Game 7, Ottawa Senators ja Pittsburgh Penguins. Craig Anderson vs Matt Murray. Boucher vs Sullivan valmennussaralla. Kaikki oli valmiina ja pöytä katettu. Game seven oli juuri sellainen taktinen huippunäytelmä, kuin näiltä joukkueilta saattoi odottaakin. Ottawakin pelasi järkevämmin vieraissa, kuin monessa vierasottelussaan näissä pudotuspeleissä on nähty. Se ei ollut liian passiivinen, vaikka joutuikin koko ottelun vastaanottamaan enemmän hyökkäyksiä. Penguinsia vastaan se silti tuskin yllättää ketään. Niin vahva on Pens-kalusto ylöspäin. Phaneuf ja Karlsson sutivatkin tänään mahtavat peliminuutit jälleen ja johtivat Ottawan puolustuksen eliittiä upeasti. Ottawan joukkue puolusti muutenkin oman viivan sisällä esimerkillisesti ja uhrautuvasti.

Toisessa erässä alkoi tapahtua tulostaululla. Penguins tulitti tulittamistaan ja johti jälleen kerran laukaustilastoa, kunnes Chris Kunitz osui ensimmäisen kerran. Pian tämän jälkeen, vain 22 sekuntia myöhemmin Mark Stone tasoitti upeasti ja välittömästi vastahyökkäksestä 1-1. Peli oli jälleen auki. Kolmannessa erässä Phil Kessel sukelsi päivän selvässä tilanteessa vain 8min ennen ottelun loppua ja Phaneuf sai estämisestä jäähyn. Tilanne ei todellakaan ollut jäähyn arvoinen tai ottelun hengen mukainen. Phaneuf myös, oli äimän käkenä vihellyksestä. Kesselin olisi kuulunut vähintäänkin saada tilanteessa myös 2min rangaistus filmaamisesta. Toisin kävi, Phaneuf jäähylle ja Justin Schultz maalasi ylivoimalla välittömästi, juurikin sukeltajamaisteri Kesselin esityöstä. Penguins johti 2-1 ja oli menossa jatkoon. Ottawa ei kuitenkaan luovuttanut ja ottelun kannalta olikin hieno asia, että peli ei ratkennut Kesselin sukelluksen jälkeiseen maaliin. Ryan Dzingel sai tasoitettua pelin vielä kerran Ottawalle ja numerot olivat 2-2.

Double overtime

Ensimmäisellä jatkoajalla ei osumia nähty, vaikka Penguins pitikin pelin kiekkokontrollin edelleen itsellään ja Phil Kessel etunenässä oli jälleen vaarallinen offensiivisessa mielessä. Mies olikin lähellä siirtää Penguinsin jatkoon, mutta kiekko liiteli eräässä tilanteessa maalin katolle. Tilanne tarkistettiin myös videoilta, jossa näyttikin yläkamerasta katsottuna siltä, että Kessel olisi saanut kiekon maaliin, mutta muut kuvakulmat kertoivat totuuden. Kiekko pomppi vain maalin katolle, ei edes lähellä siis.

Toisessa jatkoerässä pudotuspelejen alun loukkaantumisen takia missannut kovaotteinen Chris Kunitz otti ratkaisijan viitan harteilleen. Crosbyn unelmapassista Kunitz latasi kiekon vastustamattomasti ohi fantastisen kauden pelanneen Craig Andersonin. Anderson saattoi jäädä vain polvilleen istumaan ja ihmettelemään, sillä Ottawan kausi oli sillä sekunnilla ohi. Mahtavat pudotuspelit pelannut joukkue ja sen valmennustiimi olivat epäuskoisia. Penguins oli jälleen kerran tuhonnut vastustajansa.

Näin ollen Stanley Cup finaaleissa kohtaavat 2017 Pekka Rinteen Nashville Predators ja erityisen paljon loukkaantumisista kauden mittaan kärsinyt Pittsburgh Penguins. Mike Fisher on vihjannut olevansa kenties käytettävissä jälleen finaalien aikaan ja hänen panostaan Predators tuleekin tarvitsemaan. Ryan Johansenin ollessa sivussa, tulee Nashvillellä olemaan melkoinen urakka pysäyttää kokeneet Penguins keskushyökkääjät ja pelaajat muutenkin. He ovat tottuneet voittamaan ja tietävät mitä sen eteen tulee tehdä. Siitä oiva osoitus myös tämän illan game seven.

Alla Kunitzin game seven game winner in double overtime

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *