Ottawa ja New York Rangers ottivat yhteen yöllä suomen aikaa game kuutosessa. Voitot olivat Ottawalle 3-2. Ensimmäisestä erästä lähtien oli selvää se, että tietyt Ottawa-pelaajat ottivat tänään pelin ”omiin käsiinsä.” Erik Karlsson pelasi tänään Conn Smythe tason playoff kiekkoa. Hän blokkasi kuteja, johti peliä verbaalisesti ja oli mukana kaikissa Ottawan tekemissä maaleissa. Sympaattinen mies pelasi uransa ehkä parhaan ottelun, juuri tärkeimpään paikkaan. Myös Mark Stone ja Bobby Ryan ansaitsevat kunniamaininnat, sillä kaverit blokkasivat vetoja hampaat edellä ja ryöstivät kiekkoja koko illan. Näissä peleissä ei tulekaan ajatella pelkästään maalintekoa, vaan juuri kaikkea muuta. Ryan ja Stone osoittivat melkoista boostia lyöden ja luoden olevansa todellisia voittajia. Stone ja Ryan loivat myös penkillä ja jäällä ollessaan paljon urheiluhenkeä Ottawan joukkueeseen, saaden koko muun jengin myös pelaamaan mukanaan. Rangers ei ollut tänään huono, mutta Ottawa ja eritoten sen tietyt avainpelaajat olivat vaan niin paljon parempia.

3-1 johtoaseamassa viimeiseen erään lähtenyt Ottawa pelasi erittäin passiivisesti 3.erän, mutta se riitti. 3-2 maalia lähemmäs ei hyvin 3.erässä taistellut Rangers päässyt, vaan viimeisen naulan löi Ottawa tyhjään maaliin. Lundqvist ei tänään mahtanut maaleille mitään, vaan esimerkiksi Karlssonin sijoitukset jne olivat taidon huipentumaa, eivät kenenkään huonoutta. Ottawaa valmentava Guy Boucher on saanut joukkueensa melkoiseen lentoon ja loukkaantumiset ovat kauden mittaan helpottaneet juuri ratkaisevilla hetkillä. On hienoa nähdä myös intensiivisen Boucherin ottavan juuri pudotuspelejen aikaan penkin takana hivenen iisimmin koutsaamisen. Boucher raivosi usein runkosarjan aikaan pelaajilleen, niin harjoituksissa kuin otteluiden aikanakin. Nyt hänen olemuksessaan on hienoa rauhallisuutta ja harmoniaa, vaikka kurttuinen otsa edelleen ensimmäisenä silmiin osuukin. Boucher antoi ottelun aikanakin todella hienon haastattelun, jossa hänestä huokui juurikin valtaisa luottamus omiin pelaajinsa ja heidän tekemiseensä. Ottawa kesti viimeisen erän ja palkintona siitä he pelaavat nyt konferenssifinaaleissa. Tätä voidaan pitää hienona yllätyksenä kanadalaisjoukkueelta ja nyt jääkin nähtäväksi kenet he saavat seurakseen.

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *