Leo Komarov on noussut yhdeksi parhaista suomalaisista jääkiekkopelaajista, piste. Hän tekee kentällä ja jopa kentän laidallakin kaiken tarpeellisen ja tarpeettomankin joukkueensa eteen. Uncle Leo tekee kanssapelaajistaan parempia, vaatien heiltä enemmän. Komarov on puskenut Nazem Kadrinkin vierellään sellaiseen lentoon, että Kadri pelaa helposti parasta kauttaan. Kadrin puolustuspelaaminen on parantunut ja myös kahdensuunnan peli kaikkinensa. Myös Kadri puskee Komarovia eteenpäin ja he komplimentoivatkin toisiaan mainiosti. Toronto ketjua Komarov – Kadri – Brown vastaan ei ole mukava pelata. He taklaavat, telovat ja soittavat suutaankin tehokkaan pelaamisen ohessa.

Toronto tuleekin nauttimaan Komarovin otteista taatusti pitkään, vuosia eteenpäin. Hän on joukkueensa varakapteeni ja se on suomalaissaralla valtaisa suoritus. Kovempi, kuin moni kiekkoa seuraava kenties tajuaakaan. Olla varakapteeni jääkiekon suurimassa mekassa ja marketissa, on upea saavutus. Siihen ei päädy, ellei kerää kunnioitusta ympärillään. Leo on ansainnut koko kaupungin taakseen, ei pelkästään joukkuetovereitaan. Toronto Maple Leafs on matkalla Komarovin panssaroimana kohti NHL-pudotuspelejä. Leo oli mukana myös harvinaisella Toronton edellisellä playoff-visiitillä, muutama vuosi sitten. Kokeneen ketun Randy Carlylen joukot pääsivät tuolloin ensimmäistä kertaa moneen vuoteen pleijareihin ja Torontossa saatiin nauttia edes hetken aikaa ylivuotavaa maljaa. Tuon maljan kaatoi kuitenkin lopulta seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa Boston Bruins, joka pudotti karmaisevassa ottelussa Leafsin jatkosta. Leafs johti ottelua jo 4-1 kolmannessa erässä, mutta suomi ruotsi ottelutkin mieleen tuovalla tavalla, Bostonin Karhut iskivät ottelun tasoihin ja ohitse. Tuosta päivästä on nyt kulunut aikaa. Leo Komarovkin muistaa takuulla kyseisen ottelun, samoin Nazem Kadri ja pari muuta mukana ollutta Toronto-pelaajaa. Paljon on opittu Komarovin väli KHL-vuosina ja samoin elämän virratessa eteenpäin kaikilla saroilla ja koodeilla. Uskoisin Toronton olevan valmiimpi, jopa tällä nuorellakin joukkueella, Matthews, Marner ja Andersen Reillyllä varustettuna. Mukana on myös roimasti kokemusta, Brian Boyle siirtorajalla saapuneena, Eric Fehr, Tyler Bozak, JVR, Roman Polak jne. Mike Babcockilla on jo nyt käsissään yllättävänkin kokenut ja valmis nippu, nuorista nousevista tähdistä huolimatta. Voi olla, voi olla niin, että Komarovin ja Kadrin kokemuksella etenevä Toronto on pudotuspeleissä kova pala. Jopa liian kova pala purtavaksi Boston Bruinsillekin tällä hetkellä.

 

Suomalaisten on syytä olla kuitenkin ylpeä todellisesta leijonalähettiläästään maailmalla. Leo Komarov levittää ympärillään kaikkialla parempaa auraa ja positiviivista energiaa. Hänet tunnetaan Torontossa todellisena ilopillerinä, joka ei jätä kylmäksi joukkuekavereitaankaan. Siviilissä komedioiva Leo-Setä on kuitenkin kaukaloissa kertakaikkinen kivi ohitettavaksi. Niin mentaalisilta voimiltaan, kuin myös pelilliseltä anniltaan. Toivotaan, että Komarov pukee vielä kerran myös leijonapaidan ylleen. Kaikista puheista huolimatta, hän ei ole vielä vanha pelaaja lainkaan. Yhdet olympialaiset vielä, edes yhden mahdolliset MM-kisat. Komarov ansaitsee paremmat jäähyväiset myös suomipaidassa, korkeimmalla huipulla ylitsevuotavaisine juomineen.

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *