Ässät ranking 10-12.

Ässät lähtee kauteen toista ja hyvinkin mahdollisesti myös viimeistä kauttaan Jyrki Ahon luotsaamana. Viime kauden runkosarja oli porilaisilta hyvä. 6. sija jäi tosin harmittavasti vain 3 pisteen päähän ja ”sääleissä” Ilves onnistui pudottamaan Ässät niukasti ratkaisevan 3. pelin jatkoajalla.

Tiivis patapakka

Vastustajien valttikortit maalintekoon on hakusessa, sillä Ässät puolustaa tiiviisti koko viisikkonsa turvin ja maalilla Ässillä on heittämällä liigan top-5 vahteihin kuuluva Andreas Bernard. Ässien puolustusmateriaali on riittävän laadukas liigaan ja ennen kaikkea leveä. Se antaa hyvät eväät suoriutua pitkästä runkosarjasta mallikkaasti. Yksi liigan mielenkiintoisimmista sisäisistä siirroista on Ben Bloodin siirtyminen Poriin. Vastustajan hyökkääjillä ei ole Bernardin edessä ylimääräistä aikaa hakata reboundeja sisään Bloodin isännöidessä maalin edustaa. Viime kaudella kesken kaiken patapaitaan siirtynyt Maksim Matushkin on todellinen valttikortti hyökkäyspäässä ja kova pistesaldo on hyvinkin todennäköinen.

Hyökkäyksen syömähampaat arvoituksia

Ässät koki hyökkäyspäässä pahoja menetyksiä, sillä niin Jarno Kärki, Niko Ojamäki kuin Charles Bertrandkin vaihtoivat maisemaa ja vieläpä liigan sisällä. Viime kaudella heiltä jokaiselta odotettiin tosin nähtyä enemmän, joten siinä mielessä siirrot lienee porilaisittain hyväksyttävissä. Kauden mittaan herroja tulee kuitenkin vielä ikävä, sillä korvaajat ovat paikoin melkoisia kysymysmerkkejä. Syömähampaiksi hankittiin aiemmin yhden kauden verran suomessa Tampereella ja Espoossa viihtynyt Philip McRae. Amerikkalainen ei liiemmin vakuuttanut viime vierailullaan eivätkä tilastot AHL:ssä ole kovin kaunista katseltavaa nekään. Karuimpana tilastofaktana mainittakoon viime vuoden teholukema, mikä oli 29 maalia pakkasella. McRaelle kuitenkin kaavaillan isoa roolia ja raporit Porista kertovat harjoituspelien sujuneen kohtalaisen mallikkaasti. Antoine Laganiere on porilaisten toinen amerikan apu. Kanadalaisella on vakuuttavammat tilastot AHL:stä, kuin McRaella ja jos miehen ensivisiitti vanhalle mantereelle sujuu odotetunlaisesti koviakin pörssilukemia saattaa olla tulossa. Lukosta siirtynyt kolme kautta Ässissä aiemmin viihtynyt Sami Lähteenmäki tulee olemaan tärkeä pelaaja joukkueelle. Kaudet Raumalla sujuivat turhan tehottomasti, mutta viime vuoden keväällä Lähteenmäen voi sanoa olleen ellei jopa Lukon paras, niin ainakin yritteliäin hyökkääjä. Lähteenmäki sytyttää vaikeina hetkinä muunkin joukkueen taistelijan sielullaan. Jypistä siirtyneen Mikko Salmion kohdalla ei voida todeta ”ei kautta ilman maalia”, kun 45:een peliin verkko ei heilunut kertaakaan. Salmio saa Ässissä vastuuta aivan eri tavalla ja ranneveto on kaikesta huolimatta tulinen. Salmio tullee nousemaan eturivin hyökkääjäksi eikä 15 maalia ei ole mitenkään mahdottomuus. Viime kaudella aimo harppauksen eteenpäin mennyt Simon Suoranta jatkanee siitä mihin jäi. Näin on harjoituspelien perusteella helppo odottaa. Superjunnu Jesperi Kotkaniemi on noussut harjoituskaudella aina joukkueen tulosyksikköön saakka ja saattaa lyödä itsensä liigatasolla läpi samantien.

Vähämaalisia pelejä ja tasureita odotettavissa

Ässät saattaa hyvinkin olla tulevan kauden ”tasapelikone”. Omiin ei turhia mene, mutta samalla varmoja maalintekijöitä ei Ässillä itseltäänkään juuri löydy. Maalinteon ongelmat saattavat jopa kroonistua ja täten joukkue pelannee hyvin vähämaalisia 1-1 ja 2-2 tasureita erityisen paljon. Suorat 3 pisteen voitot ovat vähissä ja viime kauden tavoin puolivälieriin ei ole asiaa. Lomarengaskierrokselle pääsystä joukkue tappelee tiukasti runkosarjan loppuun asti.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *