KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Maanantain futisvakiossa on kohteita Suomen Ykkösestä, Kakkosesta sekä Norjan pääsarjasta. Kupongilla on paljon vääristymiä, joiden kautta saa rakennettua mainion vakiorivin. Kohteen perässä ovat suluissa 1-X-2 todennäköisyydet. Vertaa näitä Vakion peliprosentteihin, niin löydät yli- ja alipelatut merkit.

1: AC Kajaani-FC Haka (38-27-35)

Sarjanousija AC Kajaani on rankattu ennakkoon yhdeksi Ykkösen heikoimmista joukkueista. Kajaani aloitti kauden kaatamalla AC Oulun kotonaan, mutta taipui sen jälkeen KTP:lle sekä KPV:lle. FC Hakan kaksi ensimmäistä ottelua meni pilalle punaisten korttien vuoksi. Kolmannella kierroksella joukkue otti vihdoin avausvoiton kaatamalla AC Oulun puhtaasti 2-0. Kyseessä on ympäripyöreä ottelu, jonka paras merkki on ehdottomasti 33% pelattu kotivoitto.

2: AC Oulu-KTP (53-27-20)

AC Oulun alkukausi on ollut toistaiseksi paha pettymys. Joukkue kaatoi HIFK:n kotonaan toisella kierroksella 3-1, mutta reissupeleissä on tullut turpiin heikoilla esityksillä Kajaanilta sekä Hakalta. Sarjanousija KTP on esiintynyt jokaisessa ottelussa hieman ennakoitua paremmin, ja saldo 1-1-1 on tässä vaiheessa oikein hyvä. Perustasoltaan Kotkan ylpeys kuuluu sarjan heikoimpien joukkoon, joten Oulu on joukkueista luokkaa parempi ja selkeä suosikki. Vakion peliprosentit eivät tarjoa suuria ideoita.

3: KPV-EIF (57-26-17)

KPV oli kauden alla selkeä ennakkosuosikki voittamaan Ykkösen. Joukkue on toistaiseksi ollut odotetun vahva, joten KPV johtaa sarjaa tappiottomalla saldolla. Vierailija EIF oli alkutalven komeetta Suomen Cupissa. Alkukausi on ollut myös tulosten valossa hyvä, sillä EIF on KPV:n lisäksi ainoa tappioton joukkue Ykkösessä. KPV on kohteessa rajusti ylipelattu, joten haetaan kupongille rohkeasti X2.

4: JJK-FF Jaro (42-28-30)

Veikkausliigasta pudonnut JJK on vielä toistaiseksi ilman voittoa Ykkösessä. Joukkueen paras sauma oli avauskierroksella KPV:ta vastaan, mutta JJK missasi pelissä kaksi rangaistuspotkua. Jaro kaatoi avauskierroksella heikon Klubi 04:n. Tämän jälkeen saldona on tappiot HIFK:lle ja KPV:lle. Joukkueet ovat näillä näkymin suht tasavahvoja, joten JJK saa kotisuosikin aseman. 33% pelattu ykkönen on loistava varmaidea.

5: HIFK-Klubi 04 (60-20-20)

Helsingin paikallispelissä kohtaavat Veikkausliigasta pudonnut IFK ja Kakkosesta sarjaan noussut Klubi-04. IFK on aloittanut toistaiseksi kahdella voitolla ja yhdellä vierastappiolla AC Oulua vastaan. Klubin saldona on 1-1-1, kun joukkue kaatoi JJK:n kotonaan toisella kierroksella. Molempien esitykset ovat toistaiseksi olleet suht odotetun kaltaisia. IFK on selvä suosikki, mutta Vakiossa pelattu pahasti liikaa. Ohipeli ei maistu, mutta laita kohde umpeen.

6: GrIFK-KäPa (57-23-20)

GrIFK on yksi Kakkosen B-lohkon ylemmän keskikastin joukkueista. Alkukausi on sujunut varsin kelvollisesti; avauskierroksen Jazz-tasuria on seurannut voitot FC Espoosta sekä BK-46:sta. Parannettavaa kuitenkin on, sillä kentällä GrIFK ei erityisemmin vakuuta. Vierailija KäPa hävisi kaksi ensimmäistä peliään, mutta joukkue otti viime kierroksella avausvoittonsa SalPasta maalein 2-0. KäPa on lähtökohtaisesti hyvin vähämaalinen joukkue, ja vieraiden mahdollisuudet pisteisiin ovat tiukassa puolustuspelissä. GriFK:n suosikkiasemaa on liioiteltu pahasti. 75% pelatun ykkösen voi jopa ohittaa, mutta laita kohde vähintään umpeen. X ja 2 palkitsevat osuessaan mahtavasti!

