Jyp ranking 2.

Liigan kestomenestyjiin luettava Jyp on haalinut kovia paluumuuttajia ja se lähtee kauteen rankingin sijalta 2. Joukkue näytti viime keväänä jo luopuvan Marko Virtasesta vastuuvalmentajanaan jättäessään option tulevalle kaudelle käyttämättä. Hyvät otteet kaukalossa muutti kuitenkin tilanteen ja Virtanen jatkaa joukkueen peräsimessä vielä ainakin tulevan kauden.

Puolustus suhteessa heikoin osa-alue

Hyvin puolustavan joukkueen maineessa oleva Jyp on juurikin pakiston osalta pieni kysymysmerkki. Lähtijöitä on paljon ja nimimiehistä tilalle saatiin vain Mikko Mäenpää, joka tosin on lähtökohtaisesti sitäkin kovempi kaveri. Sveitsissä pelatuista kausista jälkimmäinen oli kuitenkin rikkonaisempi ja muutoinkin heikompi, joten nähtäväksi jää, vieläkö luisteluliigassa potku on yhtä terävää kuin aiemmin. Hippoksen suosikki Nolan Yonkman hoitaa jatkossakin maalinedustan tyhjäksi ja Mikko Kalteva luetaan luottopakkeihin hänkin, mutta tämän jälkeen tuleekin hieman hiljaisempaa. Mikko Kuukka, Juuso Vainio ja Jaakko Jokinen lienevät TOP6-pakit, mutta reserviä ei juurikaan ole, joten loukkaantumisia puolustus ei kestä. Viime kaudella läpi lyönyt Sami Niku lähti Winnipegiin ja mitä todennäköisimmin siellä myös pelaa. Pienoinen mahdollisuus toki yhä on, että Winnipeg lähettää miehen takaisin Jyväskylään suuremman pelillisen roolin perässä, mutta tämä on kuitenkin hyvin epätodennäköinen skenaario. Hyvän liigatason puolustajia joukkue tuohon joka tapauksessa kaipaisi yhden tai mieluummin kaksi, jotta se voisi ennakkoon haastaa Tapparaa toden teolla liigan kärkipaikasta.

Liigan parhaimmat sentterit

Sentteriosasto on Jypillä koko liigan vahvin. Johtohahmokseen Jyp kotiutti Jarkko Immosen, jonka siirtymistä Jyväskylään voidaan pitää ihan perustellusti koko liigan kovimpana siirtona alkavalle kaudelle. Mitään älytöntä dominointia ei silti kannata Jakelta odottaa, sillä Jypin keskusta on niin laaja, ettei Immosen ylipeluuttamiselle ainakaan ole mitään perusteita ja sitä kautta pisteetkin joukkueen sisällä jakautunevat varsin tasaisesti. Puhtaita senttereitä Immosen takana on Hytönen ja paluumuuttaja Lahti. Yhtä sentterin paikkaa on tarjolla Nättiselle, Suomelalle, Kolehmaiselle ja vielä Kannisellekin. Näistä jokainen pystyy pelaamaan myös laidalla, joten kokoonpanoissa nähdään varmaan kauden mittaan aika paljon variaatioita.

Mitalipelit odottaa Jypiä taas kerran

Laituriosasto on myös vahva. Lähtijöitä oli useampia, mutta sen verran laaja sentteriavuilla turvattuna laituriosasto on, ettei odotetulla tarjoilulla voi olla laittamatta laattaa sisään. IFK:sta siirtyvä Juuso Puustinen hakee uutta nousua uralleen ja sen voi ennakoida myös onnistuvan. Maalivahtiosastolle tuli kesken viime kauden Saipasta hieman yllättäenkin Jussi Olkinuora. Olkinuora on luonut uransa amerikan eri sarjoissa ja on siten hieman tuntemattomampi maalivahti vielä Suomessa. Ensimmäinen puolikas kausi oli Jypissä hyvä, mutta otanta on hänen kohdallaan vielä pieni, joten otetaan erityisseurantaan, kuinka kopit tarttuvat. Olkinuoraa kirittämään haalittiin Eetu Laurikainen, joka muistetaan loistavista otteista Bluesin ja HPK:n paidoista. Pari edellistä kautta kului Laurikaisellakin amerikan eri sarjoissa, joissa hän ei onnistunut vakiinnuttamaan asemaansa, joten nykyinen torjuntavire on pienoinen arvoitus. On hyvin epätodennäköistä, että tästä duosta molemmat epäonnistuisivat, joten maalivahtipeli tuskin menestymismahdollisuuksia ainakaan runkosarjan osalta vesittää. Jyp onkin heti Tapparan jälkeen vahvimmin tyrkyllä kevään finaaleihin.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *