkaa. Lisäksi mies toisi aimoannoksen lisäenergiaa jo mestaruuden voittaneeseen ryhmään. Myös mahdollisesti Toronto Maple Leafsin Tyler Bozak voisi tulla kyseeseen, jos toiseen suuntaan olisi liikkumassa myös joku nuori lahjakas toronton kannalta järkevä pelaaja. Martin Hanzalin kausi dallasissa ei ole lähtenyt käyntiin odotetulla tasolla, eikä edes niin suurella roolilla, kun mitä joku olisi saattanut odottaa. Hän istuisi myös erinomaisesti Penguinsin kolmosketjuun ja alivoimiin. Matt Duchene on kuitenkin se nimi, jonka ilmaisetvedot odottaa näkevänsä siirtyvän lopulta Penguinsiin. Pittsburghin historia todistaa myös sen tosiasian, että he tekevät oikeita ja ratkaisevia liikkeitä voittamisen eteen.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *