”Väärä ja ”paskempi” joukkue voitti game 6:n, mutta parempi joukkue voittaa aina ottelusarjan.

Nashville Predators ja Pekka Rinne pelasivat tänään jällen ilman kahta parasta keskushyökkääjäänsä, Ryan Johansenia ja Mike Fisheriä. Se tuotti ongelmia ensimmäisestä pelisekunnista lähtien. Anaheim Ducks vyörytti peliä ja vei sitä mielinmäärin: Randy Carlylen Ducks oli tänään valmis peliin. Se johti laukauksia loppuun asti ja loi maalipaikkoja toisensa jälkeen. Rinne torjui ja pelasi melko hyvän ottelun. Myös Nashvillen puolustus pelasi oman viivan sisällä hyvin, joten loppulukemia ei pidä liikaa tuijoittaa niiden , jotka eivät peliä nähteet. Ducks johti laukauksia 43 pelatun minuutin jälkeen 25-8 ja se oli noloa seurattavaa. Peli oli kuitenkin Predatorsille jo 3-1. Ducks tasoitti pelin täysin ansaitusti 3-3 Perryn ja Getzlafin aikaansaannosten jälkeen, mutta senkin jälkeen Predators ja hurja kotiyleisö iski. Colton Sissors teki tänään kolme maalia, ensimmäisellä laukauksellaankin mies ohitti umpisurkean Jonathan Bernierin Ducks maalilla, joka joutui tänään tolppien väliin sillä Jonathan Gibson ei kyennyt pelaamaan.

1.Erässä Ducks vei peliä ja Nashvilleä kuin kuoriämpäriä, mutta kudit viuhuivat ohi tai Rinne torjui. Rinne ei joutunut olemaan edes hyvä ensimmäisessä erässä, vaan Predators pikemminkin ”säästyi” maaleilta. Predators iski ja Ducks ei – Se oli pelin tarina. Sissorsin kolme maalia olivat osoitus hienosta paikkaamistaidosta predatorsin joukkueessa, sillä ilman Johansenia ja Fisheriä pelannut joukkue joutuikin nostamaan jälleen paria pelaaja ylemmäs kokoonpanossaan. Myös kokenut Vernon Fiddler on pelannut näissä kahdessa viimeisessä ottelussa, koska pelaajia ei muuten edes riittäisi voittoon asti. Fiddlerkin pelasi nelosketjussa tänään tonttinsa arvoisesti. Predators on pelannut koko kauden neljän ketjun voimin ja ansaitsee paikkansa finaaleissa, mutta tänään se oli Ducksia selkeästi heikompi joukkue. Häviten kaikki kolme erää pelillisesti, aktiivisuudessa ja kaksinkamppailuissa. Ducksilla oli tänään elämänsä paikka lunastaa 3-3 otteluvoitot, mutta toisin kävi. Oman viivan sisällä täytyy antaa Nashvillelle propsit, sillä se taisteli hyvin. Sitä se tänään joutui myös urakalla tekemään. Ducks olisi silti voinut helposti voittaa, jos mustat olisivat kimpoilleet maaliin asti. Myös Rinne oli hyvä. Jonathan Bernier Ducks maalilla ei.

Jonathan Bernier pilasi Ducksin upean kauden

Kuudenteen peliin maalille astellut jääkiekkomaalivahti Jonathan Bernier toimi ottelun pilaajana, sillä hänen panoksensa oli tänään ratkaiseva. Mies ei saanut mitään kiinni. Ducks vei peliä kaikki kolme kiekkoerää ja toimitti kiekkoa maalille, Nashvillellä ei ollut tilaa eikä maalipaikkoja. Kaikki neljä paikkaansa se kuitenkin käytti, ja kaikki menivät maaliin. Tässä on kiekkopelin hienous ja hirveys kombinoituna samaan pakettiin tyysti. Ensimmäinen laukaus Bernierille oli jo maalissa ja lisää seurasi. Nashville johti jo 2-0 ensimmäisessä erässä ja lukemat eivät missään nimessä vastanneet kenttätapahtumia. Ducks jatkoi taisteluaan ja tulitustaan, mutta 3-3 tasoituksen jälkeen Bernier ei onnistunut missään vaiheessa ottelua kasaamaan peliään kuntoon. Sissons iski, Ducks ei. Viimeiset kaksi maalia Nashville osui tyhjiin, joten 6-3 lukemista ei kannata vetää johtopäätelmiä mihinkään suuntaan. ”Väärä” joukkue voitti tänään ja se johtuu täysin yhdestä humaanista, Jonathan Bernieristä Ducks maalilla. Rinne hoiti oman tonttinsa tarpeeksi hyvin, ei maagisen hyvin, vaan tarvittavan hyvin. Jos maalivahtipelissä näissä kekkereissä on selkeää eroa, voittaa paremman maalivahdin omaava joukkue lähes 100% kerroista. Näin kävi juuri tänäänkin. On melkoisen murskaavaa seurata Ducksin unelman kauden päättyvän näin.

Randy Carlyle valmentajana teki huikeaa duunia koko kauden ja sai joukkueen upeaan lentoon. Nashville pelasi ilman parhaita keskushyökkääjiään ja Ducks osasi iskeä tähänkin. Ilman palkintoa ja tulosta, umpisurkean maalivahtipelin näyteltynä loppuun. Jonathan Bernieriä on vaikea kuvitella enää pelaavan Ducks paidassa tämän illan jälkeen. Kyseenlaisena on koko NHL-ura. Mitä annettavaa on pelaajalla, jos annetaan tällainen mahdollisuus voittaa jotain suurta, game kuudessa Stanley Cup pudotuspeleissä? Bernier pilasi Ducks kauden, ja se on siinä.

Nashville Predators saalisti historiansa ensimmäisen Stanley Cup finaali paikan ja se on taputusten arvoinen saavutus. Myös Pekka Rinteellä on ollut merkittävä rooli tässä kokonaisjuoksussa. Predators joutuu kuitenkin pelaamaan finaalit ilman ykkös keskushyökkääjäänsä Ryan Johansenia ja nähtäväksi jää myös pystyykö edes Mike Fisher (kapteeni) pelaamaan, joten melkoinen vuori on kiivettävänä Pittsburghia vastaan, joka on niin kokenut joukkue näissä kuvioissa. Penguins tietää miten sormuksia napataan ja Crosby sekä Malkin Fleuryineen ja Murrayineen on vuotta jälleen kokeeneempi. Korjaan mestaruutta kokeneempi. Kirjoittaja olettaa siis jo varmana oikeana tietona Pittsburghin pelaavan finaaleissa 2017. Niin kovasta joukkueesta on kyse. Riittääkö Nashvillellä tällä peliesityksellä mitään annettavaa heitä vastaan? Ei millään. Kahden keskushyökkääjän menetys on yksinkertaisesti liikaa ja se nähtiin tänäänkin. Anaheim Ducks oli parempi joukkue game kuudessa, mutta oikea ja parempi joukkue voitti ottelusarjan. Ollaan siis melkoisen crossroadsin edessä. En näe mitään syytä, miksi Nashville Predators pystyisi voittamaan neljä kertaa Stanley Cup finaaleissa tällaisella pelillä. Se ei vaan ole mahdollista. Ottelusarjat ovat liian pitkiä ja ilman avainpelaajia on mahdollista voittaa vaan yksi ottelu seitsemästä, jos peliesitys on tätä luokkaa. Upeaa silti nähdä ensikertalaisjoukkueen, Nashville Predatorsin pelaavan Stanley Cup finaaleissa. Pekka Rinne on paikkansa siellä ansainnut.

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *