Sidney Crosby teki melko uskomattoman paluun näinkin nopeasti saamansa kovan tärskynsä jälkeen kaukaloon, kun Capitals kohtasi Crosbyn Penguinsin yöllä suomen aikaa. Crosby oli siis huilannut jo muutaman päivän saatuaan Niskasen mailasta päähänsä iskun aiemmassa kohtaamisessa. Ottelusarja oli katkolla Pittsburghille sen johtaessa voitoin 3-1. Capitals, valmentajansa Barry Trotzin alaisuudessa oli toista mieltä sarjan kulusta. Trotz oli asettanut Alex Ovechkinin pelaamaan kolmosketjuun Wilsonin ja Ellerin kanssa ja tämä toimi. Ovechkin pelasi kovaa, laukoi paikoistaan ja kannusti omiaan. Se tuotti hedelmää tänään. Penguins johti ottelua kahteenkin otteeseen Hagelinin ja Kesselin maaleilla, mutta kolmannessa erässä alkoi myös hyvin pelannut Capitals osua. Backstrom, Kuznetsov ja Ovechkin kaikki vuoron perään ja yhtäkkiä Caps johtikin jo 4-2. Fleury maalillaan ei ehkä ollut aivan terävimmillään kahdessa viimeisessä maalissa, vaikka hyvän ottelun jälleen muuten pelasikin. Holtby toisessa päässä kesti muutamat Pensin yritykset ja voitto oli valmis. Capitals kavensi siis voitot 3-2 ja siirsi ratkaisua.

Pienet detaljeet ja viritykset

Trotz pelasi kirjansa tänään paremmin kuin Sullivan. Pens sai takaisin Crosbyn ja Shearyn, mutta sekään ei riittänyt. Crosby pelasi hyvin ja voitti tärkeitä aloituksia, mies on niin raudan luja, että hänen muutaman päivän huilinsa ja median spekulointi aivotärähdyksen suhteen ja osalta eivät näkyneet milläänlailla pelissään. Crosby oli mies paikallaan jälleen kerran ja saikin parikin hyvää maalipaikkaa myös itse. Barry Trotzin hienoviritykset kuitenkin olivat tänään ratkaisevia. Ovechkinin siirto Wilsonin ja Ellerin ketjuun herätteli mukavasti Capitalsia rymisemään. Se taklasi tuplasti enemmän kuin Penguins ja Ovechkin eli varsin verbaalisesti pelin sisällä. Hän kannusti omiaan ja rymisteli menemään jokaisessa vaihdossa. 17:46 kellottanut Ovechkin taklasi 6 kertaa ja laukoi 4. Tehden erittäin tärkeän 4-2 maalin 3.erässä. Jälleen seitsemällä puolustajalla pelannut Capitals ei enää 3.erässä juuri Karl Alzneria peluuttanut, mutta eipä ollut tarvettakaan. Mies pelaa selkeästi puolikuntoisena ja loukkaantuneena, mutta silti avustaen myös omiaan peliajalla 9:35. Penguinsin puolelta esiin kaivetaan äärimmäisen tärkeä ja tässä ottelusarjassa loistanut Chris Kunitz. Miehen peliaika jäi lopulta vain 9:25 minuuttiin, joka kertoo myös tälleistä. Kunitz saattaa olla loukkaantunut ja joutuu jättämään kenteis jatkopelejä väliin.

Shakki jatkuu jälleen parin päivän kuluttua, jolloin ottelusarja on jälleen katkolla Penguinsille.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!