KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

MM-kisojen analyysit ovat yhtä lohkoa vaille valmiit! Otetaan siis käsittelyyn lohko H, joka on ennakkoon MM-kisojen tasaisin. Siinä pelaavat Puola, Senegal, Kolumbia sekä Japani.

Yleisesti ottaen H-lohkon marginaalit ovat selvästi muita lohkoja pienemmät. Vaikka Kolumbia lähteekin suosikkina, tasoero esim. Japaniin on selvästi pienempi kuin muiden lohkojen parhaiden ja huonoimpien välillä. H-lohkossa voidaan pelata hyvinkin paljon ristiin.

Kolumbia on siis ykkössuosikki, ja maa nousi neljä vuotta sitten futiskartalle loistavien MM-kisojen ansiosta. James Rodriguez voitti maalipörssin ja Juan Cuadrado syöttöpörssin. Sama kaksikko on tälläkin kertaa avainasemassa Kolumbian hyökkäyspäässä. Joukkueen ongelmana on keskikentän pohja, joka on turhan ikääntynyt ja hidas. Lisäksi maalivahti David Ospina ei ole luotettavimmasta päästä.

Puola on lohkon toiseksi vahvin joukkue, joka pistää kyllä Kolumbian tiukoille. Maa esiintyi loistavasti vuoden 2016 EM-kisoissa, jossa se ei hävinnyt varsinaisella peliajalla yhtään ottelua. Puola on erittäin hyvin organisoitu joukkue, jonka tehomiehenä häärii yksi maailman parhaista hyökkääjistä, Robert Lewandowski.

Kolmanneksi sijoitetaan Senegal, joka on yksi viidestä Afrikan edustajasta kisoissa. Maa pääsi Venäjälle varsin helposta karsintalohkosta, ja ongelmat ovat samat kuin Afrikan mailla yleensä vuodesta toiseen. Avauskokoonpano on mallia 4-3-3, jossa on kovaluiset pakit ja vikkelät hyökkääjät, mutta ei yhtään peliä rakentavaa pelaajaa. Senegal on tyyppiesimerkki tällaisesta joukkueesta. Se tarvitsee Sadio Manen maaleja päästäkseen jatkoon.

Neljäntenä oleva Japani on juoksuvoimainen ja työteliäs joukkue, mutta kokoonpanossa on suuria kysymysmerkkejä. Päävalmentaja vaihtui vain pari kuukautta ennen kisoja, ja nyt kenttäryhmitys on mennyt kokonaan uusiksi. Kokeneet tähdet Shinji Kagawa ja Shinji Okazaki näyttävät jäävän jopa penkille. Jatkoonpääsy on vaikeaa, mutta ei se täysin mahdotonta ole.

Löydät hieman laajemman analyysin sekä podcastin H-lohkosta tästä linkistä: Tutkaparin MM-kisat H-lohkon ennakko.

Lohkon voittaja: Puola 3,00

Puola on vähintään lohkon toiseksi paras joukkue, mutta tasoero Kolumbiaan ei ole merkittävä. Puolalla on riveissään lohkon ja yksi koko turnauksen parhaista kärkimiehistä, ja maa on ollut jo parin vuoden ajan yksi Euroopan laatujoukkueista. ”Pikku-Saksa” voi hyvinkin voittaa koko lohkon, jossa Kolumbia saattaa menettää pisteitä myös muita maita vastaan.

Eniten maaleja päästävä joukkue: Japani 2,00

Japani on suurella todennäköisyydellä lohkon heikon joukkue puolustussuuntaan. Tähän vaikuttaa osaltaan maan kenttäryhmitys sekä pelitapa. Japani lähtee todennäköisesti varsin rohkeasti liikkeelle myös Kolumbiaa vastaan, eikä sen keskuspuolustus vakuuta kolmen miehen linjasta huolimatta. Transitiovaiheessa tulee kiire, ja Japani voi päästää myös tukun erikoistilannemaaleja. Senegal on Japaniin verrattuna huomattavasti tiiviimpi.

Kolumbian eniten syöttöjä: Juan Cuadrado 7,00

in listaus on hieman kummallinen, sillä edellisten kisojen syöttöpörssin voittaja on vasta sijalla neljä. Cuadradon kerroin on mielenkiintoinen, sillä edellä oleva kaksikko Bacca & Izquierdo eivät ole edes todennäköisesti avauksessa. on asettanut syöttöpörssin kärkeen Jamesin, joka on kuitenkin todennäköisempi viimeistelemään maaleja.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!