TPS ranking 3.

Viime vuodet ovat olleet Turkulaisille taloudellisesti raskaita, mutta urheilupuolella on menty pitkän korpivaelluksen jälkeen rajusti eteenpäin. Edellisellä kaudella runkosarjasijoitus oli 7. ja noutaja tuli puolivälierissä odotetusti Kärpille. Viime kaudella TPS oli peräti runkosarjan toinen tosin vain pudotakseen puolivälierissä HIFK:lle, johon kaksi kautta loistavaa työtä tehnyt Ari-Pekka Selin syystä tai toisesta vapautettiin.

Valmentajan vaihdos kummaksuttaa

Lienee turha lähteä spekuloimaan miksi Selinin ei haluttu jatkavan. Oli asia niin tai näin valmentajanvaihdos tässä urheilullisessa noususuhdanteessa saa seurajohdon toimet kyseenalaisiksi, eritoten jos tilalle nostettu Kalle Kaskinen epäonnistuu. Kaskisella on runsaasti kokemusta apuvalmentajan työstä, mutta liigatasolla päävalmentajan pesti on miehen ensimmäinen. Taustajoukkojen tuki on toisaalta kaiken järjen mukaan kunnossa.

Puolustus liki ennallaan

Puolustajien osalta Tepsin paketti pysyi hyvin kasassa. Ainoastaan Harri Tikkanen lähti ja tilalle naarattiin Ruotsin Allsvenskanista nuori tulevaisuuden lupaus Lukas Ekeståhl-Johnsson. Eronen voidaan lukea jo luottopakiksi ja jälleen vuoden kokeneemmat Keskitalo, Berger ja Reunanen muodostavat Forsströmillä lisättynä turvallisen paletin puolustuksen tähtipelaajien Tallinderin ja Heikkisen takana. Tämän johdosta joukkueen selkeä ykkösvahti Setänen saakin seistä maalillaan vastustajan maalivahtia vähemmän työllistettynä useammin kuin joka toisessa pelissä.

Filppula palaa sateentekijäksi?

Sensaatiomaisesti turkulaiset mestaruuteen sarjan 2. pienimmällä budjetilla keväällä 2010 johdattanut Ilari Filppula palaa tepsiin peräti kolmivuotisella sopimuksella. Tehot ovat olleet harjoitusaudella miehellä vielä kadoksissa, mutta tosipelien alkaessa tehopisteitä alkaa taas kertyä. Filppula tuo myös variaatioita käyttää muita tulosketjujen senttereitä Virtaa tai jopa Perriniä laidalla.

Valmistavat pelit vielä hakemista

TPS on esiintynyt preseasonilla ailahtelevasti. Pitsiturnauksessa peli näytti nuorten johdolla nopealta ja ajankohtaan nähden yllättävänkin valmiilta, kun taas CHL-peleissään TPS on ollut paikoin helisemässä, vaikka viimeisimmässä pelissään Sveitsin mestari Bernin voittikin. Vain aika näyttää, miten Kaskinen saa kokeneet Perrinin, Kallion jne. soveltamaan haluamaansa pelitapaa ja mikä tuo pelitapa oikeastaan sitten edes on. Jokatapauksessa joukkue on sen verran nimivahva, että kotietu on vahvasti joukkueen tähtäimessä.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *