KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

MM-kisojen vedonlyöntianalyysit aloitetaan A-lohkosta, jossa pelaavat kisaisäntä Venäjän lisäksi Saudi-Arabia, Uruguay sekä Egypti. MM-kisat käynnistyvät torstaina 14. kesäkuuta Venäjän ja Saudi-Arabian kohtaamisella.

Kisaisäntä Venäjälle kävi suorastaan satumaisen hyvä arpaonni lohkoarvonnassa. Joukkue on tasoltaan varsin keskinkertainen ja tarvitsee kotiedun lisäksi myös ripauksen onnea päästäkseen jatkoon. Venäjän ryhmä koostuu lähes täysin kotimaan sarjan pelaajista, eikä sillä ole kirkkaita tähtiä Euroopan tasolla.

Venäjän mahdollisuudet paranivat entisestään pari viikkoa sitten, kun Egyptin supertähti Mohammed Salah loukkaantui Mestarien liigan finaalissa. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Salah missaa ainakin kisojen avausottelun. Egypti ja Venäjä kohtaavat toisensa 19. kesäkuuta, ja Salahin pelikunto on todennäköisesti merkittävä tekijä Venäjän (sekä Egyptin) jatkohaaveiden kannalta.

Lohkon ylivoimaisesti paras joukkue on Uruguay. Kyseessä on yksi maailman menestyneimmistä futismaista, jolla on saldonaan kaksi MM-kultaa, kaksi olympiakultaa sekä 15 Copa American voittoa. Etelä-Amerikan karsinnoissa se jätti taakseen mm. Argentiinan. Uruguayn puolustuksen ytimessä ovat Atletico Madridin topparit Godin & Gimenez, ja hyökkäystä johtaa yksi kisojen pelottavimmista kärkipareista. Edison Cavani ja Luis Suarez ovat tehneet jo vuosikaudet hurjaa jälkeä sekä seurajoukkueissa että maajoukkuetasolla.

A-lohkon viimeiseksi on tarjolla Saudi-Arabia. Joukkue pääsi hieman onnekkaasti kisoihin, eikä sillä ole ennakkoon mitään erityisiä vahvuuksia. Päävalmentajana toimii vain marraskuusta asti maajoukkuetta johtanut Juan Antonio Pizzi, joka ehti jo epäonnistua Chilen tuomisessa vuoden 2018 MM-skaboihin.

Asetelma on siis selkeä: Uruguay voittaa ja Saudi-Arabia jää lohkojumboksi mitä suurimmalla todennäköisyydellä. Toinen jatkopaikka riippuu hyvin todennäköisesti Mohamed Salahin pelikunnosta.

Löydät hieman laajemman analyysin sekä podcastin A-lohkosta tästä linkistä: Tutkaparin MM-kisat: lohko A

MM-kisoihin on tarjolla hirvittävä määrä eri vetoja, ja niiden vertailu eri bookkereiden välillä veisi todella paljon aikaa. Näin ollen lohkovedoissa keskitytään aina yhteen vedonvälittäjään per lohko. Tällä kertaa käydään läpi in mukavaa tarjontaa.

Paras maalintekijä: Suarez 3,0 – Cavani 3,0 – Smolov 7,0

Maalintekijöiden osalta rahat kannattaa käytännössä laittaa joko Suarezille tai Cavanille. Peräti kahdeksan Uruguayn kymmenestä edellisestä maalista on mennyt tälle kaksikolle. Suarez ja Cavani ovat niin isossa roolissa Uruguayn joukkueessa, ettei muita nimiä kannata edes harkita. Kolmantena listalla oleva Mohammed Salah ei ole tällä hetkellä täydessä pelikunnossa, ja Egypti on muutenkin taktiikaltaan hyvin puolustava.

Venäjän maalintekovastuu on hyvin vahvasti target-mies Dimitry Smolovin harteilla, joka on takonut kovia maalimääriä viime vuosina. Hän on ainoa järkevä vaihtoehto Uruguay-kaksikon takana. Smolovin onnistuminen avauspelissä voisi poikia lisää onnistumisia lohkovaiheessa. Listan muut nimet ovat varsin turhia kokeiluja.

Eniten rikkeitä: Saudi-Arabia 3,80

Saudi-Arabia lähtee jokaiseen otteluun selvänä altavastaajana, ja tämän lisäksi joukkue on ennakkoon kaikista kurittomin ryhmä. Venäjä on kahdessa ottelussa suosikki, Uruguay puolestaan kolmessa pelissä. Nämä joukkueet tulevat pitämään palloa huomattavasti vastustajaansa enemmän, ja ottavat todennäköisesti myös vähemmän kortteja. Egypti on myös tunnettu tiukasti puolustavasta pelityylistään, mutta Hector Cuperin joukkue lienee Saudi-Arabiaa kypsempi puolustamaan.

Lohkovoittaja: Uruguay 1,80

Mikä tahansa muu tulos kuin Uruguayn voitto olisi tästä lohkosta jättiyllätys. Venäjä on kotiedusta huolimatta niin paljon heikompi joukkue, ja Uruguay hyötyy myös kaikista eniten Mohammed Salahin poissaolosta. Uruguay kohtaa Egyptin avauskierroksella, jolloin Salahin pelikunto on heikoimmillaan.

Kuva: Pixabay

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!