Nashville Predators ja Pittsburgh Penguins iskivät yhteen musiikkikaupungissa yöllä suomen aikaa ja peli oli valmis. Tunnelma Nashvillessä oli käsin kosketeltavissa ja keltainen paitameri kuohui. Nashville oli pakkovoiton edessä kirjaimellisesti, sillä Penguins johti voitoin 2-0. Pekka Rinne jatkoi maalillaan ja koko maalivahtispekulaatio oli täysin turhaa ennen kolmatta ottelua, Laviolette ei paljastanut startteriaan ennen peliä ja mitä sitten? Pekka Rinne oli hävinnyt ennen tätä ottelua pudotuspeleissä vain (yhden) ottelun kotonaan, joten kaikki kiekkoa seuranneet tiesivät kyllä kuka mestari starttaa ja kuka ei. Juuso Saroksen pelit tulevassa ovat vielä edessä.

Rinne aloitti ottelun haparoiden, hänen sijouttumisensa ja jopa epäortodoksiset torjunnat ensimmäisessä erässä näkyivät ja kuuluivat jäällä. Mies kuitenkin sai jotain jo kiinnikin, mutta conn smythe jahdissa oleva Jake Guentzel onnistui kuin onnistuikin Rinteen ohittamaan. Tilanne oli 0-1 Penguisille, mutta Nashville paskat välitti siitä. Oman pelikirjan toteuttaminen jatkui tyysti. Mikään ei muuttunut. Nashville jatkoi omaa systemaattista puolustuspeliään ja pysäytti niin Crosbyn, kuin Malkinin ketjutkin pahemmilta paikoilta jatkossa. Toiseen erään mentiin silti Penguins johdossa.

Nashville toteutti omansa

2.Erässä Predators tuli kovaa. Roman Josi tasoitti pelin Jarnrokin ja Ekholmin esityöstä ylivoimalla ja kotiyleisö mylvi liitoksistaan. Kauaa se ei kestänyt, sillä mylvintä yltyi äärimmilleen noin 40 sekuntia edellisestä. Nuori Gaudreau vei Predsin johtoon ja tämän jälkeen Penguinsin peli hyytyi. Predators sai kotiyleison tuen taakseen ja myörytti peliään Pens päätyyn vastuttamattomasti. James Neal sai iskettyä kiekon vielä kolmannen kerran Murrayn taakse aivan 2.erän lopussa ja juhlatunnelma oli valmis. Predators johti jo 3-1.

3.erässä sama jatkui. Penguins yritti, mutta Predators pysäytti kaikki hyökkäykset jo omalla sinisellä. Craig Smith onnistui vihdoin myös ja kuin varkain mies iski kotijoukkueen jo turvalliseen 4-1 johtoon. Peli oli ohi. Ekholm viimeisteli vielä ylivoimalla numeroiksi 5-1, mutta myös suomalaismaalivahti Pekka Rinteen baunsbäck geimiä on pakko hehkuttaa. Rinne maalillaan paransi ensimmäisen erän jälkeen huomattavasti. Epäortodoksiset torjunnatkin kuuluivat peliin, mutta Rinteen pelissä näkyi ensimmäisen erän jälkeen usko voittoon. Rinne torjui kaikki jatkotilanteet, joita Penguins sai luotua ja näin ollen antoi joukkueelleen mahdollisuuden auringossa. Predators kavensi voitot ansaitusti 2-1. Kotiyleisön tukea ja kannustusta ei myöskään voi olla huomioimatta. Predators teki tänään kaiken oikein, se haastoi kotonaan hallitsevan mestarin juuri sillä tavalla, kuin näissä peleissä kotona pitää.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!