Edmonton Oilers ja Toronto Maple Leafs kohtasivat yöllä suomen aikaa kanadassa. Laskusuunnassa ja vaikeuksissa ollut Öljy sai vastaansa lahjakkaan ja offensiivisesti orientoituneen Maple Leafsin. Andersen sai maalivahtitaistossa vastaansa Brossoitin, kun Cam Talbot on parisen viikkoa sivussa loukkaantumisen vuoksi. Ensimmäisessä erässä Toronto myllytti vahvasti. Edmonton jatkoi surkeita otteitaan ja hävisi liikaa kaksinkamppailuita sekä pelinopeudessa toronton tähdille. Kukapa muukaan, kuin Auston Matthews iski Toronton johtoon 0-1. Dominic Moore siirsi Toronton johtoon 0-2 ja Mark Letestu kavensi 1-2 Öljyn onneksi. Vielä iski kuitenkin Toronto, kun upean punakonemaisen maalin iski verkkoon vahva härkä, Matt Martin. Martin pelasi muutenkin vahvasti, taklaten ja puurtaen Torontolle. Oilersille ensimmäinen erä oli umpisurkea ja yksi maaleistakin meni Brossoitin piikkiin. Mooren laukaus oli todellakin otettavissa.

Toisessa erässä Edmonton nelosketju nosti peliään ja hyökkäsi vahvasti. Letestu ja Kassian olivat tänään pelin päällä. Kassian tekikin oilersin kavennuksen 2-3 ja McDavid tasoitti ottelun upeista Russelin ja Nursen esityöstä. Russel ja Nurse pelasivat tänään äärimmäisen hyvin ja kenties kauden parasta Oiler-peliään. Puolustajat ottivat osaa hyökkäyksiin ja halusivat vastuuta, sen huomasi. Oskar Klefbom puolestaan oli jälleen yllättävän vaisu. Nurse onkin tällä kaudella noussut enemmän esiin ja ottaa huomattavasti enemmän vastuuta myös hyökkäyspäässä. Toronto siirtyi kuitenkin toisen erän lopulla jälleen kerran johtoon, kun Nylander tarvitsi vain 7 sekuntia ylivoima-aikaa, sivaltaakseen kiekon jälleen Brossoitin taakse.

Viimeisessä erässä Oilers käytti hyvin momentumiaan. He taklasivat ja esimerkiksi Milan Lucic pelasi omalla tasollaan. Miehen ollessa jäällä, Oilers sai paikkoja pelin painopiste oli Leafs päädyssä. Toronto keskittyi puolustamiseen ja Andersen otti kiekkoja haltuunsa hienosti. Kris Russell tasoitti upeasti ottelun 4-4, kun Toronto pyrki puolustamaan johtoaan. Russell ja Nurse ottivat upeasti maalissa jälleen vastuuta ja Oilers jopa ansaitsi tasoituksensa, pitkästä aikaa näytti Öljyn kannalta hyvältä. Myös kotiyleisö arvosti joukkueen peliä tässä kohtaa. Ottelu jatkui tasaisena ja oli menossa jo jatkojalle. Sitten tapahtui jotain hyvin kummallista ja harvinaista. Patrick Marleau toimitti kiekkoa Öljyn maalille ja kauden parasta otteluaan pelannut Kris Russell lämäsi kiekon täydellä voimalla OMAAN maaliin. Öljyn kannalta siis väärään pesään. Ottelu ratkesi yhtäkkiä ja kaikki oli jälleen ohi. Äimän käkenä vaihtoaitiossaan ottelua seurannut Todd Mclellan ja muu Öljyn valmennusjohto eivät jälleen kerran kuin voineet seurata suut ammollaan ottelun kulkua. Lopullisen naulan tyhjiin löi Nazem Kadri, kun peliä oli jäljellä enää pari sekuntia. Toronto haki pisteet tälläkin kertaa numeroin 6-4. Voi vaan kuvitella miten karmaiseva tunnelma Oilersin kopissa oli karmean oman maalin jäljiltä.

Alla Russelin omaan, väärään päähän laukoma maali: Sitä kelpaa hämmennellä ja hämmästellä.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!