Ilmaisetvedot.com jatkaa tutulla ja rohkeallakin omalla koodillaan NHL:n suhteen tälläkin kaudella. Kausi pyörähtää siis käyntiin jälleen keskiviikon ja torstain välisenä yönä suomen aikaa 4.10-5.10 ja kiekkoilun ystäville se tarkoittaa upeita aikoja maailman hienoimman urheilumuodon parissa. Luvassa lienee yllätyksiäkin täynnä oleva kausi, sillä Pittsburghin hakiessa triplaa, tekevät muut nousussa olevat joukkueet Penguinsin matkasta taatusti kivikkoisen ja rankan seikkailun. Kuka nostaa pytyn tämän kauden päätteeksi ilmojen halki, seuraavassa ilmaisetvedot.comin tiivistelmäanalyyseja ja veikkauksia alkavaan kauteen.

Atlantic Divisioona

Toronto Maple Leafs on tällä hetkellä NHL:n kuumin ja nousujohteisin organisaatio. Siitäkös kanadassa tykätään, kun vihdosta viimein jääkiekon mekassakin päästään nauttimaan viihdyttävästä jääkiekkoilusta, kenties lahjakkaimmalla hyökkäysrintamalla koko maailmassa. Todella monipuolisen ja erinomaisesti roolitetun hyökkäyksen omaava Maple Leafs tullaan tämänkin kauden päätteeksi, viime kauden tapaan näkemään pudotuspeleissä. Nyt nuorelta, mutta tarpeeksi kokeneeltakin joukkueelta odotetaan jälleen tasonnostoa ja mikä tahansa on mahdollista keväällä Auston Matthewsin, Marnerin, Nylanderin ja Riellyn johdattamalle Torontolle. Joukkue on vahvistunut entisestään ja Mike Babcockin johdolla se on varteenotettava tekijä jopa konferenssifinaaleihin asti. Niin tehokas ja laadukas on erityisesti Leafsin hyökkäys ja myös maalivahtiosasto on kunnossa Andersenin seisoessa viimeisenä lukkona.

Atlantic divisioonassa Ottawan Karlssonin ollessa sivussa kauden avauksesta ja muutenkin esimerkiksi Brassardin puuttuessa, voidaan odottaa Senatorsilta heikompaa taivalta, ainakin alkuun. Joukkue on kuitenkin pysynyt viime kaudesta melko samana, joten joukkuepelin jyllätessä saattaa myös Ottawa olla vahvoilla kevään peleissä.

Montreal puolestaan on heikentynyt ja Drouin aloittaa joukkueen ykkösketjun keskushyökkääjänä. Nähtäväksi jää, kuinka kauan valmentaja Julien pystyy samoilla ketjukoostumuksilla pelaamaan, sillä canadiensin heikkoudet ovat juuri keskellä. Oikeaa, selkeää ykkösketjun keskushyökkääjää Canadiensistä ei edes löydy. Julien saattaakin joutua sekoittamaan ketjuja urakalla koko kauden ja montrealille voikin veikata erittäin karikkoista kautta. Jopa jumbosijoista taistelemaan päätyminen ei olisi yllätys ilmaisillevedoille.

Tampa Bayn vahva joukkue tulee nostamaan osakkeitaan viime kaudesta taatusti. Äärimmäisen vahvalle ja laadukkaalle joukkueelle voi povata ruusuista kevättä, sillä se saa takaisin myös loukkaantumisista nyt toipuneen Ryan Callahanin sekä viime kaudella paljon paljon pelejä missanneen tähtensä: Steven Stamkosin. Valmentaja Jon Cooperin opeilla ja teeseillä, Tampa Bay saattaa taistella tällä kaudella jälleen Stanley Cupin finaalissa asti.

Florida, Boston, Buffalo ja etenkin heikko ja nykyisin surkea Detroit jäävät auttamatta muiden joukkueiden varjoon Atlantic divisioonassa. Montreal saattaa taistella Detroitin kanssa lopussa jumbosijasta, mutta etenkin Red Wings on nykyään niin väärin koottu ”joukkue”, että pudotuspelejä ei tulla tällä kertaa missään tapauksessa näkemään autokaupungissa. Toronto ja Tampa Bay taistelevat siis Atlantic divisioonan voitosta ja Ottawa sekä nyt alusta asti terveen Eichelin ohjastama Buffalo tulevat heidän jälkeensä.

Metropolitan divisioona

Viime kaudella supervahva Metropolitan on heikentynyt eritoten Washington Capitalsin kohdalla. Joukkueen puolustus ei vakuuta paperilla, eikä kaukalossa. Menetyksiä on tullut ja jopa Brooks Orpikin rooli tulevalla kaudella tulee olemaan yllättävän kova jälleen. Nuori puolustus tulee tekemään virheitä ja viime kausilta tuttua runkosarjan dominointia ei tulla enää näkemään Capitalsin osalta. Holtbyn hienot esitykset saattavat jatkua, mutta hänenkin tilastonsa tulevat näkemään laskusuuntaa tällä NHL-kaudella.

Pittsburgh Penguins, hallitseva mestari menetti Matt Cullenin ja Boninon Nashvilleen. Keskeltä heikentynyt Penguins tulee silti olemaan kova ja alemmilta ketjuiltaan nuori, mutta mestaruuden uusimiseen tulisi joukkueen tehdä pelaajakauppa tai kaksi. Keskushyökkääjää alempiin ketjuihin suorastaan huutava joukkue nojaa ainakin alkukaudesta vahvasti jälleen Crosbyyn ja Malkiniin, mutta pitkässä juoksussa se ei tule riittämään. Kiikarit siis trade-rintamalla, kun kausi jatkaa kulkuaan ja etenee.

John Tortorellan vahva Columbus kärsii alku kaudesta parista poissaolosta, kun ainakin Boone Jenner, jolle toivotaan Saadin lähdettyä vahvaa 30-maalin kautta jälleen on sivussa. Josh Andersonin jatkosopimus Columbukselle oli myös tärkeä lisäboosti ja siitä Jarmolle suuret propsit manageriportaaseen. Ylivoimatehoja Columbukselle voisi povata tälläkin kaudella, sillä kaikki palaset ja elementit sen pyörittämiseen ovat olemassa. John Tortorellan roolia valmennuksessa ei voi tarpeeksi myöskään korostaa.

New York Rangers puolestaan ajaa sisään Stepanin ja Brassardin poistumisien myötä Mika Zibanejadia ja Kevin Hayesiä. Zibanejad aloittaa ykkösketjun keskushyökkääjänä ja se jos mikä on kova paikka Isossa Omenassa. Zibanejadilta odotetaan valtavaa tasonnostoa ja eritoten tasaista suorittamista illasta toiseen. Jos hän ei tehtävässään onnistu, on Rangersin urakka vaikeampi heti. Hayesistä ei ykkös centteriksi vielä ole, mutta hän ja takanaan olevat soturit pystyvät kantamaan muuta pakettia joukkueena. Henrik Lundqvistinkin kaudet kuninkaana ovat käymässä vähiin, joten nyt on niitä kuuluisia viimeisiä paikkoja näyttää.

Yllätysvalmis Philadelphia Flyers tulee haastaamaan edellämainitut joukkueet heti perästä ja Islanders, Carolina sekä New Jersey pelaavat lopuista peleistä. Carolinankin joukkueessa pelaavat tuntevat toisensa jo sen verran hyvin, että yllästysmomenttia mustana hevosena kevääseen asti voi olla ilmassa.

Central Divisioona

Central divisioonassa heikentynyt Chicago lähtee pelaamaan taatusti lennokasta kiekkoaan menetetyistä ja lähteneistä pelaajista huolimatta. Paluuntekijät Sharp ja Saad ovat suurennuslasin alla heti alusta lähtien. Panarinin ja Hossan puuttuminen eivät silti voi olla näkymättä aina vahvan chicagon pelissä. Joukkue on kuitenkin eritoten kotonaan aina valmis kaatamaan kenet tahansa ja koska tahansa.

Minnesota Wild on pitänyt myös runkonsa kasassa Hanzalin lähtöä lukuunottamatta ja joukkue tullaan näkemään kärkikahinoissa tänäkin kautena. Mikko Koivun tekemä kahden vuoden jatkosopimus oli ilouutinen Wildille. Koivulla on edelleen otteitaan roimasti parantaneen Granlundin ohella suuri rooli Minnesotassa.

Dallas Stars on tehnyt osuvimmat hankinnat keväänä ja draftissa, joten tasonnostoa valmentaja Hitchockin alaisuudessa on syytä odottaa. Kari Lehtosen pelit saattavat jäädä vähiin, sillä Bishop on kovempi tekijä tolppien välissä takuuvarmasti.

Laineen Winnipeg tulee myös nostamaan tasoaan viime kaudesta ja pudotuspelipaikkaa lähdetään metsästämään sormukset silmissä. Nashville ja loukkaantumisista pahasti kärsivä St.Louis Blues seuraavat perässä visusti. Coloradon joukkue on edelleen heikko, mutta eivät hekään yhtä surkeaa kautta pelaa, kuin viime kaudella nähtiin. MacKinnonin Avalanche tulee taatusti erityisesti kotiotteluissaan nostamaan päätään huolella verrattuna viime kauteen.

