KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

MM-kisojen neljännesvälierät jatkuvat maanantaina kahdella ottelulla. Iltapelissä kohtaavat Belgia ja Japani, eikä tämän ottelun lopputuloksesta ole epäselvyyttä.

Belgia on tällä hetkellä Uruguayn ohella ainoa joukkue, joka on voittanut kaikki ottelunsa MM-kisoissa varsinaisella peliajalla. Belgia päätyi kisoissa varsin helppoon G-lohkoon, jossa sen ainoa kovempi vastus oli Englanti.

Belgia avasi kisat 3-0 voitolla Panamasta. Tuossa ottelussa joukkueen peli yski ensimmäisen puoliajan, mutta maaleja alkoi tulla reilummin tauon jälkeen. Tunisiaa vastaan Belgia olisi voinut tehdä 7-8 maalia, mutta voitti lopulta ottelun ”vain” 5-2. Lohkovaiheen päätöspelissä sekä Belgia että Englanti lepuuttivat ykkösmiehiään, ja Belgia vei tasaisen ja tylsän ottelun Januzaj:n hienolla maalilla 1-0.

Japani selvisi H-lohkosta jatkoon todella yllättäen ja onnekkaasti. Joukkue sai avauspelissään hurjasti apua Kolumbian jo viiden minuutin jälkeen ottamasta punaisesta kortista. Toisessa ottelussa Japani väänsi 2-2 tasapelin Senegalia vastaan kiitos vastustajan surkean maalivahdin. Lopulta joukkue hävisi päätöspelinsä Puolalle, mutta eteni jatkoon fair play -pisteiden avulla.

Japani on ylivoimaisesti heikoin jatkoon päässeistä joukkueista. Se olisi jäänyt H-lohkon jumboksi ilman hyvää onnea, eikä kisaurakka jatku suurella todennäköisyydellä neljännesvälieriä pidemmälle. Belgian tuo kaikki ykköstykkinsä takaisin lepuutusten jälkeen, ja pilkkoo Lukakun johdolla Japanin puolustuksen palasiksi.

On todella harvinaista, että MM-kisojen playoffs-vaiheessa nähdään näin valtava tasoero. Belgia on kuitenkin niin paljon Japani edellä, että joukkue voittaa matsin kerran kahdesta myös kahden maalin erolla. Poimitaan Pinnaclelta vetoihin Belgia -1,5 tasoitus kertoimella 2,21 (Bethardilla myös mukava 2,19).

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!