Avauskierros potkaistiin käyntiin ja ensimmäiset mustat putosivat viidellä paikkakunnalla.

Pittsburgh oli huomattavasti vahvempi ja terävämpi Tortorellan Columbusta avausottelussa, jossa Dubinsky hävisi myös kaksintaiston Crosbyä vastaan ainakin näin game ykkösessä. Tortorellan joukot olivat ylilatautuneita monissa vaihdoissa erityisesti erissä 1 ja 2. Pelaajat ajoivat taklauksia ohi ja yli, jonka jälkeen Pens iski vastaiskuista. Penguins voitti lopulta täysin ansaitusti ensimmäisen ottelun numeroin 3-1. Phil Kessel oli tehokkaana avausmaaleissa ja luuti muutenkin tutun vahvasti erityisesti ylivoimilla. Niistä Penguins elää.

Montrealissa nähtiin maalivahtien näytelmä, kun Lundqvist nollasi koko Canadiensin 0-2. Ottelu oli äärimmäisen raju ja taklauksia sateli puolin ja toisin. Girardi Rangersin takalinjoilla blokkasi niin pelaajat, kuin kiekotkin kuin seinään. Ottelun kiistatta parhaita pelaajia game 1, kuningas henrikin ohella. Myös Price maalillaan oli kuin vuori.

Boston voitti lopulta Ottawan 2-1. Brad Marchand ratkaisi ottelun Bruinsille vain parisen minuuttia ennen päätössummeria Bergeronin ja Palsternakin esityöstä. Rask maalillaan oli suomalaisittain totutun varmaa kauraa, torjuen 26 kertaa Bostonille.

Ensi yön kolmen paikkakunnan avausanalyysit:

Pelit jatkuvat myös muualla.

Washingtonissa kohtaavat siis Capitals ja Toronto Maple Leafs. Tästä ottelusarjasta onkin sivuillamme jo pidempi syväluotaavampi analyysi, mutta Toronto sai hyviä uutisia keskiviikkona, kun valmentaja Mike Babcock varmisti Fredrik Andersenin palaavan maalilleen ja myös Roman Polak tulee pelaamaan, tosin hän pelaa bruisattuna ja loukkaantuneena. Mies on kuitenkin kivikovana pelaajana ratkaisevan tärkeitä elementtejä eritoten Leafs alivoimalle. Ollut koko kauden. Zaitsev ei kykene pelaamaan avausottelussa ja se on ratkaisevan suuri menetys Torontolle. Venäläispuolustaja on ollut myös koko kauden kantavia voimia Leafs takalinjoilla. Washington lähtee ottelusarjaan suurena ennakkosuosikkina, vain voitto kelpaa. Kaikki muu olisi miracle on ice tason katastrofia. Mielenkiintoinen sarja silti luvassa, silmät auki ja päät ylhäällä keskialueella. Torstaina rytisee.

Chicagossa iskevät yhteen Blackhawks ja Nashville Predators. Nopeasti luistelevat ja taitavat joukkueet tulevat todennäköisesti iskemään myös maaleja. Crawford ja Pekka Rinne ovat paljon vartijoina. Kane, Toews, Quenneville tietävät miten näitä sarjoja katkotaan ja voitetaan. Chicago on aina vaarallinen kun mietitään mestarisuosikkejakin, heitä ei voi laskea pois kun kalkuloidaan jatkoon menijöitä. Vaikea tässä sarjassa olisi latejaan lyödä ainakaan alkuun Nashvillen puolesta. Pekka Rinteen on onnistuttava ensimmäisestä ottelusta alkaen 100%:sti.

Anaheimissä nähdään taistelu Calgaryn ja Ducksien välillä. Randy Carlyle on saanut Anaheimin jälleen puhaltamaan yhteen hiileen. Getzlaf, Perry ja kumppanit pelaavat jälleen Cup-valmentajalleen ja siinä on vastustajilla suru puserossa. Ducks on jälleen kerran matkalla kohti huippua. Joukkue on hieno sekoitus voimaa ja nuoruutta. Patrick Eaves täsmähankintana iskee maaleja liukuhihnalta ja joukkueessa on kokoa vaikka muille jakaa. Calgary pelasi loppukauden huikeasti. Joukkue aloitti noususuhdanteensa jo kuukausia sitten, kun päävalmentaja Gulutzan onnistuneesti sätti omiaan ja löysi juuri oikeat sanat julkisesti herättämään joukkue kuolleista. Calgary on onnistuessaan varteenotettava tekijä, mutta uskon Anaheimin menevän tästä sarjasta silti jatkoon. Se on niin kokenut joukkue, valmentaja Carlyleä myöten. Hän tietää miten näitä sarjoja lyödään pinoon.

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *