Ottawa Senators ja Montreal Canadiens kohtasivat upeassa ulkojäätapahtumassa. NHL100 Classicin alkuseremoniat ja fiilistelyt olivat hienoa seurattavaa. Nostalginen ulkojääottelu herättää aina tunteita katsojissa, onhan sitä monet vetäneet omia pelejään järven jäillä, tai kotikadun kaukaloissaaan. Ulkojääotteluissa on aina sitä urheilun hienoa yhdistävää voimaa. Jääkiekossa ei päästä tämän lähemmäs katsojaa, kun puhutaan samaistumisesta lajiin ja sen hienouksiin. Ulkojääottelussa katsoja elää vielä voimakkaan läpi omaa kiekkosisintään, kun sen yhdistää nuorena, tai vanhanakin pelattuihin pihapeleihin ja kaukaloihin. Niissäkin peleissä on tunnetta ja voimaa. Ennen kaikkea meitä ihmisiä yhteen saattavaa voimaa ja kuuluvuutta. Puhtainta urheilua parhaimmillaan, ilman mitään maallisia tekijöitä, tarkoittaen esimerkiksi menestystä ja rahaa.

Ottawa ja Montreal kuitenkin olivat tänään valmiit ja parempi olikin, sillä ottelu pelattiin -20 asteen pakkasessa. Pelaajat joutuivat maalivahteja myöten pukemaan huolella päälleen ja lähes kaikki käyttivätkin kaulaa ja kasvoja myös suojaavaa kokopipoa. Niin kylmä oli kanadassa tänään. Ottelusta oli ennakkoon povattavissa vähämaalinen, ulkojäätapahtumien tendenssin mukaisesti ja niin kävikin. Ensimmäinen erä oli maaliton ja maalipaikkoja ei mitään räjähtävää määrää todellakaan nähty. Pelaajien oli keskityttävä tällaisessa tapahtumassa ja tilanteessa myös itsensä lämpimänä pitämiseen. Kaikki suomessakin aikanaan kiekkoa joukkueissa pelanneet tietävät, että -15 asteen pakkasilla oli pakko kyyristyä kontilleen maahan ja potkia luistinten kärkiä kohti maata tai jäätä, pitääkseen lämpö luistimen sisällä. Kaikki konstit on otettava käyttöön.

Toisessa erässä nähtiin maalikin. Upeasti maaleillaan pelanneet Craig Anderson ja Carey Price pääsivät suht helpolla silti laukauksien suhteen, ajatellen miten pienistä kulmista laukaukset saapuivat. Ensimmäisen maalin iski Ottawalle Jean-Gabriel Pageau. Vasta aivan toisen erässä lopussa, joten Ottawa pääsi hyvistä lähtökohdista viimeiseen erään.

Viimeisessä erässä Ottawa keskittyi aivan oikein puolustamaan johtoaan ja antoi pelin offensiivisen shakkinappulan Montrealille. Canadiens painoikin peliä hyvin Ottawa päätyyn, saaden edes jonkinlaisia maalintekopaikkoja, mutta jokaisella kerralla kiekon tiellä seisoi mainiosti pelannut Anderson. Viimeisen erän lopussa Jonathan Drouin otti vastuuta, mutta menetti kiekon pahasti omalla alueellaan, josta Bobby Ryan ratkaisi pelin 0-2. Loppulukemat tyhjiin laukoi Ottawan Nate Thompson. Anderson oli maalillaan tänään kuin kivi, eleetön ja varma. Varmasti hieman jäässäkin ajoittain. Se ei kuitenkaan Ottawaa ja Andersonia häirinnyt, sillä Boucherin johtama Senators todellakin ansaitsi voiton classikosta. Ottawa vei esimerkiksi aloitukset tänään 71% kotiin. Se on paljon se.

Winter Classicissa kohtaavatkin sitten myöhemmin vuotta Rangers ja Buffalo, siitäkin pelistä voi odottaa hienoa näytelmää ja tapahtumaa. Nostalgiaa ja samaistuttavaa näissä otteluissa ainakin aina riittää.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!