HPK ranking 5.-9.

Antti Pennasen luotsaama HPK valmistautuu alkavaan kauteen ainakin näennäisesti hyvältä pohjalta. Viime kausi oli tasaisen hyvä ja oli aivan hilkulla, etteivät hämeenlinnalaiset yltäneet mitalipeleihin samantien Pennasen otettua ohjat käsiinsä.

Ruotsalaispakit johtavat alakertaa

Puolustustuksesta joukkue menetti Oskari Mannisen ja Joni Tuulolan, jotka lähtivät suuremman vastuun perässä Vaasan Sportiin. Tilalle hankitut Miro Karjalainen, Roope Laavainen ja Markus Niemeläinen tulevat kisaamaan paljolti keskenään pääsystä pelaavaan kokoonpanoon. Sen sijaan MoDosta napattu Jesper Lindgren on pelaaja, jonka voi ennakoida ottavan varsin suuren kiekollisen pakin roolin samantien. Lindgrenin maanmies Mathias Porseland jatkaa puolustuksen pistekuninkaana ja Joonas Lehtivuori on Pennasen luottopelaaja molemmissa päissä kenttää. Maalin suulla oranssia pukevat päälleen tutut Emil Larmi ja Antti Karjalainen. Ukko-Pekka Luukkonen pelaa tulevan kauden lainalla LeKissä, joskin hänet voidaan kutsua liigaryhmään takaisin esimerkiksi loukkaantumisetn yllättäessä.

Hyökkäyksessä isoja ruutuja täytettävänä

Hyökkäyksestä HPK menetti suuren määrän kokemusta, kun Niko Kapanen lopetti ja Niklas Hagmanin kanssa jatkoa ei onnistuttu sorvaamaan. Kerhon viime kauden paras pelaaja Sakari Manninen siirtyi puolestaan Örebrohon, joten isoja saappaita on uusilla hankinnoilla täytettävänä. Jo viime kaudella yhdeksän peliä HPK:ssa pelanneen Kristian Vesalaisen tulisi vihdoin lunastaa lupauksiaan. Näyttöpaikaa siihen tarjotaan, mutta harjoituspelien seitsemän pelin saldo 0+0, -5 pistää mietityttämään. Viime kauden kärppien ”ongelmapelaaja” Mikko Lehtonen saa hänkin näyttöpaikan hämeenlinnassa, mutta floppipotentiaaliakin on. Harjoituspelien saldona Vesalaisen tavoin kiikarit kuuteen peliin. HPK-kasvatti Robert Leino siirtyy IFK:sta takaisin kerhoon yhden heikomman kauden jälkeen ja hänestä voi hyvinkin kehkeytyä Pennasen luottoratsu jo alkavalle kaudelle. Norjan liigan viime kauden pistepörssin nelonen Victor Backman on iskenyt harjoituspeleissä samoja tehoja, mihin tottui Stjernenissäkin ja hänestä saattaakin muodostua hämeenlinnalaisten tehokkain maaliruisku.

Pennasella ongelmia ratkottavana

HPK lähtee parantamaan runkosarjan viidettä sijaansa ja äkkiseltään tämän saattaa moni allekirjoittaa. Pennasen jatkumoon tulee kuitenkin runsaan pelaajavaihtuvuuden vuoksi säröjä ja lähinnä joukkueen hyökkäysarsenaali on monin paikoin kysymysmerkki. Tämän lisäksi joukkueen puolustus kaipaisi ehdottomasti kovuutta. Nyt fyysisyys oman maalin edustalla on tipotiessään, mikä ei lupaa hyvää varsinkaan keväälle. Yksi pohdintaa aiheuttava asia on myös, ketkä korvaavat alivoimaspesialistit Kapasen ja Juha Koiviston alivoiman luottohyökkääjinä. Kuuden joukkoon pääsystä HPK joutuu taistelemaan tosissaan eikä lomarengaskierrokselta aloittaminen keväällä olisi lopulta kovinkaan suuri yllätys Hämeenlinnan ulkopuolella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *