Yöllä palkintojen jaossa julkistettiin äärimmäisen jännittävässä tilaisuudessa kaikki Las Vegasin joukkueen pelaajat tulevalle kaudelle expansion draftista ja tässä lista heidän valinnoistaan. Manageri George McPheellä oli edessään kiireiset viime päivät ja myös erinäisten kauppojen kautta Vegas teki mielenkiintoisia diilejä sekä valintoja.

Maalivahdit:

Marc-Andre Fleury, Calvin Picard ja Jean-Francois Berube

Puolustajat:

Marc Methot, Jason Garrison, Alexei Emelin, Lucas Sbisa, Clayton Stoner, David Schlemko, Brayden McNabb, Jon Merrill, Colin Miller, Trevor van Riemsdyk, Griffin Reinhart, Deryk Engelland, Nate Schmidt

Hyökkääjät:

James Neal, Cody Eakin, David Perron, Marc Edouard Bellemare, William Karlsson, Jonathan Marchessault, William Carrier, Tomas Nosek, Chris Thorburn, Brendan Leipsic, Oscar Lindberg, Teemu Pulkkinen, Erik Haula, Connor Brickley.

Nämä siis pelaajia, jotka Vegas valitsi suoraan jokaisesta joukkueesta. Ilmaisetvedot aavisti valinnoista melko monta oikein jo kaksi kokonaista päivää ennen huhuja ja valintoja sekä vuotaneita tietoja kaupoista. Mielenkiintoisia valintoja olivat esimerkiksi Deryk Engelland 35v kovanaama calgarystä, jolla on asunto vegasissa ja hän on myös pelannut vegasissa aiemmin kiekkoa alemmissa sarjoissa. Fleurystä Knights sai heti hienon markkinointikasvon organisaatiolle vuosiksi eteenpäin ja tietenkin hienon maalivahdin, jolla on kolme stanley cup mestaruutta vyöllään. Kovuutta riittää, sillä Emelin, Stoner, Methot, Mcnabb, Bellemare, Thorburn pitävät huolen. En ole yllättynyt, että McPhee haali myös kovaa peliä pelaavia herroja joukkueeseensa, sillä hänen filosofiaansa se on aina kuulunut. Alivoima specialisteja riittää hyvin, Haula, Karlsson, Eakin, Bellemare, Methot, McNabb ja Sbisa osaavat tappaa jäähyjä ja pelata puolustusta hyvin vajaalla.

Uskoisin suurimpien ongelmien muodostuvan tämän uuden joukkueen kohdalla maalinteossa, sillä Marchessaultin ja Reilly Smithin (kaupan kautta) saatujen pelaajien sekä Nealin pyssyt eivät riitä. Erityisesti keskushyökkääjien ollessa mitä ovat. Puolustussuuntaan hyökkääjät on upeasti valittu, mutta peliä avaavia puolustajia ei ole eikä liikkuvia puolustajiakaan liikaa. Mielestäni Dumba olisi kannattanut ehdottomasti ottaa Minnesotasta sekä/tai myös Vatanen aivan väkisin Anaheimistä. Näin ollen uskon Vegasin floppaavan melko pohjaan avauskaudellaan, tällä joukkueella ei maaleja tehdä, mutta en usko myöskään rökäletappioihin suurissa määrin. Joukkue pelannee vähämaalisia otteluita, joissa ainakaan se itse ei maaleilla tule juhlimaan. Kauppoja tullaan myös näkemään lähipäivinä, sillä puolustajia Vegasilla on nyt liikaa ja riittämiin. Pickejä he hamuavat ja niitä Vegas tulee saamaankin. Esimerkiksi Milleriä on puhuttu Leafsiin ja muutamia muita puolustajia tullaan kauppaamaan tulevina päivinä siis tasan taatusti. Jännitystä juhannukseen siis riittää.

Treidien kautta Vegasiin päätyneitä pelaajia

Tässä vielä joitakin kauppojen kautta saatuja pelaajia, jotka päätyivät myös Vegasiin: Reilly Smith liittyi joukkueeseen via treidin, jossa liikkui myös 4th round pick floridaan. Mikhail Grabovski siirtyi myös Islandersista Vegasiin ja pickejä liittyi myös tähän kauppaan. Islandersin kauppaa voidaan pitää yhdestä surkeimmista, kun se pakotti Vegasin ottamaan J-F Beruben ja antoi siis samassa Vegasille Grabovskin, Bischoffin, 1st round pickin 2017 ja 2019 2nd round pickin. Karmaiseva siivu pois Islandersista ja kaikki Vegasiin. Myös Shea Theodoren oikeudet anaheimistä siirtyivät Vegasiin, hän on puolustaja. Mutta treidejä tosiaan tulee lähipäivinä ja en usko Theodorenkaan jäävän Vegasiin pelaamaan. Myös Nikita Gusevin oikeudet siirtyivät Vegasille ja hän on heidän pelaajalistoillaan.

Näistä treidatuista pelaajista siis ainakin Reilly Smithin voidaan odottavan ottavan paikkansa pelaavasta kokoonpanosta, kun Vegas Knights iskee ensimmäisen kerran yhteen NHL-kauden alkaessa lokakuussa. Smithin jopa kuultiin pelaavan top 6 forwardeissa, kun tilaisuuden päätteeksi haastateltiin Knightsien ensimmäistä päävalmentajaa, Gerard Gallantia. Nähtäväksi jää. Hyvältä ei siis Vegasin kokoonpano ainakaan ensimmäiselle kaudelle näytä. Se näyttää suorastaan surkealta, mutta joukkuepelillä voidaan mennä aina pitkälle. Sen tietää jokainen suomen maajoukkueidenkin peliä seurannut katsoja jo aina etukäteen.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *