Sport ranking 10-12.

Viime syksyllä väkevästi sarjan aloittanut Sport hyytyi keväällä pahasti jääden lopulta sarjan toiseksi viimeiseksi. Samoilla teeseillä jatketaan silti edelleen. Neljättä kautta Vaasassa valmentavalla Tomek Valtosella kun on sopimustaan jäljellä vielä kaksi kautta yhden vuoden optiolla höystettynä.

Puolustajat nostaa profiiliaan

Sport on haalinut riveihinsä useita kehityskelpoisia hyvin liikkuvia puolustajia, joilta voidaan jo tällä kaudella odottaa varsin pirteää peliä. Hämeenlinnasta saapuneet Tuulola ja paluumuuttaja Manninen nousevat eturivin pakeiksi, mikä tulee näkymään myös miesten alkavan kauden pistesaldoissa. Amerikan yliopistosarjoissa viime vuodet pelannut Ässä-kasvatti Niklas Nevalainen oli jo tarttua Lukon haaviin, mutta suuntasi lopulta Vaasaan. Kaveri on vielä Suomessa täysin tuntematon pelaaja, muttei enää kauden jälkeen. Mies mahtuu Sportissa helposti pelaavaan kuusikkoon. Vaasan oma kasvatti Robin Salo nostettiin viime kaudella pelaavien puolustajien joukkoon ja nyt on lupa odottaa jo tuloksia kaverin nuoresta iästä (18) huolimatta. Puolustuksen isähahmona joukkueessa jatkaa harjoituspeleissä kiekollistakin taitoa esitellyt Markus Kankaanperä.

Ykköskenttä kylvänyt tuhoa harjoituskaudella

Harjoituspelikaudella joukkueen todellinen syömähammas on ollut nopeasti yhteisen sävelen löytänyt kolmikko Parks-Viitaluoma-Nenonen. Liigapelit joukkueen ykkösketjuna aloittava kolmikko on tehtaillut lähes tuplasti enemmän tehopisteitä mitä muut hyökkääjät yhteensä. Amerikan avuista Michael Parks vaikuttaakin erinomaiselta haulta, mutta tosipelit kertovat kuitenkin vasta lopulta sen totuuden. Toinen ison veden takaa tullut hyökkääjä Sam Povorozniouk ei sen sijaan ole liiemmin vielä vakuuttanut osaamisellaan. Kärpistä hieman yllätäenkin siirtyneen Antti Kalaputaan tulisi ottaa uusi steppi urallaan. Maaleja odotetaan eritoten Joel Kivirannalta ja Olavi Vauhkoselta.

Pudotuspelit tavoitteena

Maalivahtipeli on alkavalle kaudelle pienoinen kysymysmerkki. Sekä Järvisen, että Rinteen tulisi parantaa viime vuodesta, jotta menestys ei jälleen kiertäisi Vaasaa. Sport on vaarassa jäädä nytkin kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle, mutta toisaalta, jos puolustuksen potentiaali reaalisoituu nopeasti ja onnistumisia tulee laajemmaltakin rintamalta ei hyvillä roolipelaajilla varustettu Vaasalaisryhmä ole lainkaan helppo vastus kevään tosipeleissäkään. Itseasiassa Veikkauksen kerroin 70 mestaruudesta kattaa riskin pienenä jännärinä kauden ajaksi.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *