Washingtonissa nähtiin todellinen kiekkotrilleri kaikilla mausteilla. Upeaa jääkiekkoa yli 90 minuuttia, kun Toronton ja Washingtonin ottelu eteni jälleen kerran jatkoajalle, tällä kertaa toiseen jatkoerään asti. Maple Leafs haastoi tänään Capitalsin täysipainoisesti koko ottelun keston ajan. Se taisteli, pelasi detaljeet täydellisesti ja osoitti olevansa oikea jääkiekkojoukkue. Toronto muunmuassa voitti järkyttävän valtaosan ottelun aloituksista, niiden ollessa yhdessä vaiheessa peliä peräti 42-24 nuorelle Torontolle.

Vastoinkäymisistä voittoon

Toronto koki kovia kaiken lisäksi ottelussa, sillä heidän luottopuolustajansa Roman Polakin kausi todennäköisesti päättyi kokonaan Orpikin valtavan pommin jälkeen. Orpik taklasi Polakia rehellisesti keskialueen jälkeen, mutta tilanteen rytäkässä Polakin nilkka tai polvi, tai pahimmassa tapauksessa molemmat saivat ratkaisevan viimeisen tärskyn. Taklaus oli kuitenkin puhdas. Ottelussa ei muutenkaan säästelty, kovaa taklauspeliä nähtiin molemmin puolin melko paljon. Shakkimatsia muistuttanut ottelu oli kuitenkin muutakin, valmentajien täydellistä peluutusta (eritoten Babcockin osalta), upeaa taitopeliä, hyvää ylivoimaa puolin ja toisin, maalivahdit Holtby ja Andersen pelasivat kertakaikkiaan varmaa ja taitavaa peliä molemmat. Andersen teki 1.jatkoajalla mahtavia pelastuksia ja Holtby puolestaan joutui venymään kiekon eteen etenkin 2.jatkoerässä moneen otteeseen. Toronton nuoret pelaajat astuivat tänään askeleen kohti legendaa. Marner, Matthews, Nylander ja erityisesti Polakin loukkaantumisen jälkeen hurjasti peliaikaa saaneet (molemmat yli 40minuuttia) Rielly ja Gardiner astuivat Toronton legendaaristen vanhojen pelaajien saappaisiin tässä pudotuspeliottelussa ikimuistettavalla tavalla. Runkosarjan voittaja Capitals ei mahtanut paremmilleen tarpeeksi. Toronto pelasi fiksummin, nopeammin ja taktisesti paremmin. Capitalsin Ovechkin, Oshie ja Backström olivat todella pimennossa etenkin ensimmäiset kolme erää, varsinkin viidellä viittä vastaan pelissä. Näytti siltä, että capitalsin tietyt pelaajat odottivat vain heille sopivia ylivoimia. Niistä capitals elääkin, mutta kiekko-otteluun kuuluu edelleen myös 5 on 5 game. Siinä Toronto oli tänään parempi ja etevämpi. Suomalaisittain luonnollisesti kiinnostava Kasperi Kapanen onnistui maalaamaan Torontolle 2.erässä ennen jatkoaikamaaliaan myös tärkeän 2-2 tasoituksen.

Mike Babcock löi ketjuaan Matt Martin – Boyle – Kapanen jäälle rohkeasti molemmilla jatkoajoilla. Tuo nerokkuus palkittiin toisella jatkoajalla. Kiekko päätyi jälleen capitals päätyyn ja Boyle löysi lopulta hienolla syötöllään nuoren suomalaisen, Kasperi Kapasen maalin läheisyydestä. Suomalainen teki historiaa tasoittamalla otteluvoitot Capitalsin ja Toronton välillä 1-1.

Ottelusarjasta muodostui Kapasen maalin siivittämänä erittäinkin mielenkiintoinen ja jännittävä. Yksi asia on varmaa, nuori Kasperi Kapanen tulee muistamaan tämän maalin lopun ikäänsä. Torontossa legendat syntyvät juuri tällä tavalla.

Alla Kapasen 2-2 tasoitusmaali sekä jälkimmäisessä ratkaiseva huikea jatkoaikamaali!

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *