KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jalkapallon MM-kisat huipentuvat tällä viikolla pelattaviin otteluihin. Ranska ja Belgia ratkovat tiistaina toisen finaalijoukkueen.

Ranskan sijoitus neljän parhaan joukossa ei ole millään tasolla yllätys. Didier Deschampsin valmentaja ryhmä on ollut Englannin ohella turnauksen tasapainoisin joukkue. Ranskaa ei ole horjutettu turnauksessa missään vaiheessa, ja joukkue on ollut tappiolla ainoastaan neljännesvälieräottelussa Argentiinaa vastaan.

Edellä mainittu Argentiina-pelikin kääntyi lopulta täysin ansaitusti Ranskalle, joka pääsi hyödyntämään ottelussa joukkueen parasta osaamista: tappavan tehokkaita transitioita. Puolivälierä Uruguayta vastaan oli huomattavasti vaikeampi ottelu, mutta tämäkin peli on täysin Ranskan kontrollissa alusta loppuun.

Belgian paikka välierissä on ehdottomasti yllätys. Joukkue joutui kaavion vaikeammalle puolelle kaadettuaan Englannin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa. Tämän seurauksena puolivälierissä vastaan asettui ranking-ykkönen Brasilia, mutta Belgian päävalmentaja Roberto Martinez yllätti Brasilian lisäksi myös monet asiantuntijat.

Belgian taktiikka toimi täydellisesti ja toi joukkueelle 0-2 johdon ensimmäisellä puoliajalla. Lopulta voidaan kyseenalaistaa, oliko Martinezin taktiikka täysi katastrofi vai ei, sillä maalitilanteiden valossa Brasilian olisi pitänyt voittaa ottelu noin 3-1. Tällä kertaa Belgia selvisi jatkoon, ja joukkue oli jo erittäin lähellä putoamista myös Japania vastaan.

Ranska on tästä kaksikosta parempi joukkue oikeastaan jokaisella osa-alueella. Puolustuspäässä on valtava ero etenkin nyt, kun tärkeä Belgian laitapakki Meunier on sivussa. Ranskalta löytyy myös huomattavasti enemmän taktisia variaatioita ja tasapainoa joka puolella kenttää. Belgia on selvinnyt pitkälle osin taidolla ja osin tuurilla, mutta todennäköisyydet kääntyvät nyt Martinezin ryhmää vastaan.

Vetoihin kelpaa erinomaisesti Ranska in kärkikertoimella 2,58. Myös in, in ja n 2,50 on hyvin pelikelpoinen. Jos mahdollinen jatkoaika pelottaa liikaa, voit lyödä vetoa myös Ranskan jatkoonpääsystä 1,75 tasoisilla kertoimilla.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!