Pacific Divisioona

Pacific divisioonassa pelaa kenties Toronton lisäksi lahjakkain joukkue heti seuraavaksi: Edmonton Oilers. Connor McDavidin messiaanlailla pyörittämä Öljy pistää tällä kaudella kaikki munat koriin ja pyrkii järisyttämään koko NHL-maailmaa etenemällä finaaliin asti. Niin tarkoin alkaa joukkue olemaan jo nyt koottu. Hyökkäys on lahjakas ja siinä on puolustavia specialisteja myöden kaikki palaset paikoillaan. Jussi Jokisen ja Nugent-Hopkinsin ketjulta sopii odottaa myös paljon tällä kaudella, kahden maalintekoketjun lisäksi. Lucic, Maroon, Draisaitl ja Strome tulevat McDavidin ohella tykittämään sellaista jälkeä vastustajissa, että heikompaa kiekkokatsojaa saattaa alkaa hirvittämään. Oilers tulee kevällä olemaan kova pala purtavaksi kenelle tahansa joukkueelle.

Myös toinen kanadalaisjoukkue Calgary tulee olemaan vahvempi, kuin viime kaudella. Nyt terveempi ja valmiimpi Calgary näyttää paperilla hyvältä. Mike Smithin maalin suulle saaneella joukkueella on potentiaalia vaikka mihin. Joukkue on voimakas, nopea ja nuoruuden nälkäinen. Valmentaja Gulutzanin kohdalla lieneekin suurin kysymysmerkki, kun oikeat ja ratkaisevat pelit koittavan runkosarjan lopulla ja mahdollisesti jälkeen.

Anaheim Ducks kärsii pahoista loukkaantumisista heti, kun Ryan Kesler ja Hampus Lindholm ovat molemmat sivussa pitkään. Nähtäväksi jää, mihin kokenut valmentaja Randy Carlyle saa joukkueensa hinattua tällä kaudella. Ryan Getzlafin rooli Keslerin puuttuessa tulee olemaan valtaisan suuri jouluaattoon asti.

San Jose Sharks menetti entisen kapteeninsa Patrick Marleaun Torontoon. Joukkueessa on edelleen kuitenkin paljon talenttia, mutta nousevissa nuorissa ei tulevaisuuden kannalta niin suuria toivoja enää näy. Nyt alkaakin olla siis se viimeisen kujanjuoksun aika myös hailaumalle. Saako valmentaja DeBoer Thorntonin ja kumppanit vielä kerran pudotuspeleihin asti? Se jää kevään jännittäviin iltoihin nähtäväksi.

Uusi laajennusjoukkue Las Vegas Golden Knights lähtee myös täysin haastajana tulevaan, ensimmäiseen NHL-kauteensa. Se on parempi, kuin moni muu aikanaan liigaan tullut joukkue jo ensimmäisestä vuodestaan lähtien, mutta kokoonpano on silti auttamatta liian heikko. Maalinteko-ongelmia on luvassa taatusti ja kovuuttakin kaipaisi joukkue lisää ainakin paperilla. Engellandin, Perronin, McNabbin ja Bellemaren harteilla on valtava taakka fyysisellä osastolla. Marc-Andre Fleury kirkkaimpana tähtenä maalinsa suulla saa kannatella joukkuettaan viimeiseen pisaraan asti, kun kausi nyt lähtee Vegasissa käyntiin.

Los Angeles, vahvistunut Arizona Coyotes ja paperilla heikko Vancouver taistelevat jäljelle jääneistä sijoista Pacificissä.

Veikkaus:

Ilmaisetvedot.com arvoi rohkeasti ensi keväänä Stanley Cup finaaleissa pelaavan Tampa Bay Lightningin ja Edmonton Oilersin. Näissä joukkueissa on niin paljon maalintekovoimaa, hyvää rauhallista valmennusta, tarpeeksi/riittävän hyvin kootut puolustukset sekä kokemuksen lisäksi tarpeeksi nuoruuden tuomaa tervettä automaattista nälkää, joten ennustuksen on helppo nähdä toteenkäyvän. Onnea jo valmiiksi kaikille oikein veikanneille NHL-seuraajille!

Loppukaneettina erinomaista NHL-kautta ja mustien putoilua kaikille Ilmaisetvedot.comin lukijoille ja seuraajille!

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *