Yhdet NHL kauden tähän mennessä parhaista maalivahdeista, Mike Smith ja Fredrik Andersen Torontosta ottivat yhteen yöllä suomen aikaa Calgaryssä, kanadassa. Smith joka saapui Calgaryyn Arizonasta, on ollut kantavia voimia ja ylivoimaisesti parhaita maalivahteja liigassa alkukaudesta. Samoin Toronton Andersen, jonka tilastot viimeisiltä 10 ottelulta ovat maailman kirkkainta eliittiä. Klinikkaa nähtiin siis tänäänkin. Calgary ja Toronto pelasivat tasaista jääkiekkoa, vauhtia ja tilanteita riitti jokseenkin, mutta myös taktinen puolustuspeli oli selkeää tänään. Toronto oli terävämpi joukkue alusta asti. Se luisteli paremmin, terävämmin ja paremmalla kunnolla, kuin Calgary. Flames ei tahtonut pysyä Toronton nopean joukkueen mukana koko iltaa. Mike Smith joutui tekemään useita paraatipelastuksia, kun erityisesti Mitchell Marner kiusasi Flames puolustusta ja järjesti vaarallisia tilanteita Flames päätyyn. Myös Andersen oli varmalla torjuntapäällä ja mies torjui kaiken mitä torjuttavissa oli. Roman Polak onnistui maalinteossa ensimmäisenä ja teki sen onnekkasti. Kiekko kimposi kahden Calgary puolustajan kautta maaliin ja Mike Smithillä ei ollut mitään tehtävissä avausmaalissa. Smith oli ottanut tähän asti aivan kaiken mitä Toronto häneen pommitti.

Toisessa erässä Toronto jatkoi liikettään. Nikita Zaitsev palkittiinkin pian hienosta iltapuhteestaan, kun mies ohitti jälleen Smithin. Toronto johti jo 0-2. Kolmannessa erässä Leafsin liike ja orjallinen puolustuspaketti taltutti Flamesin. Nazem Kadri ohitti upealla laukauksellaan Smithin kolmannen kerran ja peli oli ohi 0-3. Michael Stone onnistui viemään Andersenin nollapelin 3-1 maalillaan ja Leo Komarov löi lopulta viimeisen naulan tyhjään maaliin, kun Calgary pelasi ilman maalivahtia. Calgary pystyi vielä 0.9 sekuntia ennen loppua, tilanteessa 4-1 tarkistuttamaan Komarovin selkeän maalin vielä videoltakin, mutta maali lopulta hyväksyttiin tyystin oikeana. Naurettavaa pelleilyä Calgary valmennukselta. Pelin ollessa jo ohi, kannattaisi vetää vaan pää tyynyyn ja hyväksyä tappio. Herrasmiessäännöillä tätä hommaa edelleen eletään. Mike Babcock Toronton penkin takana voi olla voittoon tyytyväinen, sillä Toronto todisti tänään olevansa Calgarya pelillisesti paljon edellä. Joukkue on paremmin roolitettu ja ehdottomasti paremmin luisteleva joukkue. Ansaittu voitto 4-1 kuvaistaa hyvin pelin tapahtumia.

Toronto Maple Leafsin seuraavista otteluista voi odottaa tuloksellisesti hyviä. He pelaavat sen verran varmaa kiekkoa ja Fredrik Andersen viimeisenä lukkona tilkitsee maalinsa puhtoollisesti.

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *