Koska Öljy herää. Draftauksia, parhaita maailman pelaajia, lahjakkuutta, mutta ei. Öljyn peli ei kanna ehkä tälläkään kaudella pudotuspeleihin asti. Ilmaisetvedotkin ennusti ennen kauden alkua positiivisesti orientoitunutta kautta Oilersille, mutta ei siltä näytä. Todd McLellanin ura päävalmentajana ei näyttänyt hyvältä usein sharksissa, eikä se sitä ole nytkään Oilersissa. Herra peluuttaa joukkuettaan väärin, piste. Ylivoimaketjut ovat vaihdelleet alusta asti. Letestu, Lucic, Maroon, Nugent-Hopkins, Nurse, siinä pelaajia joita on kierrätetty ykkösylivoimassa koko kauden ajan. Pelaajat eivät ole löytäneet omia roolejaan. Edes ylivoimilla. Käsittämätöntä, Connor McDavidin pelatessa luulisi olevan helppoa jopa erikoistuneen yv-osaajan Todd McLellanin valita jo ykkös yv:n pelaajat jossain vaiheessa kautta vakioiksi, mutta ei. Öljy kierrättää, ja häviää. Tänään vastassa oli Florida Panthers.

Ensimmäinen erä oli tasainen. Ekbladin 1-0 maalin jälkeen Oilers tasoitti hienoa kautta pelaavan Patrick Maroonin maalilla 1-1 ja peli oli fyysisestikin tasaista, kaksinkamppailuilta tasaista. Toiseen erään Florida lisäsi liikettä ja pelasi tarkemmin. Leon Drasaitl vei kuitenkin Oilersin alivoimalla johtoon, mutta sitten alkoi Floridan varma peli. Malgin tasoitti 2-2, Caggiula vei Oilersin jälleen johtoon viihdyttävässä ottelussa 3-2, mutta Florida tasoitti jälleen 3-3 Dadonovin maalilla. Dadonovin ketju muutenkin sai peliä hienosti Öljyn päätyyn ja dominoi.

Kolmannessa erässä kuitenkin Mcdavidin ketjun pelin ryösti Floridan jyrä, Vincent Trochek. Trochek vei joukkueensa välittömästi kahdella ylivoimamaalilla 3-5 johtoon ja peli näytti jo olevan ohi. Florida voitti kaikki kaksinkamppailut ja taklasi paremmin. Öljyn pelaajista Puljujärvi ja muut olivat totaalisen pimennossa. Taitopelaajat keskittyvät aivan liikaa yksilötekemiseen joukkuepelaamisen ohesta ja Florida iski omansa. Myös Edmonton puolustajat voivat katsoa peiliin tämän ottelun jälkeen, mikään ei toiminut kolmannessa erässä. Myöskään McLellanin kyvyt joukkueen herättämisessä eivät vakuuta. McLellan onkin ollut parempi aikanaan kakkosvalmentajana ja potkut tulevat ehdottomasti jo kysymykseen, kun katsotaan Oilersin taivalta jälleen kerran. McLellan ei vaan löydä sopivia ketjukoostumuksia eikä joukkue pelaa tarpeeksi fyysisesti. Ei edes Milan Lucicia pystytä käyttämään miehen omaavan potentiaalin tavoin. Slepyshev kavensi Öljylle vielä 4-5, mutta Dadonov iski heti perään rankkarista 4-6. Loppulukemat tyhjiin 5-7 viimeisteli upean ottelunsa pelannut, hattutempun kalkuloinut Trochek. McDavidin välimaali ei riittänyt välissä tälläkään kertaa, sillä joukkue on aivan liikaa yksilöosaamisen varassa. Väärin koottu Öljy, väärin peluutettu Öljy, hävisi tänäänkin ja täysin ansaitusti. Pelaajakauppoja kannattaa odottaa ennen 26.päivän deadlinen. Myös valmentajanvaihdos tekisi Oilersille hyvää. McLellanin Toddin tekeminen joukkueen peräsimessä ei lupaa hyvää kanadalaisille. Hyi Öljy. Hyi karmaisevaa kauttanne jälleen kerran. Edes parhaat draft pickit eivät kanna.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!