7: VIFK-KuFu (42-26-32)

VIFK kuuluu perustasoltaan Kakkosen C-lohkon keskikastiin. Kauden alku on sujunut tuloksellisesti hyvin, sillä VIFK kärsi viime kierroksella vasta kauden avaustappionsa SJK:n junnuja vastaan. Peliesitykset ovat kuitenkin olleet selvästi tuloksia heikompia. KuFu on suht samantasoinen joukkue, ja voittanut tähän asti kolme neljästä ottelustaan. Ainoa tappio tuli kärkiseura TPV:tä vastaan. VIFK:n peliprosentit ovat järjettömät, joten 61% merkitty ykkönen ohitetaan. Jos budjetti on tiukoilla, voit kokeilla KuFua jopa varmana!

8: Sandefjord-Sarpsborg (19-25-54)

Sandefjordin alkukausi on sujunut murheellisissa merkeissä. Joukkue on onnistunut voittamaan ainoastaan sarjajumbo Startin, ja tappiota on kertynyt jo viisi peräkkäin. Sarpsborg on yksi Eliteserienin kärkipään joukkueista. Takana on pari vahvaa esitystä, ja S08 ansaitsee selvän suosikkiaseman myös vieraissa. 68% pelattu kakkonen on kuitenkin ylimerkitty rajusti. Jos ohipeli vieraista ei maistu, niin laita kohde sitten umpeen.

9: Stabaek-Odd (35-28-37)

Stabaekin alkukausi on ollut murheellinen. Joukkue joutui odottamaan avausvoittoa seitsemännelle sarjakierrokselle, eikä täysiä pistepotteja ole sen koommin kertynyt. Takana on kolme ottelua ilman tehtyä maalia. Odd on tällä hetkellä vahvassa vireessä ja voittanut neljä viidestä ottelustaan. Joukkue on myös esiintynyt kentällä pisteiden arvoisesti. Tästä huolimatta tasoero ei riitä tekemään vierasjoukkueesta kuin marginaalisen suosikin. 49% pelattu Odd on syytä ohittaa, ja pienellä budjetilla voit hakea kohteesta myös varman ykkösen!

10: Tromsö-Vålerenga (44-27-29)

Viime kaudet putoamistaistelussa rämpinyt Tromsö on muuttunut Simo Valakarin valmennuksessa selvästi vahvemmaksi joukkueeksi. Tällä kaudella myös maalihanat ovat auenneet, ja TIL on venyttänyt verkkoja sarjan kärkijoukkueiden tahtiin. Oslon suurseura Vålerenga on vihdoin sarjan kärkipäässä, mihin joukkuetta on odoteltu jo vuosien ajan. Vierasmatka Tromssaan on kuitenkin haastava, ja Valakarin joukot ovat ottelussa selkeän suosikin asemassa. Vain 36% pelattu Tromsö on mainio varma.

11: Haugesund-Rosenborg (19-28-53)

Haugesund pelaa tällä hetkellä loistavaa kautta. FKH ei ole hävinnyt viiteen otteluun, ja viime kierroksella se naarasi jopa vierastasurin kärkiseura Brannin kotiluolasta. Haugesundin peliesitykset ovat olleet myös loistavia, ja joukkueen maaliodotus (xG) on jatkuvasti ennakoitua korkeampi. Norjan jättiseura RBK:n alkukausi oli haastava, mutta nyt saldona on 6-1-0 seitsemästä ottelusta. Materiaalieron myötä Rosenborg on selvä vierassuosikki. Vakiossa kakkonen kannattaa varmistella ainakin ristillä.

12: Ranheim-Molde (38-27-35)

Sarjanousija Ranheim on ollut Eliteserienin alkukauden komeetta. Trondheimin lähistöltä tuleva pikkuseura on esiintynyt huikean hyvin ja pitää kolmatta sijaa hallussaan saldolla 6-2-2. Molde on yksi Norjan perinteisistä suurseuroista, mutta kuudes sija ja saldo 5-2-3 ei ole odotusten mukainen. Joukkueella on ollut vierasotteluissa suuria vaikeuksia, ja kovalla itseluottamuksella pelaava Ranheim ansaitsee ottelussa pienen suosikkiaseman. Vakiossa kotivoittoa on pelattu tolkuttoman paljon, joten 63% merkitty Ranheim on syytä ohittaa. Pienellä budjetilla Molde kelpaa myös varmaksi.

Parhaat varmat: 4:1, 9:1, 10:1
Parhaat ohipelit: 3:x2, 7:x2, 12:x2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!