Liigan ennakkokaavailujen osalta toisena tarkasteluun otetaan keltaiset Sputnikit idästä. Saipa, Saipa, tää on Saipa, kuten laulukin kertoo.

Saipa ranking 13.-15.

Saipa on vuosikaudet tunnettu joukkueena, joka pelaa taitotasonsa ylärajoilla ja joka onnistuu ulkomaalaispelaajien värväyksessään erinomaisesti. Viime kaudella tähän tuli kuitenkin suuri muutos joukkueen jäätyä, aivan ansaitusti, koko liigan viimeiseksi.

Lehterä debytoi päävalmentajana

Joukkueen peräsimessä epäonnistuneella Ari Santasella oli sopimuksessaan allekirjoitettuna vielä toinen eli alkava kausi, mutta keltamustat vapautti hänet kauden päätteeksi tehtävistään ja tilalle astui Tero Lehterä, jonka monet muistavat vielä pelaajana, mutta jonka kannukset valmentajana ovat vielä saamatta. Lehterä toimi usean kauden ajan Espoo Bluesin eri (apu)valmennustehtävissä, joten aivan noviisina Lehterä ei toimeensa tule, vaikkakaan päävalmentajakokemusta miehellä ei vielä olekaan.

Tiivistä puolustuspeliä

Projekti Lappeenrannassa alkaa siis tavallaan aivan alusta, mutta on siellä jotain minkä pohjalle voi alkaa rakentaa. Puolustus on liki ennallaan, poislähteneet Mäkinen ja Backman ovat helposti korvattavissa ja superlupaus Urho Vaakanainen saapui tilalle. Harmittavasti Vaakanainen tosin loukkaantui harjoituskaudella ja liigan osalta Saipa-debyytti osunee syys- lokakuun vaihteeseen. Playoffs-reissun Turkuun tehnyt Savilahti-Nagander saatiin takaisin riveihin ja puolet viime kaudesta loukkaantumisen takia missannut Carson voi lähteä hakemaan pelituntumaa vielä syyskuun puolella, joskin aivan kauden avaukseen miestä ei sovi vielä odotella. Kaiken kaikkiaan puolustus on joukkueen valttikortti ja maalin suulla jatkaa kaksikko Markkanen-Tuohimaa. Tuohimaa selvisi viime kevään kiekkosateesta kunnialla ja sai ainakin allekirjoittaneen vakuuttuneeksi potentiaalistaan. Markkanen tuuraa edelleen tarvittaessa liigaan riittävällä tasolla, joten lähtökohtaisesti Saipan kenttäpäädyssä ei maalijuhlia kovinkaan usein vietetä.

Hyökkäyksessä ei valmiita tähtiä ole..

Hyökkäyspäässä voisi olettaa, että Saipa turvautuu aika tasaiseen neljän ketjun peluutukseen ja pyrkii koko viisikon turvin pitämään ensisijaisesti oman pään puhtaana. Se miten tämä onnistuu määrittelee aika pitkälti menestyksen, sillä takuuvarmoja pistelinkoja joukkueessa ei ole ja yltiöpäisesti hyökkäämällä Saipa ei pelejä voita. Löfman on tärkeä paluumuuttaja Jypistä, mutta valmistautumista kauteen haittaa hänen kohdallaan pieni loukkaantuminen, jonka myötä harjoituskausi on ollut kovin repaleinen.

..mutta potentiaalia kyllä

Hyökkäyksestä löytyy kyllä tulevaisuuden potentiaalia ja tällä kaudella voivat hyvinkin lyödä läpi ainakin Jukureista siirtynyt Topi Nättinen ja viime kauden mestari-Sapkon riveissä mestiksen piste- ja maalipörssin hurjalla 40:llä maalillaan voittanut Jonatan Tanus. Tanus ei koskaan saanut Tapparassa todellista näyttöpaikkaa, vaikka pyöri Tampereen ja Lempäälän väliä monet kerrat. Sputnikeissa näyttöpaikka on taattu ja esiintuloon annetaan varmasti riittävästi aikaa, joten onnistuminen, ainakin jossakin määrin, on vain todennäköistä. Ulkomaalaisavuista Goodwin, Maia (try-out) ja Radke eivät niminä kerro vielä mitään. Chicago Blackhawksin varaama Radke on ennalta ulkomaan tulijoista potentiaalisin, mutta vasta pelit näyttävät mihin rahkeet riittävät. On hyvin vaikea kuitenkaan uskoa, että kenestäkään näistä vielä tulevalla kaudella on ratkomaan pelejä siihen tahtiin, mitä ulkomaalisvahvistuksilta on Lappeenrannassa totuttu näkemään.

Niukkoja tappioita tulee liikaa

Lähtökohtaisesti Saipa pelaa tiukkoja pelejä lähes vastustajaa kuin vastustajaa vastaan, mutta otteluiden kääntäminen maalin tappioista maalin voitoiksi on suuren työn takana. Kaiken onnistuessa Saipa voi yltää lomarengas-kierrokselle, mutta todennäköisempää on, että Lehterän opeilla pelataan ”ihan ok kausi” ja vasta seuraavalla kaudella havitellaan playoffs-paikkaa tosissaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *