KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

MM-kisojen neljännesvälierät jatkuvat lauantai-iltana Portugalin ja Uruguayn välisellä ottelulla. Kyseessä on playoffs-vaiheen ennakkoon vähämaalisin kamppailu.

Portugali selvitti tiensä jatkoon B-lohkon kakkosena täysin odotusten mukaisesti. Joukkueen turnaus lähti käyntiin hienolla 3-3 tasapelillä Espanjaa vastaan, jossa Cristiano Ronaldo iski hattutempun. Tämän jälkeen Marokko-peli oli selvästi heikompi, ja Portugali oli jopa onnekas voittaessaan ottelun.

Lohkon päätöspelissä Ronaldo missasi rangaistuspotkun toisen jakson alussa, joka kostautui viime hetkien tasoitusmaalilla. Iranilla oli vielä yliajalla loistava maalipaikka, mutta Portugali eteni jatkoon – rimaa hipoen.

Uruguay voitti A-lohkon puhtaalla pelillä, mikä oli varsin odotettua. Avauskierroksella se kaatoi Egyptin viime hetken maalilla 1-0, mutta loppujen lopuksi täysin ansaitusti. Saudi-Arabia kaatui löysän ottelun jälkeen samoin numeroin. Kolmannella kierroksella Uruguay eteni helppoon voittoon, kun Venäjä teki ottelussa oman maalin ja sai aikaisen punaisen kortin.

Uruguaylla on loistava kärkipari, mutta joukkueen pelinrakentelu on tökkinyt jokaisessa ottelussa pahemman kerran. Suarez ja Cavani eivät ole saaneet tarjoilua edes heikkoja joukkueita vastaan. Espanja olisi todennäköisesti sopinut Uruguaylle vastustajana huomattavasti paremmin. Silloin sen vahvuudet olisivat tulleet paremmin esiin.

Uruguay joutuu playoffs-vaiheeseen ilman tärkeää topparia Jose Gimeneziä. Hän pelaa Atletico Madridissa sekä maajoukkueessa Diego Godinin parina puolustuksen keskustassa, ja kaksikon yhteispeli on hyvin hiottua.

Portugali on näistä kahdesta aavistuksen parempi joukkue ja lähtee otteluun suosikkina – etenkin Gimenezin poissaolon myötä. Portugalin DNB-kertoimet ovat pyörineet 2,00-2,10 välimaastossa, ja ne kelpaavat hyvin pikkupeliin. Tällä hetkellä korkein on Bethardilla (2,03), mutta parempia voi myös olla luvassa ennen ottelun alkua.

Tämän lisäksi kannattaa poimia alle 2,0 maalia ilta kertoimella 1,78 (saat kahden maalin tuloksella panoksen takaisin). MM-turnausten maalimäärät putoavat aina playoffs-vaiheessa, ja ottelu on erittäin potentiaalinen 0-0/1-0 -matsi. Asetelma ei oikein sovi optimaalisesti kummallekaan joukkueista, joten pelirakentelu voi olla hyvinkin tuskaista.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!