Lauantain Vakiossa on tarjolla varsin tyypillinen kuponki. Peliprosentit ovat pääpiirteissään kohdallaan, mutta kohteiden joukosta löytyy muutama hyvä idea rivin pohjaksi. Jokaisen kohteen perässä on sen todennäköisyysarvio, jota voit verrata kupongin peliprosentteihin.

1. Everton-Crystal Palace (todennäköisyysarvio: 44-28-28)
Kotijoukkue Evertonin esitykset ovat olleet pitkän aikaa huonoja – ainoa valopilkku on kahden kierroksen takainen voitto Leicesteristä. Crystal Palace on suorittanut täysin päinvastaisesti ja ollut todella hyvä jo alkutalvesta lähtien. Ohipeliä 52% merkitystä Evertonista hidastaa hieman Palace-tähti Wilfried Zahan loukkaantuminen. X2 tai 12.

2. Swansea-Burnley (34-34-32)
Todella vähämaalinen ottelu, joka voi hyvin ratketa yhteen maaliin. Burnley on pitkässä voitottomassa putkessa, mutta väänsi viikko sitten taistelutasurin sarjakärki Manchester Cityltä. Swansea on selvästi ylipelattu, joten kupongille ehdottomasti x2.

3. West Ham-Watford (46-28-28)
West Ham romahti 1-3 tappioon Brightonin vieraana viikko sitten. Tätä edelsi kuuden ottelun tappioton putki. Watford murskasi Chelsean 4-1 maanantaina, mutta suurinumeroisen voiton takana on Chelsean aikainen punainen kortti. Watford on ollut pari kuukautta todella huonossa iskussa. West Ham on hieman alipelattuna hyvä varmaidea. Uusi hankinta Joao Mario paikkaa Lanzinin ja Arnautovicin poissaoloja.

4. Stoke-Brighton (46-30-24)
Stoke on piristynyt hieman päävalmentaja Mark Hughesin potkujen jälkeen. Se taipui kuitenkin viikko sitten Bournemouthin vieraana 2-1. Brighton pelasi edellisellä kierroksella yhden kauden parhaista peleistään ja kaatoi West Hamin 3-1. Edellinen voitto oli joulukuulta. Kyseessä on kahden heikon joukkueen kohtaaminen, jonka peliprosentit eivät tarjoa erityisiä idoita.

5. Manchester City-Leicester (79-16-5)
Manchester Cityn voittoputki katkesi viikko sitten yllättävään tasuriin Burnleyn vieraana. Leicesteristä on tuskin vastusta, sillä Kettujen riveistä puuttuu ykköstähti Riyad Mahrez. Algerian maajoukkuemies oli lähellä siirtoa Manchester Cityyn tammikuussa. Kun kauppa kariutui, mies meni lakkoon. City on hyvä varma.

6. Wolves-QPR (71-20-9)
Wolves on matkalla kohti Valioliigaa. Tammikuu oli nihkeää tulosten osalta, mutta nyt takana on komea voitto Sheffield Unitedista – nousujuna on taas raiteillaan. QPR on tasoltaan alempaa keskikastia eikä esitä juuri nyt ihmeitä. Wolves tuskin kompastuu, 76% pelattu kotivoitto kelpaa pieniin järjestelmiin varmaksi.

7. Derby-Norwich (53-28-19)
Derby on yksi Wolvesin vahvimpia haastajia. Pässit ovat pelanneet tappioitta 11 ottelua, joissa päästettyjä maaleja on vain kaksi (!) kappaletta. Norwich on luokkaa heikompi, mutta niin ikään hyvässä iskussa. Seitsemän edellisen liigapelin saldo 5-1-1 on komeaa luettavaa. Norwich voi pistää Derbyn ahtaalle, ja kyseessä on hyvin vähämaalinen matsi. Vakion peliprosentit eivät tarjoa suurempia ideoita.

