HIFK ranking 4.

HIFK:n viime kausi meni jälleen kerran alle odotusten. Playoffeissa runkosarjan taaperrus hieman kirkastui puolivälierissä ennakkosuosikkina sarjaan lähteneen Tepsin kaaduttua, mutta välierissä Tapparaa vastaan ei ollut mitään aseita haastaa tosissaan. Antti Törmänen sai astua sivuun ja tilalle päävalmentajaksi palkattiin Tepsissä loistavaa työtä kahden sesongin ajan tehnyt Ari-Pekka Selin.

Mitä tekee Dallas Stars

Lähtijöiden lista on pitkä. Peräti 12 vakiokokoonpanoon luettavaksi kuuluvaa peluria lähti pois mukaan lukien kiistelyä kevään mm-kisavalintojen suhteen herättänyt Juha-Matti Aaltonen. Puolustus on IFK:lla tasaisen vahva ja sillä on ehkäpä liigan laajin pakisto, jos lasketaan pelaajat, jotka liigassa vakituisena puolustajana kykenevät pelaamaan. Suurin mielenkiinto joukkueessa kohdistuu siihen, mitä Dallas Stars aikoo Miro Heiskasen suhteen. Mikäli Heiskanen ei onnistu vakuuttamaan Starsin seurajohtoa osaamisellaan, hän palannee vielä vuodeksi isoon rooliin helsinkiläisseuran takalinjoille. Jääminen Dallasiin on kuitenkin tällä hetkellä arvioiden se todennäköisin skenaario. Ville Varakas ja Teemu Laakso palaavat petopaitoihin ruotsin maalta ja eritoten Laakso on IFK:lle oletusarvoisesti selkeä vahvistus. Maalivahtiosasto on ainakin laaja. Kevin Lankisen loukkaannuttua alkukaudeksi IFK hankki Atte Engrenin kokeneen Niklas Bäckströmin aisapariksi. Varsinkin Engrenin torjuntatyöskentely CHL-peleissä on ollut vielä hapuilevaa.

Täsmähakuja hyökkäykseen

Hyökkäykseen IFK sai haettua muutaman hyvän täsmähaun. Tepsistä Selin toi mukanaan maalipörssin kolmosen Erik Thorellin, jonka maalivireen voi ennakoida jatkuvan edelleen hurjana. Niinikään Jerry Ahtola tulee Turusta ja Selin löytää varmasti käyttöä monipuoliselle luottopelaajalleen myös IFK:ssa. SHL:ssä tasaisen hyviä kausia pelannut Patrik Carlsson on yksi eturivin hankinnoista, kuten myös hienon viime kauden Pelicansissa pelannut Juhani Tyrväinen. Kouvolasta ennen siirtorajan umpetumista saapunut duo Malinen-Haataja jatkavat Helsingissä ja myös heiltä, eritoten Haatajalta on lupa odottaa paljon.

CHL-pelit penkin alle

HIFK:n CHL-pelit ovat menneet hyvin mollivoittoisesti. Joukkue ei ole voittanut neljästä pelaamastaan pelistä vielä ainuttakaan ja omissa on soinut peräti 17 kertaa. Liian nopeita johtopäätöksiä on kuitenkaan aivan turha tehdä ja vakuuttavat näytöt valmennustaidoistaan antanut Selin tuo IFK:hon työntekokulttuurin ja vaatimustaso nousee viime vuotisesta potenssissa. Sooloiluille IFK:ssa ei ole enää sijaa. Kaksivuotisen sopimuksen tehneellä Selinillä ottaa aikansa saada joukkueensa oikeille raiteilleen, mutta vääjäämättömästi projekti pysyy raiteillaan ja jo ensimmäisen sopimusvuotensa keväällä joukkue on valmis upottamaan oman lusikkansa soppaan kevään mitalipeleissä.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *