Vuodesta 1996 San Jose Sharksia edustanut, californiassa legendaksi asti kasvanut Torontoon siirtynyt Patrick Marleau palasi valtavien suosionosoitusten saattelemana vanhaan kotikaupunkiinsa Maple Leafs paidassa. Yleisö osoitti pitkään seisaaltaan suosiotaan suosikkipelaajalleen, entiselle Sharks kapteenille, joka on iskenyt NHL:ssä peräti 99 voittomaalia. Tuo lukema on niin ällistyttävä, että se tulee jäämään historian kirjoihin ikuisiksi ajoiksi. Toissa vuonna stanley cup finaaleihinkin asti yltäneen Sharksin Marleau on ollut vuosia vuosia kantavia voimia San Josessa ja hänen ilmeensä olivat näkemisen arvoisia, kun mies kaarteli jäällä ja vaihtoaitiossa ottelun alkaessa.

Ottelussa San Jose kuitenkin otti otteen alusta lähtien ja Toronton maalivahti Fredrik Andersen joutui kannattelemaan joukkuettaan kaikissa erissä. Toronto ei juuri organisoituja hyökkäyksiä edes aikaan saanut koko ottelun aikana. Pöyristyttävää asiaa sekin. Mike Babcockilla on varmasti harjoituksissa sanottavaa omilleen tämän ottelun tauottua. San Jose tulitti ja tulitti, saaden ylivoimia, mutta maalit antoivat ensimmäisen erän jälkeen odottaa. Auston Matthews vei Toronton ensimmäisessä erässä ansaitsemattomaan johtoon, mutta Sharks tasoitti ottelun ansaitusti toisessa erässä Joe Pavelskin maalilla. Kolmannessa erässä San Josen rookie Tim Heed vei kotijoukkueen ylivoimalla 2-1 johtoon ja tuosta ei Toronto toipunut. San Jose piti kiekkoa, vyörytti hyökkäyksiään tauotta, eikä Leafs saanut tosiaan edes hyökkäyksiä saatikka laukauksia kohti Martin Jonesin maalia. Toronto veti yhdessä vaiheessa ottelua pitkän vaiheen noin 20min kestolla, saamatta laukaustakaan kohti vastustajan maalia. Ward viimeisteli lopulta tyhjiin 3-1 ja Nazem Kadri ohjasi vielä lopussa lukemat 3-2, mutta todellisuudessa Toronto ei päässyt taistelemaan kunnolla ottelun voitosta koko ottelussa. San Jose oli etenkin fyysisesti vahvempi ja toronton hyökkäjät Van Riemsdyk, Nylander ja Marner hävisivät kaksinkamppailuita laidoilla jatkuvalla syötöllä.

Patrick Marleaun paluu jäi ottelun tähtihetkeksi. San Jose todisti kuitenkin, että se ei pelillisesti kaipaa entistä veteraaniaan. Marleaun paikka Torontossa on selvä ja hän opettaa ja siirtää nyt osaamistaan Leafsin nuorille pelaajille. Vuodesta 1996 San Josea edustanut dinosaurus on kuitenkin yksi upea syy jääkiekon seuraajille edelleen seurata peliä old school näkökulmasta. Patrick Marleau saatetaan nähdä tällä kaudella suuressakin roolissa pudotuspeleissä kanadassa, johon Toronto Maple Leafs on selkeästi matkalla. Huolimatta siitä, että tässä ottelussa San Jose Sharks oli paljon parempi ja etevämpi.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!