Tänä yönä on luvassa nannaa mahantäydeltä, sillä NHL:ssä aloitetaan vihdoin pitkä, yli kuukauden kestävä raastava playoff taisto. Se joukkue kuudestatoista jatkoonmenijästä, joka onnistuu pyttyä nostamaan lopussa, on aina sarjan kiistatta kovin joukkue. Loukkaantumisilta ja lommoilta ei tulla välttymään tälläkään kertaa. Vain kovimmat kestävät hamaan tai kirkkaimpaan päätökseen asti.

5 paikkakunnan avaus

Montrealissa kohtaavat Canadiens ja Rangers. Ennakkoon pieni suosikki avausotteluun on mielestäni Canadiens, sillä he haluavat näyttää Rangersille. Kotiyleisö janoaa voittoa kanadalaisille ja kaikkien muistissa on myös Kreiderin loukkaannuttama maalivahti Carey Price. Montrealin pelaajat tulevat tekemään näissä otteluissa kaikkensa, suojellakseen tärkeintä pelaajaansa. Luvassa on äärimmäisen hikinen ja varmasti kovaotteinenkin sarja.

Ottawassa kohtaavat Senators ja Boston Bruins. Lähtökohdat otteluun ovat tasaiset ja ennakkotulosta vaikeahko ennustaa. Senators saa ennakkotietojen mukaan takaisin myös tärkeimmän pelaajansa Erik Karlssonin. Hänen varassaan on paljon ja lähes kaikki. Boston iskee Bergeronin, Palsternakin ja Marchandin voimin. Tässä ketjussa on pitelemistä kenelle tahansa.

Pittsburghissa kohtaavat jo aiemmissa ennakoissa hehkutetut Penguinsin Crosby ja Blue Jacketsin Dubinsky + Tortorella. Pidän edellämainittuja herroja Columbuksen avainhahmoina. Yleensä hehkutetaan maalivahteja tai joitain ”tähtipelaajia”, mutta Columbus kaatuu tai voittaa johtajineen. Dubinsky on tapellut Crosbyn kanssa aiemminkin ja samaa tullaan näkemään. Mies on saanut myös pelikieltoa Crosbyn telomisesta poikittaisella mailalla. Crosby ei ole onnistunut hänkään pitämään hermojaan kurissa Dubinskyn koiruuksien alla. Brandon Dubinsky on John Tortorellan luottosoturi numero yksi, joka pelaa kaikkia mahdollisia tilanteita jäällä. Hän ei välttämättä ole se kirkkain nimi pistesaralla, mutta kaikilla muilla tämä herra sitä on. Kannattaa seurata kyseisen johtajan otteita, kun ensimmäinen musta putoaa. Unohtamatta tietenkään päävalmentaja John Tortorellan komeinta rusketusta.

Minnesotassa nähdään mielenkiintoinen kamppailu, kun luut yhteen lyövät Wild ja St.Louis Blues. Minnesota sai kun saikin runkosarjan loppuun vielä neljä voittoa putkeen, hävittyään lukemattomia pelejä ennen tätä. Monet alkoivat jo huolestua Finnesotan otteista näin ennen pudotuspelejä. Joukkue todisti aivan viime metreillä runkosarjassa epäilijät vääriksi ja he lähtevät haastamaan vahvasti pelaavaa, varmaa Bluesia täydellä höögällä. Sarja on äärimmäisen vaikeasti ennustettavissa. Pelikassoja en lähtisi tähän tuhlaamaan edes viihteen vuoksi.

Edmontonissa kohtaavat Oilers ja San Jose Sharks. Sharks kärsii avainpelaajien loukkaantumisista. Viime kauden finalistit Joe Thornton ja Couture saattavat molemmat olla pois avauksesta. Ainakin Couturen pelaaminen on äärimmäisen epätodennäköistä. Mies ei pari päivää sitten pystynyt edes ”syömään, puhumaan tai hengittämään ilman kipua”. Ei hyvältä kuulosta. Edmonton elää McDavidin ja Draisaitlin ketjun voimalla. Myös Milan Lucic oli runkosarjan lopuissa 20 pelissä aivan jäätävässä vireessä. Häneltä sopii odottaa paljon tässäkin ottelusarjassa. Uskon sarjassa nähtävän melko paljon maaleja, sillä ylivoimat ovat molemmilta joukkueilta hyvin rullaavaa. Brent Burns pyörittää peliä Sharksille ilman Big Joe Thorntoniakin. Vielä kerran papat, on Sharksin asenne ja motto lähdettäessä Öljyn kaatoon. Edmonton lähtee tähän ottelusarjaan kuitenkin suosikkina, nuoresta joukkueestaan huolimatta.

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *