Colorado Avalanche saapui kanadaan Edmonton Oilersin vieraaksi, ilman kenties tämän hetken maailman parasta jääkiekkoilijaa, Nathan MacKinnonia. Mackinnon on sivussa 2-4 vkoa ylävartalovamman takia. Coloradon joukkue on pelannu upeaa kautta, pääosassaan juurikin edellä mainittu Mackinnon. Myös muu joukkue on esiintynyt edukseen ja loukkaantumista palanneet Barrie ja Compher olivat tänään myös jälleen mukana kokoonpanossa. Upeaa kautta pelannut colorado on taistellut koko kauden hienosti, riippumatta muistakin loukkaantumisista. Joukkue on oikea ja pelaa todella hyvää yhteistä jääkiekkoa.

Oilers lähti kuitenkin peliin suosikkina, sillä mitä muuta voi odotaa jos McDavid ja Draisaitl ja kumppanit kohtaavat Mackinnonittoman Avsin. Toisin kuitenkin kävi. Colorado jatkoi samaa upeaa joukkuepeliään ja esiintyi paljon, paljon terävämmin kaukalossa koko pelin mitan, kuin Oilers kotijoukkueena. Hävettävää sinänsä Oilersin kannalta. Paljon paremmista lähtökohdista peliin lähtenyt joukkue, ei jälleen kerran saanut peliään lentoon yhtään missään vaiheessa peliä, koko kolmen erän kestolla. Kaikki propsi Coloradolle ja sen valmentajalle Bednarille.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, mutta Colorado oli pelillisesti edellä koko erän keston ajan. Toisessa erässä vihdoin heiluivat maaliverkot. Coloradon nuori kova puolustaja Nikita Zadorov vei joukkueensa 0-1 johtoon, Oilersin puolustuksen pettäessä pahan kerran. Pian Samuel Girard lisäsi Avsin johdon 0-2 puolustajan tontiltaan, mutta Connor Mcdavid pääsi kaventamaan erän loppuun 1-2 lukemat. Blake Comeau vei Coloradon kuitenkin jälleen kahden maalin päähän, iskiessään taululle 1-3.

Kolmannessa erässä Avs jatkoi hienoa varmaa peliään. Se luisteli paremmin kuin Oilers ja voitti kaksinkamppailut. Mackinnonin puuttuminen ei näkynyt juuri missään ja se on fantastinen merkki Coloradon kannalta. McDavidin ja Draisaitlin olisi ehdottomasti pitänyt ottaa kenttätapahtumat paremmin haltuun tänään. Edmonton kuitenkin taisteli parhaansa ja saikin maalin. Drake Caggiula ohjasi lukemat 2-3 ja Oilers pääsi yrittämään tasoitusta lopussa. Ottelun ennakkoon paras pelaaja Connor McDavid tasoitti, kuin tasoittikin ottelun jälleen kerran lopussa hienolla maalillaan maalinkulmalta 3-3, mutta pelaajien ilmeistä paistoi silti pikemminkin epätoivo, kuin voittamisen varmuus. Sekera ja kumppanit eivät tahtoneet edes uskoa tasoitusta todeksi, kun McDavid jälleen kerran pelasti joukkueensa varsinaisen peliajan tappiolta. Jatkoajalla molemmilla oli paikka pari, mutta Mackinnonia yksi paikanneista, upea nuori lahjakas JT Compher ratkaisi lopulta ottelun Coloradolle maalin suulta. Avalanche voitti jälleen kerran ja Al Montyoa oli ohitettu jatkoajalla. Bernier Coloradon maalilla ansaitsi myös voittonsa, mutta Montyoya oli Oilersin parhaita pelaajia maalinsa suulla. Colorado oli tänäänkin parempi joukkue, riippumatta Mcdavidin ajoittaisista hienoista yksilösuorituksista. Se ei yksinkertaisesti riitä Öljylle. Joukkue ei pelaa yhteinäisesti, eikä se saa organisoituja hyökkäyksiä juuri lainkaan aikaan edes näin nuorta joukkuetta vastaan, kuin Colorado Avalanche on. Oilersin jatko ei edelleenkään lupaa hyvää.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!