Englannin eri divisioonissa pelataan pääsiäisen vuoksi jo perjantaina. Seuraava kierros pelataan heti maanantaina, joten brittifutis tarjoaa pääsiäisviikonloppuna paljon seurattavaa!

Futisvakio 9 on mielenkiintoinen kattaus Championship- ja League 1 -sarjojen otteluista. Kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä prosentteja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Sheffield W-Preston (25-28-47)

Kotijoukkue Sheffield Weds katkaisi seitsemän ottelun voitottoman putkensa ennen maaottelutaukoa. Pöllöt kaatoivat Leedsin vieraissa loppuhetken maalilla, mikä nosti joukkueen 8 pisteen päähän putoamisviivasta. Preston on ollut koko talven hyvässä vireessä ja taistelee yhä playoffs-paikasta. Joukkue on hävinnyt vain kerran kolmestatoista edellisestä reissupelistään. Vakiossa 39% pelattu PNE kelpaa varmaksi. Myös vedonlyöntimarkkina on liikkunut rajusti vierasvoiton suuntaan.

2: Barnsley-Bristol C (28-29-43)

Barnsley esiintyy viikosta toiseen kelvollisesti, mutta tuloksia ei tule johtuen surkeasta viimeistelystä ja huonosta onnesta. Tykes on voittanut vain yhden kolmestatoista edellisestä ottelustaan. Bristolin alkuvuosi oli täyttä tuskaa, mutta joukkue on päässyt viime aikoina taas voittojen makuun. Robins taistelee yhä playoffs-paikasta – kiitos sensaatiomaisen alkukauden. Vakiossa tasoeroa on liioiteltu, ja paras merkki on ehdottomasti 19% Barnsley. 1_2 on hyvä valinta.

3: Cardiff-Burton (70-20-10)

Valioliigaan tähtäävä Cardiff on voittanut seitsemän peliä putkeen, vaikka esitykset kentällä eivät olekaan niin vakuuttavia. Walesin ylpeys ei ole hävinnyt Championshipissa sitten 1.1.2018 pelatun QPR-matsin. Burton on matkalla League 1-tasolle, sillä joukkue ei esitä piristymisen merkkejä. Vieraissa se pyrkii vain 0-0 tulokseen. Varmista 85% pelattu Cardiff kerran viidestä osuvalla tasapelillä (vain 8% pelattu).

4: Leeds-Bolton (51-28-21)

Leedsin lupaava alkukausi on hyytynyt keskikastin sijoituksiin, eikä ~6 viikkoa sitten tehty valmentajanvaihdos ole myöskään kääntänyt kurssia. Bolton on ollut surkean alkukauden jälkeen vaikea voitettava. Trotters kaatoi ennen maaottelutaukoa myös Aston Villan kotonaan 1-0. Leeds on kaksikosta hieman laadukkaampi, mutta ei ansaitse vakioveikkaajien sille myöntämää 59% suosikkiasemaa. Kotivoitto kannattaa varmistaa, jos rahat riittävät. Ottelu on ennakkoon hyvin vähämaalinen.

5: Brentford-Sheffield United (53-25-22)

Brentford hukkasi hienon sauman kiriä kohti playoffs-paikkoja ennen maaottelutaukoa. Bees kohtasi sijalla 6 olevan Boron kotonaan, mutta jäi 1-1 tasuriin hallinnasta huolimatta. Saldona on vain yksi voitto viidestä ottelusta, joten playoffs-paikka uhkaa karata. Sheffield United on pari sijaa ylempänä 9. paikalla. Blades on myös hyytynyt hieman loistavan alkukauden jälkeen. Vakiossa kotivoitto on jäänyt pahasti alipelatuksi, joten 42% Brentford on kelpo varma.

6: Norwich-Fulham (34-29-37)

Norwich katkaisi seitsemän ottelun voitottoman putkensa juuri ennen maaottelutaukoa. Alkuvuoden alakanttiin pelannut joukkue voi teoriassa yhä nousta playoffs-paikoille. Fulhamin voittoputki katkesi heikkoon kotitasuriin QPR:a vastaan. Tästä pelistä huolimatta Cottagers on ollut ehdottomasti sarjan eliittijoukkueita kuluneen vuoden ajan. Vakiossa 57% pelattu Fulham on selkeä ohitus, sillä vierailija on ottelussa vain marginaalinen suosikki.

