Toronto Maple Leafs teki sen jälleen kerran, jälleen kerran jatkoajalla. Viiteen vuoteen ei ole NHL pudotuspeleissä mikään ottelusarja venynyt jatkoajalle kolmea kertaa peräkkäin. Näin kävi jälleen kerran Torontossa, kun Capitals ja Maple Leafs iskivät kovat luunsa yhteen. Toronton nuori joukkue lähti haastajana tähän ottelusarjaan runkosarjan voittanutta Capitalsia vastaan. Viime ottelun ratkaisi 2.jatkoerässä Kasperi Kapanen. Tänään hänen ei tarvinnut sivaltaa yhtään maalia Caps verkkoon, sillä Toronto tykitti koko ottelun ajan kaikilla sylintereillä peliä Capitals päätyyn. Yleisö Torontossa eli haltioissaan aloitussekunneista asti. He, ovat janonneet näitä pelejä jo vuosia. Nyt on mitä tarjota. Ottelu kumpuilikin kaikkea, mitä kiekkoilussa suurinpiirtein voi. Upeita torjuntoja, taklauksia, maaleja. Ja ennenkaikkea suurta tunnetta ja jääkiekkojuhlan atmosfääriä. Capitals iski nopeasti johtoon 1.erässä jo 0-2 lukemin, mutta sen jälkeen Leafs pelitti. Se ei hellittänyt eikä mikään suunnitelmassa muuttunut. Maple Leafs jatkoi pelikirjansa orjallista toteuttamista ja kaikki ketjut pelasivat sovitun taktiikan ja roolituksen mukaisesti. Martin – Boyle – Kapanen hoiti puolustuspelaamisen, samoin Komarov – Kadri – Brown. Alex Ovechkinin ketju ei saanut juuri minkäänlaista otetta peliin ensimmäisten 5 minuutin pelin jälkeen. Viidellä viittä vastaan, Ovechkin ja Oshie pimennettiin totaalisesti. Nazem Kadri erityisesti pelasi uransa parasta jääkiekkoa. Kadrin ketju pamautti sellaisia taklauksia Orpikiin, Komarov etunenässä, jonka jälkeen Matthews ketjuineen kavensi pelin 1-2. Toronto sai valtavan boostin peliinsä näiden tapahtumien ja vaihtojen jälkeen.

2.erässä Kuznetsovin vitja, joka oli Capitalsin ainoa oikeasti toimiva yhdistelmä sai vietyä Washingtonin 3-1 johtoon, mutta mikään ei edelleenkään muuttunut. Toronto oli ottelussa selkeästi parempi numeroista piittaamatta. Se jatkoi pommittamistaan ja nopeaa luistelua. Kadri ja Nylander saivatkin pelin tasoihin ja kolmanteen erään mentiin tasalukemista.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, vaikkakin Torontolla oli siinäkin paljon maalipaikkoja ratkaista ottelu joa ennen päätösvihellystä. Ottelu eteni jatkoajalle kuten todettua, kolmannen kerran perättäin näissä pleijareissa.

Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta välittömästi jatkoajan alkuun ylivoimalla, Lars Ellerin istuessa jäähyllä, suuresti puolustuspäässä uurastanut veteraani Tyler Bozak. Bozak osui Kadrin ja Reillyn esityöstä ylivoimalla ja Toronton yleisö hullaantui. Katto repesi liitoksistaan ACC:ssä. Capitals oli lyöty toisen kerran perättäin näissä pudotuspeleissä. Kukaan asiantuntija ei tällaiseen uskonut. Eivät edes fanit. Kaikki amerikan kiekkoanalyytikot ja kommentaattorit olivat veikanneet ennen sarjan alkua Capitalsin vievän sarjan suoraan 4-0 tai 4-1 voitoin. Toisin on käynyt. Matthewsin, Marnerin, Nylanderin ja eritoten kokeneiden Kadrin, Komarovin ja muiden konkareiden Toronto on tällä hetkellä johtoasemassa voitoin 2-1. Ottelusarjasta on luvassa melkoinen thrilleri. Tämä on suurinta kiekkojuhlaa mitä on vuosiin nähty p-amerikassa. Maple Leafs on tullut takaisin ja vauhdilla. Barry Trotzilla ja Capitalsilla on edessään melkoinen työ ja videoiden kauttakin tutkinta, mitä on muutettava ja tehtävä toisin. Muuten Toronto tulee ja korjaa potin tästä sarjasta. Kyse ei ole Capitalsin huonoudesta, vaan Toronton paremmuudesta. Se pelaa detaljeet oikein, voittaa oikeat aloitukset, pelaa oikeat matchupit (Babcock credit), laukoo järkevämmistä paikoista ja kaikista paikoista mitä siunataan. Jokainen sentti pelataan tarkemmin. Capitals ei ole edes ansainnut johtoasemaa tähän mennessä.

Kiekkoilu jatkuu ja mustat putoavat. Seuraavan kerran ke-to yönä suomen aikaa Torontossa.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!