Isojakin kaloja liikkui, kun NHL:n trade deadline koitti jälleen 26.2 suomen aikaa ennen 22.00. Muutamia todella koviakin pelaajia siirtyi jo eilen, sillä Richard ”Riku” Nash vaihtoi kuin vaihtoikin lopulta Rangersista seuraa, Boston Bruinsiin. Bruins sai vaihdossa jo eilen illalla suomen aikaa 1.round pickin 2018 draftiin, Ryan Spoonerin, Matt Beleskeyn, puolustajalupaus Ryan Lindgrenin ja 2019 7th round pickin. Melkoisen raskas hinta Nashistä, vaikkakin Nash tulee vahvistamaan kahden suunnan upeana jyränä Bostonia tämän kauden pudotuspeleissä. Kuvitelkaapa piruuttanne ketjua Marchand – Bergeron – Nash. Tuo ketju ei tule olemaan missään pelaamassaan pudotuspeliottelussa miinuksella, piste. Ikinä, koskaan. Boston vaikuttaa äärimmäisen kovalta palalta, kun pudotuspelit 2018 jälleen alkavat.

Toronto Maple Leafs hankki myös syvyyttä eilen jo keskustaansa, kun kilpailevan arkkivihollisen Montrealin Tomas Plekanec siirtyi vahvistamaan toronton hyökkäystä ja center-osastoa. Vaihdossa montrealiin: 2018 2nd round pick, forward Kerby Rychel ja puolustaja Rinat Valiev. Kova hinta tämäkin hidastuneesta Plekanecistä, joka silti tulee olemaan aloituksissa ja alivoimilla sekä shutdown linjaan vahvistus torontolle todellakin tämän kauden pudotuspeleihin.

Mark Letestu löysi tiensä lopulta Edmontonilsta Columbukseen ja on vahvistus mahdollisiin pudotuspeleihinkin. Pontus Aberg siirtyi Nashvilleen. Myös Ian Cole vahvistaa jatkokaudesta Tortorellan Columbusta. Blue Jacketsilla ja Jarmolla on silti vielä kova työ edes päästä pleijareihin asti, sen verran surkeasti on tortorellankin ryhmittymä esiintynyt viime otteluissaan.

Nashville Predators tulee iskemään lujaa keväällä

Nashville hankki myös Ryan Hartmanin Chicagosta, joka ei ole mahtunut lähellekään jokaisessa ottelussa enää edes Hawks kokoonpanoon. Predatorsin iloksi myös Mike Fisher allekirjoitti tänään virallisesti paluunsa mukaisesti vuoden jatkosopimuksen ja mies tulee vahvistamaan ennestään jo vahvaa Nashville joukkuetta pudotuspeleissä. Fisherin fyysisestä kunnosta ei kannata kantaa huolta kenenkään, kaveri on sellainen kuntofriikki ettei paremmasta väliä. Fisher hakee tosissaan pyttyä tänä keväänä uralleen ja joukkueelleen.

Stastny Winnipeg Jetsiin

Suuressa maanantain kaupassa Paul Stastny siirtyi Winnipegiin, vaihdossa 1.kierroksen varaukseen 2018, hyökkääjä Erik Foleyyn ja 2020 conditional 4th round draft pickkiin. Winnipegin kakkosketju saa Stastnystä hienon vahvistuksen, mutta kyseenalaistaa esimerkiksi Bryan Littlen roolin jatkoa ajatellen. Myös Adam Lowry alkaa tekemään paluutaan Jets telaketjuun kolmoseen. Jets vaikuttaa erittäin kovalta joukkueelta ajatellen pudotuspelejä. Myös kivikova Jakob Trouba on tänään palannut harjoituksiin ja valmiuteen takaisin.

Ny. Islanders vaihtoi hyökkääjä Jason Chimeran Anaheimiin vaihdossa kovaotteiseen Chris Wagneriin.

San Jose Sharks haali Evander Kanen

San Jose Sharks haali itselleen aiemmin jo Eric Fehrin nelosketjuunsa aloittamaan, mutta tänään se teki yhden suurimmista kaupoista, kun lahjakas ja kiistelty Evander Kane vaihtoi Buffalosta San Joseen. Hinta oli 1st round condidional pick 2019, 4th round pick ja hyökkääjä Dan O’Reagan. Kane sopii kuin nenä päähän Doug Wilsonin luomaan rentoon ja huumoripitoiseen Sharks yhteisöön ja Big Joe Thorntonin ketjuun. Myös Sharks panosti kunnolla jälleen kerran pudotuspeleihin ja vielä kerran papat mentaliteetilla mennään tälläkin kertaa. Uskomatonta kyllä. Tosin Sharksia vuosia seuraavien kiekkokatsojien kohdalla Wilsonin tekemät treidit eivät yllätä. Marleaun jättämä maalinteko aukko tällä Kane kaupalla myös paikattiin. Jää nähtäväksi, miten hyvin Kane sopeutuu San Joseen. Niin moneen aiempaan joukkueeseensa Kanella on ollut vaikeuksia mukautua ja sopeutua. Ilmaisetvedot jää seuraamaan Kanen rear endiä kiikarit silmillään.

Vanek Columbuksen ylivoimaan

Columbus hankki myös Tomas Vanekin vielä viime metreillä Vancouverista. Vanek tulee olemaan hieno lisä esimerkiksi columbuksen ja Jarmon umpisurkeaan tämän kauden vääräylivoimaan. Tyler Motte ja Jussi Jokinen siirtyivät toiseen suuntaan.

 

New Jersey hankki Patrick Maroonin odotetusti Edmontonista. Maroonille ei enää nähty käyttöä umpisurkeasti valmennetussa Öljyssä. Tomas Tatar siirtyi vahvaan Vegasiin vaihdossa 1.st round pickiin 2018, 2nd rounc pickiin 2019 ja kolmannen kierroksen varaukseen 2021 draftissa.

Puolustaja McDonagh blockbuster treidissä Tampaan

Myös New York Rangers teki vielä odotetusti tuulettavan megatreidin, kun puolustaja McDonagh, joukkueen kapteenina sekä J.T Miller siirtyivät väkivahvaan Tampaan. Tampa antoi vastineeksi New Yorkiin Vladislava Namestnikovin, 2018 1st round pickin, conditional 2nd round pick, hyökkääjälupaus Brett Howdenin sekä puolustaja Libor Hajekin. Tampa Bayn superjoukkue vahvistui siis entisestään ja voi vaan kuvitella jo nyt miten vahva joukkue tulee olemaan pudotuspeleissä. Myös Millerin rooli tulee olemaan suuri, mies on kiistatta liigan parhaita energisoivia pelaaja joka painaa kahteen suuntaan kaiken lisäksi huolella. Ilmaistenvetojen ennustus Tampa Bayn mestaruudesta ennen kauden alkua otti askeleen lähemmäs totuutta tämän treidin toteuduttua.

 

Tästä on hyvä jatkaa trade deadlinen jälkeen ja nyt joukkueet ovat viimeisteltyjä sekä voideltuja kevään loppupelejä varten. Oikeita ja kovia otteluita silmällä pitäen.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *