Washington Capitals pelasi tänään veitsi kurkulla. Se olisi ollut 3-0 otteluvoitoin tappiolla, hävitessään tänä yönä. Toisin kävi. Caps oli enemmän kuin valmis alusta asti. Se taklasi kovempaa, pelasi tilanteissa kovempaa ja voitti enemmän kaksinkamppailuja. Joukkue oli päättänyt myydä nahkansa tänään kalliilla. Kova ensimmäinen erä johtikin kalliiseen hintaan, mutta sen hinnan maksoi Pittsburgh Penguins. Crosby oli jälleen elementissään maalilla hakien paikkaa, kunnes mies horjahti ja samassa tilanteessa Capsin Matt Niskanen täräytti kovan osuman mailallaan Crosbyn pään alueelle. Tärskyn voimaa lisäsi se, että Crosby oli tosiaan heilahtamassa jäihin samaan aikaan. Niskaselle näytettiin ensin 2-minuuttista, mutta pienen neuvonpidon jälkeen Matt ohjattiin suoraan suihkuun ja 5min ylivoima Pensille. Maalia ei kuitenkaan Penguinsa saanut aikaan. Holtby maalillaan pelasi parasta playoff-kiekkoa tällä kaudella tähän mennessä. Mies oli niin keskittynyt, kun hänet parhaina päivinään on totuttu näkemään. Trotzin siirto ottaa Holtby vaihtoon game kakkosessa ja Grubauer sisään, oli oikea ratkaisu. Holtby oli tänään muun joukkueensa mukana päättänyt voittaa. Niklas Backströmin ylivoimamaali ottelun ensimmäisessä erässä jäi ainoaksi.

Crosby ei palannut

2.erässä Penguins pääsi paremmin peliin mukaan, mutta molemmat maalivahdit torjuivat kaiken torjuttavissa olevan ja pelaajat siinä ohella tolppien lisäksi pelastivat loput mitä taivaan kappaleetkaan eivät pysäyttämään pystyneet. Katsojat odottivat hurjan ottelun sisällä kiivaasti myös Crosbyn paluuta, mutta sitä ei tapahtunut. Nähtäväksi jää, kuinka paha on numeron 87 loukkaantuminen tällä kertaa. Loukkaantumishistoria ja erityisesti aivotärähdystilastot ovat murheellista luettavaa. Penguins tarvitsee maailman parasta pelaajaansa, sillä hänen varassaan on paljon. Crosby pelaa tilanteet kuin tilanteet ja nykyisin niin vakuuttavalla kahdensuunnan pelillä, että häntä on yksinkertaisesti mahdotonta paikata. Lisämurheita Penguinsiin lisäsi myös Connor Shearyn loukkaantuminen tilanteessa, jossa hänen oma joukkuetoverinsa Hornqvist sattui osumaan yhteen Shearyyn. Jobin postia räpsyi räpsymisen jälkeen tänään Pittsburgh leiriin. Joukkue joutuikin pelaamaan reilusti yli puolet ottelusta vain 10 hyökkääjällä. Capsin leirissä hienosti tänään pelasi Karl Alzner, joka palasi loukkaantumisensa jälkeen ja Capitals päätti Trotzin johdolla pelata tänään seitsemällä puolustujalla. Tuo taktinen siirto kannatti.

Alla Crosbyn loukkaantuminen

Capitals ja Holtby eivät kestäneet 3.erän loppua

Capitals oli tänään parempi ja tilannekovempi, Crosbyn ja Shearyn loukkaantuminen eivät selitä kokonaiskuvaa tai Penguinsin tämän illan heikkouksia. Capitals oli tänään vaan valmiimpi ja nälkäisempi joukkue. Myös Penguinsilla oli paikkoja, mutta Holtby pelasi tämän kauden parasta peliään. Penguins sai vielä kavennuksen lopussa Malkinin ja kumppaneiden toimesta, eikä sekään riittänyt Pittsburghille. Viimeisellä minuutilla Capitals ei jälleen onnistunut voittamaan tärkeitä aloituksia ja Justin Schultz onnistui kun onnistuikin tasoittamaan ottelun 2-2. Penguinsin upea taistelu poiki ottelun jatkoajalle, jopa ilman Crosbyä ja Shearyä.

Ovechkinin otteista taas ei voi mainita kuin liian hitaan luistelun, ajoittain surkeat syötöt ja jonkinlainen turhautuminen. 18.32 kolmessa erässä kellottanut venäläishyökkääjä on pelannut aikanaan paljon paremmin ja dynaamisemminkin. Tänään peliään oli jopa hämmentävää seurata, sillä mies oli itse ilmoittanut ottelun olevan pakkovoitto Capitalsille ennen ottelun alkua.

Jatkoaika

Ottelun ratkaisi lopulta piakkoin 1.jatkoajan alkuun Capitalsiin kesken kauden hankittu ja paljon parjattukin puolustaja, Kevin ”Kirka” Shattenkirk. Hänen ylivoimamaalillaan Capitals voitti ansaitusti ottelun 3-2. Shattenkirk oli eniten taklattu pelaaja Toronto sarjassa ja tässä ottelusarjassa mies on parantanut peliään peli peliltä. Oli hienoa ottelusarjan kannalta, että Capitals pystyi voittamaan ja kaventamaan voitot. Tähtijoukkueiden kohtaamisesta voi kehkeytyä vielä tiukkakin taistelu. Penguins johtaa siis edelleen, mutta otteluvoitot ovat nyt 2-1.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!