7: Middlesbrough-Wolves (35-31-34)

Kyseessä on Championshipin jättiläisten kohtaaminen. Pitkään alisuorittanut Boro on saanut vihdoin tuloksia tauluun ja noussut playoffs-paikoille. Pohjoisen joukkueella ei ole tappioita kuuteen otteluun. Wolves on ollut läpi kauden tasaisen vahva, eikä joukkueen ykköspaikka sarjassa ole ollut toden teolla uhattuna pitkään aikaan. Kyseessä on ennakkoon erittäin vähämaalinen ja tasainen ottelu. Vakiossa kohde on pelattu 34-32-34, joten peliprosentit eivät tarjoa selkeitä ideoita.

8: Reading-QPR (45-26-29)

Viime kaudella playoffs-finaaliin päässyt Reading on rämpinyt koko kauden ajan. Seurajohto sai ennen maaottelutaukoa vihdoin tarpeekseen ja monotti puolustajalegenda Jaap Stamin managerin paikalta. Tilalle tuli Swanseaa alkukauden luotsannut Paul Clement. QPR on pelannut hienon kauden, ja putoajaksi rankattu joukkue on turvassa keskikastissa. Kauden päätöskierroksilla voi olla luvassa letdown-matseja paremmin motivoituneita joukkueita vastaan. Nostetaan 42% pelattu Reading ideavarmaksi. Uusi päävalmentaja voi hyvinkin herätellä joukkueen omalle tasolleen!

9: Derby-Sunderland (70-19-11)

Derby on juuttunut kuuden ottelun voitottomaan putkeen, ja varmalta näyttänyt playoffs-paikka uhkaa pian karata. Joukkue ei ole nyt parhaimmillaan, mutta takana on 18 päivän breikki otteluista, mikä on varmasti auttanut. Sunderlandin ei ole voittanut kymmeneen otteluun ja takana on kolme ansaittua tappiota. Black Cats on matkalla League 1-tasolle, sillä kurssi ei näytä korjaantuvan. Vakiossa 79% pelatun Derbyn voi rahojen riittäessä varmistaa ainakin tasapelillä.

10: Rotherham-Peterborough (53-27-20)

Alkuvuoden komeetta Rotherham on alkanut kompuroida kauden ratkaisuhetkillä. Millers on hävinnyt kolme neljästä liigapelistään, ja voittanut tappioiden välissä vain surkean Northamptonin. Peterboroughin kevät on ollut myös pettymys alkukauden esityksiin nähden. Takana on kaksi voitotonta ottelua ja playoffs-paikka uhkaa valua kilpailijoiden käsiin. Rotherham on kaksikosta hieman laadukkaampi, ja luotetaan kovan kotisaldon (12-2-5) omaavan joukkueen hoitavan tämän matsin himaan. Peliprosentit ovat Vakiossa kohdallaan.

11: Rochdale-Shrewsbury (36-28-36)

Kotijoukkue Rochdale on tukalassa tilanteessa putoamisviivan alla, mutta takana on vain yksi tappio kuudesta ottelusta. Edellisellä kierroksella joukkue taisteli tasapelin Scunthorpen vieraana. Shrewsbury on kovassa tuloskunnossa sarjan piikkipaikoilla. Joukkueen saldo 5-2-0 seitsemästä edellisestä pelistä on vakuuttava. League 1:n tasoerot ovat niin pieniä, että ottelu jää isosta sarjataulukon erosta huolimatta tasabuukiksi. Vedonlyöntimarkkinoilla Rochdale on jopa ottelun suosikki, joten 62% pelattu vierasvoitto on herkullinen ohipeli.

12: Plymouth-Southend (40-28-32)

Plymouth hävisi viikko sitten Charltonille vieraissa tärkeän kamppailun. Joukkue putosi sen myötä ulos playoffs-paikoilta, tosin vain maalieron turvin. Southend kaatoi kovan Rotherhamin kotonaan 2-0. Voiton myötä joukkueen playoffs-saumat heräsivät henkiin. Eroa on Plymouthiin vain 7 pistettä. Kotijoukkue ansaitsee pienen suosikkiaseman, mutta 59% merkitty ykkönen on Vakiossa aivan liikaa. Peliprosentit suosittelevat ohittamaan rajusti ylimerkityn ykkösen.

Parhaat varmat: 5:1, 8:1, 10:1
Parhaat ohipelit: 6:1X, 11:1X, 12:X2

futisvakio 9 vakiovihje vakiovinkit

Image by Nick from Bristol, UK (Tom Cairney (Fulham FC)) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *