Dallas Stars, vuodesta toiseen joukkueella näyttää paperilla olevan valmis paketti, puolustus saattaa näyttää nuorelta ja arveluttavalta tälläkin kaudella, mutta kun katsoo hyökkäyspakettia, on roster järkyttävän kova. Radulov lisättynä täksi kaudeksi ja Ken Hitchcock takana penkin takana. Se näyttää hyvältä. Benn, Sequin, Hanzal, Spezza niminä ovat kovia hyökkäystehomiehiä kaikki tyysti. Peli ei vakuuta nytkään. Tälläkin kaudella Stars on ailahteleva ja ei yhtenäinen kokonaisuus. Viime pelin voitto 5-0 kääntyi tänäänkin ankeaksi kokonaisuudeksi, jossa miehiä käytetään jopa väärin roolitettuina. Martin Hanzal ei saa tarpeeksi peliaikaa, mies on tottunut pelaamaan ylivoimia ja alivoimia ja nappaan tärkeimmät joukkueensa aloitukset. Ei tällä kaudella. Saattaa johtua lukuisista loukkaantumisista. Mies on tälläkin kaudella missanut jo pelejä ja tullut in and out kokooonpanoon takaisin. Benn ja Sequin toki takovat markkinarakoa ja Bishop maalillaan ottaa suurinpiirtein kaiken mitä torjuttavissa on. Se ei riitä. Dallasin ylivoima on liigan parhaita, tänään sekään ei riittänyt. Alivoimassa on parannettavaa ollut jo vuosia.

Carolina ja Dallas siis kohtasivat tänä yönä ja pelissä nähtiin hyvää taitokiekkoilua sekä Carolinan osalta upeaa puolustuspelaamista. Darling ja Bishop ottivat mittaa toisistaan maalinsuilla. Ottelun alussa Stars oli vielä pelissä hyvinkin mukana. Peli etene tasaisena. Sebastian Aho vei kuitenkin kauden ensimmäisellä(!) maalillaan Carolinan johtoon 1-0 ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Radulov tasoitti pelin 1-1, mutta Carolina jatkoi orjallista pelikirjansa toteteuttamista. Se puolusti tiiviimmin kuin Dallas ja sai tarpeeksi maalipaikkoja. Kolmannessa erässä alkoi Teuvo- Show. Puhtaalla, upealla hattutempullaan Teuvo Teräväinen takoi Carolinan johtoon ja loppulukemat 5-1 viimeisteli Jeff Skinner. Yleisö nautti Teräväisen esityksistä ja kenttä täyttyi lopulta lukuisista hatuista ja lippalakeista. Carolina ansaitsi voittonsa hyvin tänään. Ken Hitchcock Dallasin peräsimessä näytti turhautuneelta ja ja voimattomalta. Mitään ei tänäänkään ollut tehtävissä. Joukkueen ketjut ovat väärin luotuja. Hanzal ei ole samanlaisessa fyysisessä kunnossa mitä hän menneinä vuosina on ollut ja myös Radek Faksa juuri loukkaantumisestaan toipuneena ei selkeästi ole viime vuoden lennossa. Myöskin Roussel nelosketjussa on pelannut niin surkeaa kautta tänä vuonna, että hänen kauppaamisensa muualla ei ole kaukana. Näillä otteilla ei Dallasille ole ruusuista kautta luvassa.

Ken Hitchcock, vuoden 1999 Stanley Cup voittaja, juurikin Dallas Starsin riveissä tuolloin ja ilmaisetvedot kokeneena NHL-seuraajana muistaa tämänkin upean kauden kuin eilisen päivän, ei ole enää menneiden vuosien otteessa. Mies alkaa olla näivettynyt dinosaurus NHL-valmentajana. Tuntuu järjettömältä liikkeeltä tällä hetkellä se, että Dallas palasi vielä vanhaan legendaariseen valmentajaansa, kun tarjolla olisi ollut muitakin tuoreempia kasvoja ja näkemyksiä sekä pelillisiä filosofioita. Hitchock on kolmanneksi voitokkain päävalmentaja kautta aikain NHL-historiassa. Hän rakastaa peliä ja tykkää puhua siitä ja historiasta muutenkin tunteja putkeen. Se on arvostettavaa jos mikä. Media rakastaa Hitchockkia ja sitä miten hän jakaa tietoaan pelistä myös muille. Peli ja aika on kuitenkin ajanut ehkä miehestä ohi. Peli on sama, mutta Hitchcock ei saa enää joukkuettaan otteeseen. Tosin ei ole kukaan muukaan Lindy Ruff mukaan luettuna saanut tätä jätkälaumaa, jota Dallas Stars tällä hetkellä edustaa. Se pelaa viihdyttävää kiekkoa, todellista lätkää, mutta tulosurheiluna se ei tuota aurinkoa. Hitchcockilla on melkoinen savotta edessään tällä kuluvalla kaudella, jos hän meinaa saada tästäkään joukkueesta kaikkea ulos. Niin keskeneräiseltä ja arveluttavalta pelaaminen vaikuttaa ja näyttää. Edes hienoa kautta pelaavan suomalaisen Esa Lindellin otteet eivät riitä Dallas pakistoon. Joukkue kaipaa ehkä treidejä tälläkin kaudella ja ilmaisetvedot odottaa myös niitä näkevän, kun kausi etenee. Hitchcock on sellainen legenda päävalmentajana, joten hänen erottamisensa kesken kauden on prosentuaalisesti epätodennäköistä. Kotonaan Dallas pelaa paremmin, mutta kokonaisuutena ja etenkin vieraissa joukkue on niin pahasti vieraana NHL:ssä, ettei paremmasta väliä. Ilmaisetvedot jää suurella mielenkiinnolla seuraamaan miten kausi etenee.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *