Chicago Blackhawksin sweepannut ja pudottanut Nashville Predators on tosissaan tänä vuonna. Se ei leiki. Eikä leiki Pekka Rinnekkään. Viides perättäinen voitto Rinteelle ja Nashvillelle on tosiasia NHL-pudotuspeleissä keväällä 2017. Nashville pelaa todella huikeaa playoff hokia. Se puolustaa tiiviisti, taistelee, taklaa, blokkaa, viisikkopuolustus on erittäin tiivis. Tämän lisäksi Weberiin vaihdettu PK Subban pelasi tänään ehkä uransa parasta playoff jääkiekkoa. Mies puolusti antaumuksella ja iski ohessa hurjien lämäriensä saattelemana tehot 1+2. Predatorsin avausmaalikin oli hetken aikaa Subbanille merkitty, mutta lopulta hidastuksista selvisi että Forberg sai mailansa lyöntilaukseen väliin ja ohjasi tasoituksen Nashvillelle 1-1. Subban oli kuitenkin ratkaisevassa roolissa monissa kohdin ottelua, kuten juuri tasoitusmaalissa 1.erässä. Subban viimeisteli viimeisellä minuutilla myös tyhjiin vielä kerran 5-3, mutta maali hylättiin paitsiona. Oikeana tuomiona. Nashville oli kuitenkin tänään juuri piirun perran parempi ja ansaitsi voittona. Voittomaalin iski vain muutama minuutti ennen loppua New Jerseyssä kautensa aloittanut aloitusspesialisti, veteraani Vernon Fiddler, joka päätyi siis kesken kauden Nashvilleen. Tuosta maalista ei enää Blues toipunut.

Rinne ja Allen pelasivat jälleen hyvin maaleillaan. Hyviä torjuntoja esittäneet maalivahdit kuuluvat tämän kauden pudotuspelejen parhaimmistoon. Ilman heitä eivät Blues ja Preds olisi välttämättä näin pitkälle päässeet. Tästä on tulossa taatusti tasainen ottelusarja ensimmäisen kohtaamisen perusteella ja maalimäärät tulevat laskemaan. Tämä tosiasia kannatta huomioida myös mahdollisissa vedonlyönneissä. En olisi lainkaan yllättynyt, jos jompikumpi maalivahti pelaisi sarjassa nollapelin tai kaksi. Myös edulliset 0-0 ja 1-0 tulokset johonkin kohtaan ottelusarjaa ovat maksavia pelimerkintöjä taatusti.

Sarja jatkuu ylihuomenna ja St.Louis tulee taatusti lujaa tuohon kamppailuun. Odotan silti esimerkiksi juuri maalimäärien putoavan, kun ottelusarja jatkuu. Allen ja Rinne ovat molemmat niin kuumaa kamaa tällä hetkellä maaliensa suilla.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!