KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

MM-kisojen analyysit jatkuvat E-lohkolla. Ykkössuosikki on ehdottomasti Brasilia, mutta toinen jatkopaikka on täysin auki Sveitsin ja Serbian välillä. Lohkojumboksi on tarjolla Costa Rica, joka tuskin onnistuu yllättämään edellisten kisojen tapaan.

E-lohkon voittajaksi on tarjolla siis Brasilia, joka lähtee jokaiseen MM-turnaukseen yhtenä voittajasuosikeista. Brasseilla on takana karmaiseva pettymys kotikisoistaan, jolloin joukkue murskattiin Saksan toimesta välierissä maalein 1-7. Vuoden 2016 Copa America oli myös floppi, mutta sen jälkeen Brasilia on pelannut 21 ottelua saldolla 17-3-1 päävalmentaja Titen johdolla. Viidessä edellisessä pelissä joukkue ei ole päästänyt maalin maalia.

Brasilia onkin tällä hetkellä erittäin tiivis joukkue, jolla on timanttisen puolustuksen lisäksi myös huikeaa yksilötaitoa hyökkäyssuuntaan. Neymar on palannut kevään loukkaantumisensa jälkeen kentälle ja tehnyt kahdessa edellisessä ottelussaan myös maalin. Brasilia on tällä hetkellä myös turnauksen suurin voittajasuosikki.

Sveitsi ja Serbia ovat ennakkoon tasainen kaksikko, mutta vaakakuppi kääntyy hieman Sveitsin suuntaan. Joukkue on Brasilian tavoin erittäin hyvin organisoitu. Moni voi muistaa vielä kesän 2006 MM-kisat, jolloin Sveitsi pelasi koko turnauksen päästämättä maaliakaan. Ennakkoon joukkueen ongelmana on hyökkääjätilanne, sillä riveistä puuttuu Alexander Frein kaltainen laadukas viimeistelijä.

Serbialla on paperilla hieman enemmän laatua, mutta joukkue on tunnettu ailahtelevista otteistaan. Penkin päässä on myös kokematon valmentaja Mladen Krstajic, joka siirtyi maajoukkueen johtoon MM-karsintojen jälkeen. Serbia luottaa todella kokeneeseen puolustuslinjaan, jonka liiderinä on Manchester Cityn Alexandar Kolarov. Todennäköisesti joukkue jää Sveitsin taakse kolmanneksi.

Lohkojumboksi on tarjolla Costa Rica, jonka yllätykseen on nyt vaikea uskoa. Joukkueen avainpelaajat alkavat olla varsin iäkkäitä, ja turnaukseen valmistautuminen ei ole sujunut odotetusti. Kyseessä ei ole mikään heittopussi, mutta Costa Rica on selkeä altavastaaja myös Sveitsiä ja Serbiaa vastaan.

Löydät hieman laajemman analyysin sekä podcastin E-lohkosta tästä linkistä: Tutkaparin MM-kisat E-lohkon ennakko.

E-lohko ei tarjoa ennakkoon erityisen hyviä peli-ideoita. Joukkueiden järjestys on vedonvälittäjillä hyvin kohdallaan, sillä Sveitsi on asetettu niukasti Serbian edelle kertoimissa. Brasilian lohkovoitto ja Costa Rican jumbosija saavat myös liian pienet kertoimet.

Poimitaan ilta pari ideaa:

Grand Salami maalimäärä alle 14,5 kertoimella 2,02

E-lohkon kaikkien joukkueiden vahvuutena on niiden puolustus. Brasilialla on toki huipputason yksilöitä, mutta joukkueen puolustus on täyttä timanttia. Brassit voivat selvitä koko alkulohkon päästäen esim. vain yhden maalin. Sveitsi on myös erittäin tiivis paketti ja pystyy pitämään nollat hyvin jopa kahdessa ottelussa. Myös Costa Rican taktiikkana on makaaminen erittäin alhaalla 5-4-1 -muodostelmassa. Maalit voivat hyvinkin olla tiukassa.

Eniten kortteja saava joukkue: Serbia 3,50

Serbian kisoista lienee luvassa todella hyvä tai todella huono suoritus. Joukkueen ympärillä on paljon kysymysmerkkejä, eikä floppaaminen esim. Costa Rica -ottelussakaan olisi hirveä shokki. Serbian puolustuslinja on iäkäs, ja joukkueessa riittää temperamenttia vaikka muille jakaa. Jos peli ei lähde heti oikeille raiteille, luvassa voi olla turhautumista ja kortteja. Muut lohkon joukkueet ovat ennakkoon selvästi tasapainoisempia paketteja.

Kuva: By Marcello Casal Jr/Agência Brasil [CC BY 3.0 br], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!