KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Veikkausliigassa pelataan torstaina kärkijoukkueiden osalta jo kauden seitsemäs kierros. Toistaiseksi RoPS on tarjonnut huikean piristysruiskeen liigakauteen, kun taas hallitseva mestari HJK on kompuroinut viime peleissään. Nyt Klubi saa Helsingissä vastaansa FC Lahden.

Kotijoukkue HJK aloitti kauden kolmella rutiinivoitolla, kun se kaatoi Ilveksen 3-1, IFK Mariehamnin 0-1 sekä SJK:n 0-1. Tämän jälkeen Klubi on ollut ongelmissa, sillä neljännellä kierroksella joukkue hävisi yllättäen KuPSille kotonaan maalein 1-2.

Viidennellä kierroksella HJK kohtasi heikon Interin, mutta jäi Turussa myös 0-0 -tasapeliin. Kuudennella kierroksella Klubi matkusti Vaasaan, jossa ottelu eteni jälleen nihkeästi. VPS johti matsia tauolla 1-0, ja ottelu kääntyi tasoihin onnekkaasti suoraan maaliin menneestä kulmapotkusta.

Vierasjoukkue FC Lahti on hävinnyt vasta yhden ottelun. Ainoa tappio tuli sarjaa johtavan RoPSin vieraana, joten saldo on kokonaisuutena aivan kelvollinen. Edellisellä kierroksella joukkue naarasi arvokkaan vieraspisteen KuPSin kotiluolasta.

Lahden avauspeli ja etenkin sen ensimmäinen kolmevarttinen Turun Palloseuraa vastaan oli karmeaa katsottavaa. Tämän jälkeen Lahden verkkoon on tehty vain kolme maalia neljässä ottelussa, ja joukkueen puolustus on saanut viime kaudelta tutulle tasolle.

Lahti tulee Helsinkiin varmasti hyvin puolustavalla taktiikalla, kuten kaikki muutkin HJK:n vastustajat. Viime kaudella kaksi kolmesta kohtaamisesta päättyi maalein 0-0, ja HJK on voittanut Lahden kotonaan vain kaksi kertaa edellisestä seitsemästä kohtaamisesta. Kyseessä on siis vaikea vastus, eikä Klubin peli ole vielä muutenkaan aivan uomissaan. Oman roolinsa on myös tähtipelaaja Filip Valencicin kiukuttelulla, josta on uutisoitu laajalti viime viikolla.

Alle 2,5 maalin tulos kertoimella 2,08 ilta (todennäköisysarvio 60%) kelpaa peleihin mainiosti. Kyseessä on erittäin todennäköinen lopputulos, jolle tarjotaan herkullista kerrointa. Aasialainen alle 2,75 tai alle 3,0 maalin veto on myös oiva valinta.

Kuva: Peltimikko (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!