H2H Bolshunov-Niskanen: Bolshunov

KERROIN

1.72
0
pv
0
t
0
min
0
s

H2H Thorn-Bing: Bing

Miesten 15 kilometrin väliaikalähtö kruunaa Rukan avausviikonlopun. Iivo Niskanen lähtee tottakai kamppailemaan kärkisijoista mutta ensimmäisten kisojen perusteella ei olympiavoittaja ja maailmanmestari ole vielä parhaassa kunnossaan.

Vetoihin poimitaan H2H-kohde jossa kutkuttavana kaksikkona toimii Iivo Niskanen vs Alexander Bolshunov. Kuten jo aiemmin mainittiin ei Iivon monno ole vielä ollut täysin syönnillä. Rovaniemen suomencupissa Ristomatti Hakola päihitti Niskasen yli puolen minuutin marginaalilla ja huhujen mukaan Oloksen leirikisassa Perttu Hyvärinen oli Niskasta etevämpi. Toki Iivo on Rukalla aina viihtynyt ja onnostunut hyvin, mutta nyt lähtökohdat eivät ole aivan ruusuisimmat. Bolshunov nappasi sprintin voiton kun Johannes Klaebon sen omilla kämmäilyillään kultatarjottimella tarjoili. Venäläinen löi läpi viime kaudella eikä nuoren miehen päätä todellakaan huimaa ja sama dominanssi jatkunee tänäkin talvena.

Bolshunov on parissa ansaitusti ennakkosuosikki, mutta nuoren venäläisen kertoimet ovat silti piirun verran liian korkealla. Veli venäläisellä on myös varmasti rutkasti hampaan kolossa olympialaisten viideltäkympiltä, jossa juuri Niskanen vei kultaa miehen nenän edestä. Iivo ei ole vielä parhaassa lyönnissä, joten otetaan suomilasit pois ja isketään vedot Bolshunovin kautta.

Toisessa kohteessa vastakkain on aseteltu Ruotsin Viktor Thorn sekä Saksan Thomas Bing. Kumpikaan kaksikosta ei lukeudu huomisiin suosikkeihin ja realistisesti miehet kamppailevat sijoista 15-30. Thorn on selkeä sprintteri joka toki kauden avauksessa paineli hyvin myös normaalimatkan häviten voittaja Halfvarssonille vain 40 sekuntia. Sprintti jäi ruotsalaisen osalta erittäin vaisuksi eikä paikkaa irronnut edes erähiihtoihin lopputuloksena sija 32. Bing on selkeä yleishiihtäjä joka on kyllä väläytellyt osaamistaan useampaankin otteesee ollen esimerkiksi viime talvena Lahden osakilpailun 15 kilometrillä yhdeksäs. Bing hiihti avauskisassaan ihan kelvollisesti jääden vapaan viidellätoista Bolshunoville minuutin.

Me näemme parin hyvinkin tasabookkina ja Thornin hyvään hiihtoon avauksessa on reagoitu jo liikaa sillä mies ei missään nimessä ole mikään normaalimatkojen tykki. Bing hyötyy lähtöpaikastaan merkittävästi sillä miehen perään puolentoista minuutin sisällä lähtee herrat Vylegzhanin, Larkov sekä Roethe joten tarvittaessa peesiä on kyllä tarjolla. Saksalaisen yli kahden kertoimet kuuluvat maltillisesti sunnuntain kupongille mukaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!