8. Nottingham-Hull (42-27-31)
Nottingham on tällä hetkellä vaikeuksissa. Seitsemän viime pelin saldo on 1-1-5, ja joukkue on jäänyt maaleitta kuusi kertaa. Väliin mahtuva 0-2 voitto Wolvesista on kummallinen tulos. Hull on ollut läpi kauden epäonninen ja Tiikerit ovat Championshipin suurimpia pettymyksiä. Voitot ja maalit ovat tiukassa, vaikka peliesitykset lupaavat enemmän. Ympäripyöreä matsi, jossa 25% pelattu Hull kannattaa poimia mukaan.

9. Middlesbrough-Reading (58-27-15)
Isolla budjetilla operoiva Boro ailahtelee edelleen liikaa eikä saa miehistöstä parhaita tehoja irti. Takana on todella heikko suoritus 1-0 tappiossa Norwichin vieraana. Reading on kärsinyt koko kauden suurista maalintekovaikeuksista. Se on pelannut heikkoja matseja vuoden 2018 puolella, pois lukien 2 kierroksen takainen voitto jumboseura Burtonista. Ylipelatun ykkösen rinnalle kannattaa ottaa vain 20% merkitty risti. Kyseessä on vähämaalinen matsi.

10. Bolton-Fulham (26-27-47)
Alkukaudesta surkeasti suorittanut Bolton on nykyisin aivan eri joukkue. Trotters on nostanut tasoaan selvästi ja hilannut itsensä kuiville sarjan jumbosijalta. Fulham on alkanut myös parantaa sekavan alkukauden jälkeen. Takana on jo viisi voittoa putkeen – lontoolaisten materiaali pitäisi riittää jopa nousupaikkaan. Fulham ei ansaitse peliprosenttien mukaista suosikkiasemaa, joten ohipeli 56% merkitystä vierasjoukkueesta kelpaa.

11. Ipswich-Burton (55-26-19)
Kupongin paras ohipeli-idea on ehdottomasti kohteen 11 kotijoukkue Ipswich. Vaikka Burton onkin sarjajumbona, eivät tasoerot ole Championshipissä kovinkaan suuria. Ipswich on ottelussa vain noin 55 prosentin suosikki, mutta ykkönen on pelattu jopa 75 prosenttia. Burton sai viikko sitten todella merkittävän buustin, kun koko kauden missannut ennätyshankinta Liam Boyce palasi. Skotlannista hankittu hyökkääjä osui Aston Villaa vastaan ja pääsee nyt avaukseen. X2 on mainio valinta.

12. Bristol C-Sunderland (59-26-15)
Bristol City oli loppusyksystä tyrkyllä jopa suoraksi nousijaksi. Nyt joukkueen kurssi on kuitenkin alamäessä: kuusi edellistä ottelua saldolla 1-1-4, ja mukaan ei mahdu yhtään erityisen hyvää peliesitystä. Sunderland on tosin vieläkin huonommassa jamassa. Mustat kissat ovat täysin ansaitusti putoamisviivan alapuolella, eikä peliesityksissä ole mitään ilon aiheita. Bristol on saanut aivan liikaa pelikannatusta, mutta ohipeli ei erityisemmin maistu. Merkitse tämä kohde umpeen, jos vain mahdollista.

13. Brentford-Preston (48-27-25)
Brentford ja Preston ovat molemmat tyrkyllä playoffs-viivan yläpuolelle. Perustasoltaan joukkueet ovat hyvin lähellä toisiaan. Vierailija Preston on paremmassa iskussa ja pelannut koko kauden vähämaalisia otteluita. Brentfordilla on takana pari tappiota, mutta joukkue on ollut heikon alkukauden jälkeen todella vahva kotonaan. Vain 38% pelattu ykkönen on Vakiossa mainio varma.

Parhaat varmaideat: 3:1 West Ham, 5:1 Man City, 13:1 Brentford
Parhaat ohipelit: 2:X2 ohi Swanseasta, 10:1X ohi Fulhamista, 11:X2 ohi Ipswichistä

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *