Jukurit 13.-15.

Mikkelin Jukureilla on alla loistava avauskausi liigassa. Jokseenkin ”varma jumbo” yllätti monet ja sijoitus oli yhtä vailla ”seuran oma mestaruus” eli 11. Syksyllä joukkue yllätti vastustajansa ilta toisensa jälkeen, mutta kevät oli jo vaikeampaa, kun joukkueen hyvyys ymmärrettiin muuallakin kuin Dufvan omassa leirissä ja minkään sortin aliarvioimisiin ei enää sorruttu. Aivan niin lentävää lähtöä Jukurit tuskin tälle kaudelle saa, mutta vahvat viitteet on sille olemassa, että syksyn joukkue Jukurit on nytkin.

Sitkeitä sotureita ja jatkuvuutta

Jukurit on kuitenkin tulevallakin kaudella hyvin sitkeä joukkue. Materiaali ei nytkään pahemmin hätkähdytä, mutta pelaajavaihtuvuus on koko liigan pienin, joten tutun valmennuksen alla on hyvä jatkaa siitä mihin jäätiin ja jatkuvuus onkin sana, johon Mikkelissä nojaudutaan.

Puolustus kaipaa kiekollista liideriä

Viime kauden koko liigan peliaikakuningas ja samalla puolustajien pistepössin kakkonen Miika Koivisto vaihtoi maisemia Ouluun ja jätti ison aukon Jukureiden puolustukseen. Kun samanaikaisesti joukkueen toiseksi tärkein kiekollinen puolustaja Marko Kauppinen ripusti hokkarit kokonaan naulaan, on joukkueen suureksi kulmakiveksi muodostumassa puolustajien kyvyttömyys toimia kiekon kanssa. Lähtevätkö avaukset riittävän nopeasti, entä riittävätkö paukut kelvolliseen viivapeliin ylivoimalla? Uusia vastuunkantajia tarvitaan, saksan DEL-liigassa viimeiset kaksi kautta pelannut Hannu Pikkarainen ei tätä aukkoa yksin kykene täyttämään. Maalivahdeista viime kaudellakin edukseen tolppien välissä esiintynyt Sami Rajaniemi jatkaa Mikkelissä ja on itseoikeutetusti joukkueen selvä ykkösvahti alkavallakin kaudella.

Hyökkäys turhan tasapaksuinen

Hyökkäyksen osalta joukkue hieman vahvistuu. Vain Topi Nättisen voi mieltää menetykseksi ja tilalle saadaan Markku Flinck Ilveksestä ja Julius Vähätalo saapuu isomman peliajan perässä Turusta. Viime kaudella moni joukkueen hyökkääjistä nosti profiiliaan selvästi ja tutun ja turvallisen valmennuksen alaisuudessa ei sovi epäillä, etteikö vähintään samalle tasolle yllettäisi myös nyt. Kuitenkin, kun vertailua käydään muihin liigajoukkueisiin hyökkäys on edelleen sittenkin aika köykäinen ja vain tiiviin yhteispelin kautta joukkueen on mahdollista taistella liigan kymppisijasta. Tälläkään kaudella eväät eivät kuitenkaan riitä ja kausi tulee päättymään runkosarjaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *