Detroit Red Wings elää erikoista ja poikkeavaa vaihetta. Kiekkoilua kauan seuranneelle persoonalle tämä on myös kummallista ja ihmetystä aiheuttavaa aikaa. Valmentaja Jeff Blashilliä käy sääliksi. Hän on joutunut kovaan paikkaan. Nuorennusleikkausta tekevä Red Wings on jäämässä ensimmäistä kertaa 26(!) vuoteen ulos NHL pudotuspeleistä. Näin tulee käymään tämän kauden päätteeksi. Red Wings on tunnistettava joukkue, sen tietävät kaikki. Nekin, jotka seuraavat enemmän jalkapalloa tai koripalloa tai tennistä. Red Wings on joukkue, jolla on leima ja logo. Original Six. Tuo organisaatio ja joukkue on aikanaan jo legendaarisen Scotty Bowmanin alaisuudessa jne saavuttanut sellaisen identiteetin, josta monet muut ammattilaisurheilujoukkueet voivat vain unelmoida. Detroit pelasi aina mestaruudesta, vuodesta toiseen. 26 vuotta pudotuspelejä. Se on pitkä aika ihmisen elämässä. Tällä kaudella 2016-2017 koittaa tuon ajan loppu. Jos ajattelee ihan mitä tahansa ammattilaisurheilun sarjaa jalkapallosta koripalloon, on Wingsien jääkiekkossa tekemä recordi 26 vuotta pudotuspelejä todella merkittävä saavutus.

Red Wings on muutosten siivillä. Zetterberg lopettaa pian. Larkinin ja Sheahanin sekä muiden nuorten odotetaan tekevän suuri nousu. Saappaat täytettäviksi eivät ole helpot. Steve Yzerman, Sergei Fedorov ja Vladimir Konstantinov aikanaan. Nykyään Kronwall ja Nyqvist. Tapaus Red Wings ei ole helppo kenellekään tästä eteenpäin. Joukkueella on edelleen identiteetti ja sen täydentämiseksi tarvitaan täydellinen dedikaatio. Kesän aikana tulee jälleen tapahtumaan. Ketkä jatkavat, ketkä eivät. Red Wings ei tule olemaan happy päppy. Scotty Bowmanin haamu leijuu aina ja iäti joukkueen yllä. Voittamiseen on totuttu. Kaupunki ja halli (ihmiset) elävät voittamisen kulttuurista ja peleistä.

Toronto Maple Leafs kontrolloi yön ottelua Red Wingsiä vastaan mennen tullen. Ottelu päättyi 3-2 Leafs voittoon. Wingsien entinen valmentaja Mike Babcock valmensi entistä voittajajoukkuettaan vastaan. Oli helppo sympatioida Wings valmentaja Blashillin puolesta. Hänellä on edessään melkoinen taival. Kauanko se kestää ja kuinka kauan kestää GM Ken Hollandin luotto häneen. Ajat muuttuvat ja niin muuttuu kiekkokin. Old school seuraajan näkökulmasta tulee olemaan hyvin speciaalia lähteä seuraamaan NHL-jääkiekon pudotuspelejä ilman Detroit Red Wingsiä. Kaikkeen tottuu. Se on varmaa, että Red Wings ei anna itsensä tottua tähän. Joukkue tulee nousemaan, sillä se on kiekkokaupunki. Sydän sykkii jääkiekolle ja ennen pitkää, tulee Wings lentämään. Pudotuspeleissä. Se ei ole kuitenkaan vielä tänä vuonna. Mutta joskus, Scotty Bowmanin haamun siivittäessä.

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *