Viime kaudella pudotuspeleissä kohdanneet Toronto Maple Leafs ja Washington Capitals kohtasivat yöllä suomen aikaa ja ottelussa nähtiin huippuosaamista jälleen kerran. Joukkueet tuntevat toisensa siis erittäin hyvin, viime keväänä kestäneen kuuden pelin ottelusarjan jälkeen. Peli olikin alusta asti tarkkaakin, huolellista ketju match uppia, jossa valmentajat Babcock ja Barry ”Olkatoppaus” Trotz testailivat kuuliaan. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä kaksi erää ja maalipaikkoja nähtiin vain jonkin verran. Capitalsin Ovechkin ja Oshie viuhuttivat pari kertaa pyssyjään ylivoimilla, mutta kiekot sinkoilivat voimalla ohi ja yli maalin. Myös Fredrik Andersen Toronton maalilla oli torjuntavireessä, samoin Holtby kotijoukkueen maalilla. Toronton nuori tähti Mitchell Marner oli tähän otteluun pudotettu nelosketjuun Mooren ja Martinin rinnalle ja nuorikko pelasikin heti hyvin. Nelosketju Torontolta sai jokaisessa vaihdossaan maalipaikkoja ja pelin painopisteen Capitals päätyyn. Marner rakensi tilanteita, teki edelleen virheitä ja pelasi myös ylivoimaa. Marner menetti myös kiekkoja pariin kertaan ja liikayritys näkyi jo hänenkin pelissään. Nähtäväksi jää, peluuttaako Babcock Marneria nelosessa tänään myös Detroitia vastaan. Ylivoimilla Marneria kuitenkin tarvitaan, vaikkakin Toronton ylivoima on muutenkin liigan parasta. Taitoa ja osaamista riittää kahteen PP-ketjuun.

Kolmannessa erässä Toronto vihdoin onnistui. Se tuli voimakkaammin viimeiseen erään ja Connor Brown vei lopulta maalinsuulta Leafsin 0-1 ansaittuun johtoon. Tämän jälkeen Toronton upeasti vieraissa pelannut joukkue passivoitui ja alkoi hätiköidä. Purut eivät onnistuneet, eivätkä dumpit päätyyn. Leafs ei saanut viimeisten kymmenen peliminuutin aikana kiekkoa kunnolla edes Capitalsin alueelle. Capitals sai muutamia melko hyviä maalipaikkoja, mutta Andersen maalillaan oli tänään varma. Nazem Kadri siirsi lopulta kiekon tyhjään maaliin ja viimeisteli pelin lopputuloksen 0-2. Fredrik Andersenille nollapeli oli kauden ensimmäinen, mutta ei varmasti viimeinen. Sen verran hyvin Toronto pelasi tänään kaksi ensimmäistä erää ja viimeisessäkin joukkue puolusti hyvin, lukuunottamatta huonoja purkukiekkoja ja keskialueen kiekon dumppaamista capitals päätyyn. Huitominen ja nuoren joukkueen ajoittainen päätön roiskiminen näkyi tänään viimeisellä kympillä. Joukkue on kuitenkin kokoajan kasvumoodissa edelleen, joten Babcockilla riittää työsarkaa. Toronto ansaitsi kuitenkin tänään vieraspisteet Washingtonista.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *