Pelicans ranking 5.-9.

Pelicansin viime kausi oli suhteellisen hyvä. Runkosarjan kuudennelta sijalta joukkueen odotettiin monella taholla ponnistavan Kalpan yli aina mitalipeleihin asti, mutta huimaan lentoon päässyt Kalpa ei antanut kuitenkaan siimaa vaan liisi Pelicans-lauman yli lopulta melko helposti.

Puolustuksessa riittää tulivoimaa

Puolustuksesta Pelicans vapautti rotaatiopakkeja pois, joiden tilanne hankittiin Libor Sulak, Casimir Jürgens ja Jordan Rowley. Viimeksi mainittu saapui Allsvenskanista ja on toistaiseksi try-outilla. Libor Sulak on sen sijaan korkean profiilin pakki. Mies on aloittelemassa NHL:n kautta valmistelevaa leiriä Detroitissa ja tällä hetkellä on vain arvailujen varassa pitääkö Red Wings miehen riveissään vai saadaanko Sulakin edesottamuksia ihastella yhden kauden ajan Suomessa. Mikäli Sulak vakuuttaa NHL-seuransa osaamisellaan, Pelicans saattaa napata kauden mittaan vielä yhden vahvistuksen puolustukseensa. Hyökkäyssuuntaan puolustus on vahva jo nyt. Toivoa tosin sopii, että niin Mikko Kousa kuin Juha Leimukin saisi vihdoin alleen ehjän kauden. Harjoituskaudella puolustuksessa on väläytellyt Sapkossa viime keväänä mestiksen mestaruutta juhlinut Jürgens. Joukkueen kapteeniksi valittu Stefan Lassen ja Nico Manelius takaavat puolustuksen laadun loppuun saakka. Maalilla joukkue luottaa edelleen Janne Juvoseen sekä Joona Voutilaiseen ja miksipä ei luottaisi. Juvonen on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut, tasonsa vakiinnuttanut kassari. Voutilainen nousi luukkumiehen paikalta viime kaudella kahdeksan kertaa maalin suulle ja otteet olivat erittäin lupaavia.

Rendulic palaa tekemään maaleja

Pelicans menetti hyökkääjistää useita joukkueelle tärkeitä pelaajia etunenässä Vili Sopasen. Sopanen suuntasi Red Star Kunluniin, josta tosin joutui jo lähtemään. Tällä hetkellä Sopanen harjoitteleekin Lahdessa ja aivan poissuljettua ei ole sekään, että mies nähtäsiin sittenkin vielä kahvittamassa vastustajia Isku Areenalla. Joukkueen hankinnat olivat varsin maltillisia. Viime kaudet NHL:n portteja heikoissa Vanvouverissa ja Coloradossa kolkutellut Borna Rendulic palaa Suomeen ja hänelle on asetettu Pelicansissa kova tulosvastuu. Aleksi Mustonen hakee uutta nostetta uralleen siirtyessään Ilveksestä ja Joel Mustonen palaa Pelicans-paitaan Örebrosta. Viimeisenä hankintanaan joukkue kiinnitti try-out sopimuksella venäläisen Vadin Pereskokovin, joka pelasi viime kaudella jämäminuutteja jo mainitussa Kunlunissa.

Matikaisen aikakausi sinettiä vaille

Päävalmentaja Petri Matikainen joukkoineen aloittaa neljännen kautensa Pelicansin peräsimessä. Tällä erää sopimusta ei ole rukattu ensi kevättä pidemmälle, joten aika näyttää siirrytäänkö ensi syksynä seuraavaan aikakauteen. Matikainen on tehnyt Lahdessa hyvää työtä ja on onnistunut vakiinnuttamaan Pelicansin aseman keskitason joukkueena, joka silloin tällöin onnistuessaan saattaa hätyytellä myös liigan terävintä kärkeä. Jotta mahdollinen viimeinen kausi tuottaisi mitalia lahtelaisten kaulaan, joukkue kaipaisi selvää ykkössentteriä orkesteriaan johtamaan. Tällä erää joukkueessa on tavallaan kolmesta neljään kakkosentteriä. Muutoin joukkue on varsin laadukas ja lahtelaiset kamppailevat jälleen tulevanakin keväänä tiukasti suorasta playoff-paikasta.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *